Annons
1 post / 0 new
#1 2021, February 26 - 10:00
Jennyt
Jennyt's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 weeks ago
Novis
Joined: 2021-02-23 13:57

SVT Efterlysning till dokumentärserie

Jag heter Jenny och jobbar för SVT:s kulturredaktion med en dokumentärserie om plastikoperationer som produceras under 2021 med premiär i början av 2022.

I år kommer cirka 30 000 svenskar genomgå plastikoperationer, en siffra som ökar varje år. Skönhetsoperationer är alltså något som allt fler går igenom och har erfarenhet av, men trots det så är det ganska få som pratar om det. Det verkar fortfarande finnas ett tabu kring ämnet och det vill det här programmet ändra på. Om det nu är så pass vanligt, varför pratar vi inte mer om det? Och vad kan det få det för konsekvenser att vi inte pratar om dem?

I de fyra programmen vill vi träffa personer som vill dela med sig av sin egen erfarenhet av att planera och genomgå skönhetsoperationer.

Programmets syfte är INTE att ta ställning för eller emot skönhetsoperationer. Meningen med dokumentärserien är istället att undersöka och försöka förstå den tystnad som så ofta omger fenomenet.

Några exempel på vem du skulle kunna vara:

-Först och främst så måste du vara okej med att synas i tv och prata om dina erfarenheter. Varje program är 30 minuter långt så det kommer finnas gott om tid för dig att berätta och få prata till punkt. Vi har inget intresse av att framställa någon på ett sätt som denna inte är bekväm med.

-En person som har genomgått en eller flera operationer och är nöjd med resultatet.
-En person som just nu planerar ett skönhetsingrepp, antingen ditt första eller ett i raden av flera.
-En person som har valt att inte berätta om sina ingrepp men som nu känner att det är viktigt att kunna prata om, eller så har du stött på vissa reaktioner om du har valt att berätta - bra eller dåliga.
-Kanske är du en person som har genomgått en eller flera operationer och fått någon form av komplikation.
-Eller så har du en annan historia med koppling till skönhetsingrepp som du tycker att vi borde lyfta fram.

Kan du vara en av de som vi söker? Då vill vi gärna höra av dig! Vid kontakt är du välkommen att ställa frågor och jag kommer självklart att berätta mer om upplägget för programmet.

Skriv ihop en liten presentation av dig själv och din erfarenhet av ämnet och skicka till

[email protected]

Bästa hälsningar och vi ser fram emot att höra av dig!

Annons
Annons
Annons
Annons