Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2021, April 13 - 18:24
Alicja
Alicja's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Brons
Joined: 2021-04-13 18:07

Mina tips och erfarenheter

Hej på er! Först så vill jag tacka alla som har gjort inlägg tidigare här på forumet, det har hjälpt mig att ta beslut om operation och förberett mig på olika scenarion.
Jag opererade nyligen inre bygdläppar på Lotuskliniken i Malmö. Är väldigt nöjd så länge och vill lämna berätta egna erfarenheter för er som funderar fortfarande eller redan har bestämt sig och vill ha några tips.
Om du har funderat på operationen väldigt länge - gör det bara. Jag har velat göra det senaste 20år och vet inte varför jag har väntat så länge. Det påverkar egen självkänsla och skapar fysisk smärta. Ju fortare du gör det desto bättre läkning, en ung kropp hanterar sår och operationer mkt bättre.
Om du ska opereras. Här kommer några tips:
- ha det sterilt i rummet där du ska ligga hemma. Tvätta sängkläder på minst 60 grader, tvätta andra kläder så du har rena i två veckor framåt. Städa badrummet.
- köp mysbyxor, ha helst flera par. Från dagen efter operationen gå bara i byxorna utan trosor. Även om du fortfarande blöder lite. Byt då byxor vid behov. Såret behöver andas så fort som möjligt, binda och trosor bara förlänger processen och kan ge upphov till komplikationer och bakterier. Sov naken. Har du möjlighet till skaffa hygienlakan, gör det.
- ät mycket protein, du får inte banta under läkningsprocessen. Kroppen behöver både energi och protein. Googla. Keso, ägg, kött mm. Du gör det bara en gång i livet, kroppen behöver din hjälp just nu.
- kissa i duschen första dagarna. Ren vatten som tar bort urinet utan att du behöver röra mkt vid såret
- köp baby wipes. När jag väl började kissa på toa så kissar man på låren/rumpan pga svullnaden ? eller kanske jag måste lära mig att kissa utan blygdläppar!? ? Babywipes är ett smidigt sätt att hålla sig ren.
- jobbar du fysisk så hade jag räknat med att vara hemma minst 2 veckor. Kan inte tänka mig att komma ut och jobba tidigare än så. Jag jobbar hemifrån, kunde jobba direkt dagen efter operationen, inga problem. Det enda att kisspauser är mkt längre än vanligt med hela dusch ritualen? Tog inga mediciner från dag 3.
- var öppen med din partner. Ta hjälp med dagliga sysslor. Det handlar om kort period, var inte envis att göra grejer för fort, låt dig läka först.
- ha en liten spegel i badrummet att kontrollera såret. Du ser inte när du tittar uppifrån! Kontrollera minst en gång om dagen att det går framåt, att såren läker.

Mina sår har öppnat upp sig emmelanåt och blödde en del. Men därför ska man inte anstränga sig. Ha bara koll och återgå till att vara utan trosor så fort du bara kan, lufta och hygien är allt!
Lycka till alla, tack ännu en gång för andras erfarenheter! <3

Annons
2022, January 7 - 00:51
Lennie
Lennie's picture
Offline
Last seen: 6 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2022-01-07 00:18

Hej och tack så mycket för att du delar med dig. Opererade du även klitoris kappan? Har velat göra detta länge men så nervös. Gjorde det som mest ont första dygnet? Har det påverkat känsel eller så? Allt gott!

LB

Annons
Annons
Annons