Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2011, March 3 - 22:35
olivia25
olivia25's picture
Offline
Last seen: 8 years 9 months ago
Silver
Joined: 2011-02-26 23:32

Botox fyller ut?

Hej!

 

jag funderar på att använda botox, men jag undrar om de förutom för att verka förlamande även "fyller ut" rynkan. Jag har två små, ej djupa rynkor i pannan som stör mig och som jag skulle vilja behandla i rent preventivt syfte (så de inte blir djupare!). Jag har fått dem av att jag alltid lyfter upp ögonbrynen när jag pratar etc. Men det hade också varit braom de fylldes ut lite. Gör de detmed botox? Sedan undrar jag om botox kan fungera "lyftande" på ögonbrynen? läste det någonstans, men vet inte. Sista frågan, om jag nu tar botox i pannan, kommer jag inte kunna lyfta ögonbrynen alls? För då ser jag ganska sur ut och det vil ljag ju inte...

Annons
2011, March 3 - 23:20
nocturnal85 (not verified)
nocturnal85's picture

Botox är ju ett nervgift som orsakar förlamning i muskeln där det injiceras. Botox hjälper säkert mot de rynkorna du beskriver men om de inte är jätte djupa så kanske fillers är ett bättre alternativ?

Det finns ju en risk för att du inte kommer kunna göra ansiktsuttryck som innan med en förmlamad muskel i pannan...

2011, March 3 - 23:29
Cookie (not verified)
nocturnal85's picture

Jag har tagit botox i pannan och mellan ögonbrynen en gång. Det var i för sig i syftet att bli av med min migrän, men jag märkte ju ändå "bieffekterna" för det. :)

Tog typ 2 veckor innan botoxen började verka. Så första veckan kunde jag röra ansiktet normalt sen kom det gradvist andra veckan. Det blev alltså svårare att rynka ihop ögonbrynen och lyfta på dem. Efter två veckor kunde jag endast lyfta dem några millimeter! Var skitjobbigt i början (speciellt att sminka mig) men jag vande mig. :) En intressant sak var dock att jag hade två väldigt tunna rynkor i pannan (som jag fått av samma anledning som du) och de försvann! Och det skuma var att de var borta flera månader efter att botoxen gått ur också! Men nu har de börjat komma tillbaka... fast väldigt smått! Så jag tror att det verkligen kan fungera i förebyggande syfte! Hade jag haft pengar hade jag lätt fortsatt behandlingen, inte bara för att den hjälpte min migrän utan också för att rynkorna försvann. ;) Men det är klart, du får räkna med att inte kunna rynka på pannan mer eller lyfta ögonbrynen.  Men om man kan undvika rynkor i framtiden är det ju lätt värt det tycker jag! :)

Annons
Annons
Annons