Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2014, December 13 - 18:02
Kamouflage
Kamouflage's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Brons
Joined: 2014-12-13 17:50

Vad är en tänkbar behandling i mitt fall? (tre egna förslag)

Hej!

 

Jag lider av hudbesvär som sakta men säkert gör huden i en del av mitt ansikte ojämn och skadad. Först var det framför allt ett område som var drabbat men nu märker jag hur samma förlopp även har accelererat på andra ställen. Läkarna har spekulerat i rosacea men ingen medicin har gjort någon skillnad hittills.

 

Förstår att inte plastikkirurgi är ett sätt att bota sjukdomen, men kanske kan man göra något åt symptomen? Eftersom jag inte har någon bild att visa blir det knapert med diskussionsunderlag i den här tråden... men i princip funderar jag på följande:

 

1. Botox kanske kan jämna till huden något.

2. Likadant med ansiktslyft.

3. Hudtransplantation.

 

Framför allt är det nummer tre jag är nyfiken på, att byta ut den sjuka och skadade huden mot frisk hud. Kankse återkommer symptomen men då har jag åtminstone nollställt förloppet och har kanske tio år innan det ser likadant ut igen. Jag är i mitten av tjugoårsåldern idag.

 

Är det möjligt att byta ut hud på det sättet? Jag skulle väl tro att det är möjligt men på de kliniker jag har tittat på hittills marknadsför man inga sådana ingrepp. Jag tänker mig att det är ganska ovanligt.

 

I övrigt är jag intresserad av vilka summor som den här typen av ingrepp går loss på. Även idéer på andra behandlingar som jag själv inte har tänkt på. Jag kan inget öht om plastikkirurgi.

 

Tack på förhand.

Annons
2014, December 13 - 18:23
ollie
ollie's picture
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Silver
Joined: 2010-06-01 19:08

Jag har en vän som har i principbotat sin rosacea genom att ändra kost. Honutesluter alla kolhydrter som inte finns i grönsaker.
Sedan äter hon ett kosttillskott som heter msm. Msm är en sorts organiskt svavel. I början blirdet värre, man får sk utrensningssymptom, men sedan lägger det sig och går över. Dock kommer det tillbaka när hon slutar. Hon smörjer sig även med något som heter ems salva som jag testat också och tycker den är suverän, har mkt lätt att få finnar men den den håller dem i schack.
Testade själv msm, men smaken var så vidrig att jag slutade därför. Men omman blandar med grapefruktjuice sågår det ner, men d är inte gott. Beskt. Hon har tgit det sålänge att hon inte känner smaken längre,så det går att komma över. Dock har jag msm somansiktsmask med kokosolja ohc aktivt kol, vet dock inte hur det hjälper mot rosacea. Funkar bra på torr vinterhy så jag inte får finnar såhär års iaf.
Googla på msm och emssalva så hittar du vart det säljs. Msm vet jag finns på life butikerna, ems på nätet.
Hudtrnsplantation lämnar ingen fin hud. Du tar hud från andra delar på kroppen och det är smärtsamt och görs bara på brännoffer i princip så jag tror du ska testa byta kost och prova msm och ems salva. Allt funkar inte på alla men inödär allt värt att prova, vet själv då jag också önskat mig ny hud när jag hade problem med finnar i vuxen ålder. Nu vid 30är det lite bättre, men skulle aldrig gå utan ems.

2008 355cc anatomiska mp PIP

2013 450cc runda hp mentor

2014, December 13 - 20:48
Kamouflage
Kamouflage's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Brons
Joined: 2014-12-13 17:50

Jag vet alltså inte om det är rosacea. Det är möjligt att ändrade kostvanor skulle förbättra sjukdomstillståndet även om det verkar osannolikt efter tio års meckande med diverse behandlingar. Hur som helst gör det ingen skillnad åt skadorna som redan har uppkommit och det är dessa jag hoppas att plastikkirurgin ska kunna hjälpa mig med.

 

Är det verkligen sant att hudtransplantation inte lämnar okej hud? Det låter som något som var sant för x antal år sedan men som borde ha blivit mycket bättre i takt med att tekniken har utvecklats.

2016, September 11 - 09:45
CiaoBella
CiaoBella's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 days ago
Silver
Joined: 2016-09-11 08:37

Har också rosacea (eller perioral dermatit) med vissa ice pick scars/box scars som resultat + huden är aldrig "lugn".
Var på konsultation för detta på akademikliniken och fick en salva som inte fungerar som heter typ finea eller nåt liknande. Fick också rådet att man kan få bort den typen av ärr (eller minska deras djup/synlighet) mes IPL behandlingar. Om man har vanliga acneärr (typ grundare ärr men liksom buckligt/vågigt på huden så rekommenderar de fillers av olika slag.

29 år, 164 cm, 60 kg, inga barn
Gjort:
Stylage M 1 ml läpparna regelbundet sen 2016 på Renew skin clinic & Ahclinic
Dermapen för hudförbättring & behandling av ice pick är totalt ca 20 ggr sen 2016 på Aktiv Hudvård
Botox ögonbrynslyft utan resultat 2016 på proforma
V soft lift ögonbrynslyft med knappt märkbart resultat 2017
Botox pannan, kråksparkarna & ögonbrynslyft 2019 med fint resultat på Klinik Estetik

Annons
Annons
Annons
Annons