Annons
9 posts / 0 new
Last post
#1 2019, August 9 - 19:57
Ebba77
Ebba77's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Brons
Joined: 2019-08-04 15:13

Katastrof

Hej
För ca 3 månader sedan gjorde jag en övre och undre ögonlocks operation som blev totalt misslyckad. För mkt hud och fett är avlägsnat...ser ut som ena ögat är helt urgröpt...man ser ögongloben jätte tydligt...mina ögonbryn har sjunkit ned och mina ögonlock och ögon har blivit helt olika stora.
Allt började med att jag fick en infektion ca 2 veckor efter operationen och när jag återhämtat mig från den började jag känna mig yr...efter någon vecka började mitt högra öga att öppna sig på natten så fick tejpa ner det så det inte skulle torka...så hade jag det några veckor...var iofs på vårdcentralen däremellan o fick remiss till ögonmottagningen.
Nu börjar dom verkliga problemen...vaknar en morgon o kan inte focusera med blicken...allt bara hoppar framför ögonen på mig...blir jätte rädd o åker in akut till ögonmottagningen där det konstateras hål på högra hornhinnan...får salva o lapp för ögat som jag ska ha i 3 dagar och läkaren säger att för mkt hud är avlägsnat...åker hem o efter 2 dagar får jag sådan värk i ögat som strålar bak i huvudet o det har börjat rycka i mina ögon...alltså som små spasmer o ögonbrynen åker upp o ner jag har alltså ingen kontroll alls över dessa ryckningar...senare på kvällen börjar jag få intensiva blinkningar o eftersom jag inte har något focus utan allt bara hoppar framför ögonen på mig...vilket läkaren sa att det gjorde när hornhinnan skadats...så ser jag knappt någonting eftersom mina blinkningar nu också blivit supersnabba åker in akut till ögon igen o denna gången konstateras nerv påverkan o nervsmärta efter operationen...får citodon för att dämpa värken...åker hem värken försvinner nästan helt men då tar jag också 2x3 citodon varje dag...men efter ca en vecka är värken tillbaks o blinkningar..ryckningar o ofokusering med blicken är fortfarande kvar...nu åker jag in akut en tredje gång och den här gången ringer läkaren neurolog o jag får gabapentin utskrivet..läkaren säger att mina nerver är i ”uppror” efter operationen men att det inte är någon fara. Tar ca 5 dagar o nervvärken försvinner o även ofokuseringen jag kan alltså äntligen se normalt igen utan att allt bara hoppar framför ögonen. Men får en chock då jag ser mig i spegeln det är nu jag ser hur kirurgen fullkomligt har ”slaktat” mina ögon.
Dessutom tilltar mina ryckningar runt ögonen o nu börjar jag få kramper runt ögonen o båda ögonen börjar öppna sig på natten..går in på 1177 och läser min journal för känner på mig att läkaren som skrev ut gabapentinet inte sa hela sanningen till mig o mycket riktigt där står det som diagnos att jag har blefarospasm...alltså en obotlig neurologisk sjukdom som innebär spasmer o muskelsammandragningar runt ögonen o som även sprider sig till övriga muskler i ansiktet...får total panik o ringer o försöker få tag i läkaren som utfärdat diagnosen...han ringer ej upp...det har nu gått tre veckor o har under denna tid fått sådana attacker med muskelsammandragningar att jag under flera sekunder inte får upp mina ögon...dom låser sig...ringer neurologen o dom säger att det är ca 1 års väntetid för att få komma till dom. Har nu bokat in tid till privat neurolog o första tiden var i slutet av september...
Hur ska jag göra tycker ni? Kirurgen vet fortfarande inget o eftersom det bara gått 3 månader sedan operationen är det väl ingen idé att visa upp sina förstörda ögon ännu...det måste ju gå 6 månader innan man kan se det slutgiltiga resultatet. Har varit i kontakt med andra han ”förstört” och dom säger att han brukar säga att det ser bra ut o att han blockar dom överallt...alltså tar inget ansvar alls.
Vad hade ni gjort?
Tacksam för alla svar.
Kram på er o förlåt för ett långt inlägg.

Ebba13

Annons
2019, August 10 - 20:07
Pilutta
Pilutta's picture
Offline
Last seen: 2 years 4 months ago
Silver
Joined: 2019-04-24 13:48

Hjälp vilken skräckhistoria! Du måste kontakta din klinik även om det inte gått 6 månader! Så där kan man ju inte ha det. Tycker så synd om dig :(

2019, August 10 - 22:50
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 12 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Jag tycker du ska samla på dig så mycket dokumentation som möjligt för att ha underlag om du vill göra en anmälan till IVO. Det låter verkligen som om du haft galen otur.

Jag får några undringar, kommentarer och tankar:
Kan infektionen ha bidragit till att det försvunnit mer vävnad? Det hände mig, men det gällde brösten. Det skulle ha kunnat bidra till att det ser ut som att för mycket fett tagits bort. Mig veterligt brukar man inte ta bort fett runt ögonlocket, men om man har haft ett överskott av hud en längre tid och sen nästan får ett underskott, så kan jag tänka mig att man upplever det som att det försvunnit fett. Jag skulle bara vilja förstå vad som är vad...
 
Hornhinnan fick du problem med ca tre veckor efter op, vad sade de om det? Det hör förmodligen inte direkt ihop med själva ingreppet utan isåfall med någon av komplikationerna?

Blefarospasm sprider sig alltså inte alltid till resten av ansiktet, det finns ju inte skäl i nuläget att tro att den skulle göra det. Däremot förvärras problemen av stress, och det är klart att det blir en ond spiral, för du kan ju inte gärna vara annat än stressad av den här situationen. Man kan behandla med t ex botox, frågan är om kanske det skulle kunna ge dig en välbehövlig lindring mitt i allt eländet..?
Jag har ögonlock som rycker jättelätt och just tejp kan få dem att rycka helt okontrollerat, jag tänker på när jag ska göra fransar... De kan få hålla på att en god stund att leta nåt sätt att sätta tejpen som inte gör att de rycker, lite pinsamt... Jag funderar på om nattlig nertejpning kan ha provocerat fram de här ryckningarna? 
Tejpar du fortfarande? Kan du hitta något annat sätt att håll ögonen fuktiga under natten och se om det blir bättre?

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2019, August 11 - 00:13
Ebba77
Ebba77's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Brons
Joined: 2019-08-04 15:13

Nu har jag en sovmask för ögonen och öser i en vaselin ögonsalva istället...eftersom det gör ont att tejpa och ögonen krampar ju hela tiden...det är som dom bara vill öppna sig...värst i högra ögat o där krampat det ner till hakan. Jag skulle ta bort granulom under ögonen men kirurgen tyckte att jag hade för mkt fett både över o under ögonen...så han tog bort det fettet han ansåg nödvändigt. Fast nu finns det ju inget fett kvar alls. Bad honom att inte ta gör mycket eftersom jag inte ville se hålig ut...hålet på hornhinnan hade att göra med att ögat bara ville gå upp på natten o att det var så uttorkat...men allt började efter infektionen.
Infektionen kan jag ju inte skylla på någon förutom mig själv men resultatet är riktigt illa.
Nu har jag bara ryckningar under ögonen och ibland vill ögonbrynen bara åka upp o ner men har inte fått något krampanfall o spasmer på några dagar. Går på helspänn o är super nervös att det ska hända igen..att det krampar på natten är ju en sak men vill helst slippa det på dagen. Läste också om botox som behandling men har ju inte fått träffa någon neurolog ännu o inom privata vården tar det ca 1 år men har bokat en privat o ska dit i slutet av september...känner att jag inte kan vänta ett år.
Vill ju göra om mina ögonlock så dom iaf ser mer normala ut. Görs det rekonstruktiv ögonlocks kirurgi i Sverige?
Ska samla in mina journaler o andra kirurgers uttalanden plus före o efter bilder...så får jag se vad han säger. Har inte vågat mig utanför dörren på en månad för jag ser så bedrövlig ut..jo när jag varit på läkarbesök o då skäms jag så och mår dåligt för att visa mig. Så himla rädd att det inte ska finnas något att göra åt det här. Synd jag inte kan lägga upp bilder...ni skulle förstå varför jag inte kan visa mig.

Ebba13

Annons
2019, August 12 - 23:03
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 12 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Fy för den lede, vilken otur du haft!
Det är jätttesvårt att veta vilket av  detta du kanske kunde ha sluppit om det inte tillstött en infektion, tycker jag, men oavsett så hjäper det ju inte dig ur situationen.

Jag tror absolut att det finns kirurger även i Sverige som "kan", men det jag tänker på är att det är svårt att operera bort fula ärr om det inte finns nog med hud att dra ihop över området där ärret sitter.  
Jag vågar absolut inte säga ATT det kan göras i ditt fall, men det är ju trots allt möjligt att trasplantera kroppseget fett till andra delar av ansiktet. Om det är det som behövs för att få bort håligheter där det tidigare satt fett, kanske det kan gå... Men jag föreställer mig att du behöver läka helt klart först, även om detta sen skulle visa sig vara en möjlighet. Jag skulle tro att du i nuläget får mest ut av en silikonsalva eller gel, typ NewGel eller liknande, för att ärren snabbare ska bli så diskreta som möjligt.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2020, May 22 - 19:19
Ebba77
Ebba77's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Brons
Joined: 2019-08-04 15:13

Har nu gått igenom bilder. Och måste ha fått med mig infektionen från kliniken. Ser en stor ”bula” på hö öga redan 15 min efter op. Men tänker att det är antagligen normalt. Men skickar iaf en bild till kirurgen dagen efter och han svarar att det måste vara en infektion. Det är alltså en lokal infektion i ett öga och trots att jag ber om antibiotika salva så nej i te ens ett svar. Det är ju mer regel än undantag med sådana droppar/salvor efter ett sådant ingrepp. Tänker mkt nu och försöker minnas, lever fortfarande i något slags chocktillstånd, kommer jag alltid ha bestående men, kommer jag alltid se vanskapt ut. Tänk om denna infektionen kunde undvikts i ett tidigt stadium istället för att antagligen ha gått med den så länge....
Bara tankar o funderingar.

Ebba13

2020, May 23 - 17:51
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 12 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Fast en infektion kan man inte se efter 15 minuter. Den börjar ju som en närvaro av bakterier, och de hinner ju inte skapa en bula på den korta tiden. Du kan inte tänka att du "borde ha förstått" på den bulan att du hade en infektion.
Däremot är det verkligen synd att du inte fick snabb hjälp när det konstaterades att du hade en infektion!

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
2020, May 23 - 19:23
Ebba77
Ebba77's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Brons
Joined: 2019-08-04 15:13

I efterhand känner man sig korkad, var så omtumlad efter själva op som bara skulle ta 1 timme men istället blev en utdragen vaken process, där jag ser med ena ögat hur ”kött” och hud avlägsnas. Och det grävs o grävs under mitt högra öga trots att jag ber honom sluta. Hans svar ”jag gör vad jag anser vara bäst” Jag var i chock o kunde ju inte resa mig upp o gå. Så när jag kom ut i bilen tog jag bara bilder o dagen efter skickade jag frågan ”vad det kunde vara” och han svarar infektion. Jag tom tackade för operationen, hur sjukt är inte det.

Ebba13

2020, May 28 - 22:42
JPP
JPP's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Silver
Joined: 2017-10-20 23:20

Hjälp, det här var bland det sjukaste jag läst. Lider verkligen med dig och hoppas att du får all hjälp du kan få.
Har det blivit någon förbättring efter operationen? Det är verkligen farligt när kirurger inte är kapabla att göra bedömningar och är totalt oförsiktiga, det är människors liv de har i sina händer.
Du kan inte skriva vilken klinik och kirurg du gick till för att varna andra?

2014- bröstlyft och förstoring
2014 övre ögonlocksplastik
sep 2017, minilyft, fettsugning, hakimplantat

Annons
Annons
Annons