Annons
14 posts / 0 new
Last post
#1 2014, October 12 - 16:46
Missinzane
Missinzane's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 months ago
Brons
Joined: 2014-10-12 16:32

Vem är den bästa kirurgen när det kommer till Näsplastik??

Hjälp!

 

Jag har letat som en galning för att försöka bestämma mig för vilken kirurg jag ska välja för min Näsplastik.

Har varit på konsultation hos P-O Haraldsson och har bokat Paolo på Akedemikliniken.. Känner mig ändå förvirrad på vem jag ska väljaaa..

jag vill utföra en total näsplastik och framförallt vill jag ha någon som är grym på nästippar :)

 

 

 

Annons
2014, October 12 - 19:32
Zirconia
Zirconia's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-07-21 16:05

Det ÄR jättesvårt! Jag skulle ha gått till fler kirurger på konsultation innan jag bestämde mig. Jag var hos totalt 3 stycken, Paolo Montemurro, Jonas Lundberg och Per Windh. Är inte helt nöjd, särskilt eftersom jag tycker att min tipp ändrats på för mycket och det blivit annorlunda än vad vi kom överens om...
---
Så här i efterhans så skulle jag ha pratat med Jonas Röjdmark och Kjell-Ove Sällström också, kanske även Igor i sthlm.
Man kan göra så mycket med en näsa och ALLA kirurger tänker olika kring hur näsan skulle kunna förändras. Jag fick 3 olika svar av de tre kirurgerna jag var hos. Så det är skitsvårt. Sen är det viktigt att kunna vara specifik med vad man vill förändra och vad kirurgen får bråka med. Näsans strukturer hänger ju ihop men man kan faktiskt vara konservativ som kirurg... Det tycker inte jag att Per var, han tog i för mycket jämfört med vad jag ville...

Ålder: 27 år, Längd: 167 cm, Vikt: 53 kg
Op total näsplastik hos Per Windh på ArtClinic i december 2013

2014, October 14 - 10:11
soluppgång
soluppgång's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2011-09-20 19:46

Det finns ingen som är "bäst på allt" eller etablerat överlägsen på näsor i Sverige. Olika kirurger är bra på olika saker. Så det är alltid en avvägning där du måste välja vad som är viktigast för dig. Några saker jag tänkte på var:

1. Näsans funktion. Att hitta en kirurg som tycker att det är viktigt och prioriterar att man kan andas bra med sin nya näsa, och att inte luktsinnet påverkas.

2. Kommunikation. Att kirurgen förstår hur du vill att din nya näsa ska se ut, och är bra på att förklara vad han kan förändra och vilka risker det innebär.

3. Smak. Att kirurgen och du har samma idé om vad som är en fin näsa, och hur din näsa borde se ut efter op.

4. Erfarenhet. Att kirurgen har gjort det här innan, och med bra resultat. Helst ett par tusen näsor, men det kan vara svårt att hitta någon med den erfarenheten i Sverige.

5. Kunskap. Att kirurgen har koll inte bara på näsans anatomi, utan även på de senaste och de etablerade metoderna för att förändra näsan. Att det är någon som är intresserad av näsplastik, aktivt vidarutbildar sig och håller sig ajour med de senaste rönen inom området.

6. Skicklighet. Att kirurgen har fingertoppskänsla och kan skulptera fram en symetrisk och vacker näsa utan att försvaga dess konstruktion eller funktion.

 

Men trots att man tänker på allt och gör sitt bästa för att hitta en bra kirurg så är det otroligt svårt. De försöker självklart alla att sälja in sig själva, och de som kan snacka för sig kan lätt få det att verka som att de är mer erfarna eller skickliga än vad de är, och att de kan ge dig din drömnäsa i ett nafs, trots att de kanske inte ens förstått vad du menar. Det är inte heller så enkelt att bara lyssna på om folk här inne är nöjda eller missnöjad. Även en superskicklig kirurg kan få komplikationer som behöver korrigeras, och missnöje kan ofta handla om att näsan inte var det man föreställt sig, snarare än att den är ful. Lycka till med ditt letande!

2014, October 14 - 15:35
MyMeMo
MyMeMo's picture
Offline
Last seen: 9 years 6 months ago
Brons
Joined: 2014-04-29 13:11

I Sverige finns ingen kirurg som är speciellt bra på näsor, även om det kan verka så när det ibland dyker upp intensiv reklam för någon eller några i inlägg på forum som det här. Jag vill i stället tyvärr påstå att de kirurger som opererar näsor faktiskt övar sig på det området, med mer eller mindre lyckat resultat. Kom ihåg att bilder du får se bara är just bilder, inte verklighet.
Det gäller därför att vara på det klara med att en näsoperation inte alltid blir exakt som man tänkt sig. Är du beredd på att du kan få ett resultat som inte helt överensstämmer med det du sett på bilden hos kirurgen och tycker att risken att det kan gå fel, att du får broskbildning och knölar, svårt att andas, sämre eller inget luktsinne alls och en sned näsa, så skulle jag faktiskt ändå avråda dig från att operera eftersom det just är näsan. Man kan svara att jadå det är ok, bara jag får ändring på det man tänkt på länge, ända tills man sitter där med problemen efter operationen och ett ansikte man inte alls känner igen sig i. Det är tusen gånger värre än att fortsätta leva med och lära sig att acceptera den näsa man har, den är ju ändå en del av ens person. Att ha lagt en så stor summa pengar på något som man sen inte är helt nöjd med, som gett komplikationer man inte hade innan och som finns mitt i ens ansikte är en sits jag inte skulle vilja önska min värsta ovän.
Det är så lätt att man inte heller ser att den nya näsan faktiskt är fin, bara för att den är annorlunda. Det kan göra att man blir missnöjd oavsett om andra tycker den ser bra ut. Att sen fortsätta att operera kan bli en riktig katastrof. Ju mer man gör desto mer synligt blir det och ännu fler och allvarligare komplikationer uppstår.
Det går inte att få tillbaka det man opererat oavsett om kirurgen säger att de kan göra korrigeringar om det behövs. (Bara att få höra kirurgen prata om korrigeringar skulle få mig att få magont!). Du måste alltså vara beredd på att leva med ditt nya utseende hur nu näsan än blir.

Annons
2014, October 18 - 15:31
Missinzane
Missinzane's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 months ago
Brons
Joined: 2014-10-12 16:32

Hej Zirconia!!

 

Tack för ditt svar, jag delar din uppfattning om att det är jättesvårt!!

Men det känns som att ju fler kiruger jag träffar och pratar med dessto mindre vet jag vem jag ska välja...

 

Mitt stora problem är att jag vill ha en fin men viktigast av allt en fungerande näsa... Så är kluven om jag ska välja någon som gör den snygg eller nån som gör den OK och fungerande..

 

Kan du förklara hur du menar att Per tog i för mycket? Gjorde han den för liten?

2014, October 18 - 15:35
Missinzane
Missinzane's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 months ago
Brons
Joined: 2014-10-12 16:32

MyMeMo det var min första uppfattning också!!

 

Men på senare år har jag haft både vänner som gjort utomlands dvs Libanon, Turkiet och Iran  men även vissa som gjort i Sverige.

Det gemensamma är att vissa har blivit nöjda andra mindre nöjda oavsett land...

 

Därför har jag bestämt mig för att välja Sverige även om det stämmer att det kanske inte är deras specialist område som exempelvis Bröst :)

Detta främst för att jag känner mig mest trygg i att kunna besöka kliniken när jag vill och att jag litar mer på den Svenska sjukvården :)

 

Det har varit en psykologisk kamp i ca 14 år om jag ska opa min näsa eller inte. Och jag känner att eftersom jag inte släppt det än så kanske jag borde verkställa den tanken... Men som du säger jag är medveten om risken..

 

2014, October 18 - 18:13
Zirconia
Zirconia's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-07-21 16:05

Det jag menar är att han enligt min smak tog bort för mycket av näsryggens höjd och näsryggens bredd samt smalnade av min tipp för mycket (framifrån sett). Även under näsan tog han bort mycket mer än vad han visade på konsultationsbilden och då hade jag uttryckligen sagt att han helst skulle spara lite mer än råka ta bort för mycket under själva operation. Men det verkar som att han inte lyssnade. Enligt min mening så var det inte detta vi kom överens om.

Ålder: 27 år, Längd: 167 cm, Vikt: 53 kg
Op total näsplastik hos Per Windh på ArtClinic i december 2013

Annons
2014, November 18 - 12:46
F20
F20's picture
Offline
Last seen: 4 years 9 months ago
Silver
Joined: 2014-11-17 13:25

Hej!

Jag är precis lika förvirrad som dig med vem jag ska välja.. 
Men har sökt runt ganska mycket och dom två som verkar bäst enligt mig är nog 
Nacka kliniken hos Gustav aniansson och plastikkirurggruppen hos Kjell-Ove!
Visst finns det mycket dålig kritik hos Gustav men samtidgt verkar det vara den enda läkaren som vågar ta i ordentligt när han fixar en näsa plus att han har mycket erfarenhet av näsor från mellanöstern som nog är de svåraste näsorna att fixa till men det är viktigt att vara tydlig med han exakt hur du vill göra, jag var på konsultation hos han igår och blev väldigt positiv till att operera mig!
Nästa vecka har jag tid hos kjell-ove ska se vad han har att säga oxå, han har ju 17 års erfarenhet inom näsplastik och opererar cirka 200 näsor per år så det var främsta anledning till att jag valde att gå till honom tycker även han gör fina näsor:)
Prova gå på konsultation hos någon av dom? 
:) 
Lycka till!

24 år, 174 cm, 65 kg
Intresserad av bröstlyft + förstoring

2014, November 25 - 23:38
xax
xax's picture
Offline
Last seen: 8 years 8 months ago
Brons
Joined: 2014-08-28 03:51

Hejsan!

 

Jag tror inte det finns någon kirurg i Sverige som är extra duktig på näsor då menar som har extra stort intresse för näsor och " brinner" för att göra de snyggaste näsorna så att han/hon utmärker sig.

Det är troligen utomlands man får hitta dessa. Har sett en hel del snygga näsor op. näsor utomlands faktiskt nu i somras.

2014, November 28 - 21:25
loli8 (not verified)
loli8's picture

jen6 wrote:
F20 wrote:

Hej!

Jag är precis lika förvirrad som dig med vem jag ska välja.. 
Men har sökt runt ganska mycket och dom två som verkar bäst enligt mig är nog 
Nacka kliniken hos Gustav aniansson och plastikkirurggruppen hos Kjell-Ove!
Visst finns det mycket dålig kritik hos Gustav men samtidgt verkar det vara den enda läkaren som vågar ta i ordentligt när han fixar en näsa plus att han har mycket erfarenhet av näsor från mellanöstern som nog är de svåraste näsorna att fixa till men det är viktigt att vara tydlig med han exakt hur du vill göra, jag var på konsultation hos han igår och blev väldigt positiv till att operera mig!
Nästa vecka har jag tid hos kjell-ove ska se vad han har att säga oxå, han har ju 17 års erfarenhet inom näsplastik och opererar cirka 200 näsor per år så det var främsta anledning till att jag valde att gå till honom tycker även han gör fina näsor:)
Prova gå på konsultation hos någon av dom? 
:) 
Lycka till!

Problemet med Gustav är att många av hans patienter blir fillerberoende då han bygger/korrigerar deras näsa på så vis om han tagit bort för mycket

 

Håller verkligen med om att Gustav är den enda läkaren i Sverige som vågar ta i och som får riktigt bra resultat,vill man ha en rak och naturlig näsa är kanske inte Gustav den rätta läkaren att gå till men gillar man skidbacke och lite uppåtnäsa är han rätt kirurg,speciellt om man vill ha en liten näsa med.Han har ju tyvär dåligt rykte så det får man ju tänka på om man går till honom samtidigt så finns det många många filmer o bilder där han gör otroligt fina näsor :/ Annars finns ju Per windh på Art Clinic som är populär och som vågar göra lite mindre näsor.

Annons
2014, December 11 - 02:13
Sara81
Sara81's picture
Offline
Last seen: 1 month 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-12-20 21:58

Håller med Loli8, ja tror att de handlar om att hitta den kirurg som gör den typ av näsa som man gillar.  Sen tror ja oxå att de spelar roll vad man vill göra, att tex fila ner en knöl verkar ju var och varannan kunna åstadkomma. Men just när de kommer till tippar verkar de vara knepigare. Ja har tittat på massor av bilder och läst massor av bloggar trådar osv. Även varit på flera konsultationer (vet att de bara står en på min sida men de andra var innan ja gick med i forumet) valde efter många om och men Per Windh och är jätte nöjd. Nu vill ja understryka att min näsa bara är 3 veckor, så de är ju för tidigt att säga helt. Ja tror oxå de kan vara bra att kunna vara lite flexibel med resultatet och förväntningarna. De är ju svårt på förhand att säga exakt hur de kommer bli. 

 

34år, 175cm, 79kg, ett barn
näsplastik 19/11 Per Windh, Art Clinic

Annons
Annons
Annons