Annons

Bröstlyft maj 2011 - Citadellkliniken - Landskrona Ron von Raath - Masa

Masa's picture
Masa

Kvinna 37 år, mamma till en 4-årig pojke samt en 4-månaders gammal bebis. Gjorde en bröstförtsoring först på Citadellkliniken den 03 november 2010 o ankarlyft den 31 maj 2010 hos Ron van Raath.
Sedan gjorde en ny bröstlyft hos Johan Norqvist den 14 februari 2012.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 25 May, 2011

Jag kom till kliniken kl 11, precis i tid. Väntade lite o då kom Lotta o hemtade mig.

Vi gick igenom lite vad som ska göras, hur jag ska tejpa mina sår, när jag kan börja bada o duscha som vanligt, hur länge ska jag ha bhn som jag fick av dem på mig...

Jag betalade op o frågade det viktigaste för mig - när kan jag börja springa igen. Lotta sa att helst inte förrän två månader hade gått, för då hoppar man mkt o det finns risk att dem inte läker fint o att dem hänger.

Så ingen löpning i två månaderfrown

 

Sen, vid 12 gick vi upp o Lotta visade mig rumet var jag skulle bo. Jag duschade o klädde på mig morgonrock o strumpor. Jag fick då smärtstillande o lugnande medicin o somnade direkt efteråt.

Det var inte länge efter det att jag somnade som narkossköterska kom o hämtade mig. Dags att gå ner till op salen!!yes Jag var inte rädd alls, bara trött o ville sova. Eftersom det snurrade mkt av smärtstillande som jag fick direkt på bordet, sa jag till henne att sova ner mig snabt för att det snurar mkt o jag vill inte må illa. Då satte hon på masken o jag var borta.

Vaknade efter 2 o halv timmar tror jag, hade liite ont o de körde mig upp till mitt rum där jag fortsatt att sova hela eftermidagen. Vid 19 kom sköterska med en smörgås, kaffe, juice o fruktyogurt. Jag åt o somnade igen (heheh). Då började komma smsn. Jag försökte svara men det var svart, tappade mobilen ur handen o somnade igen, vaknade, skrev ngr bokstäver o somnade igen... O så fortsatt jag i ngr minuter. Till slut lämnade jag mobilen o somnade om.

Ron kom o tittade till mig, berättade ngt, men jag minns absolut ingenting!! Minns bara att jag tänkte - snälla gå iväg, jag vill sova, kom senare o säg vad du behöver... Han sa att vi kommer att ses imorgon. Sen gick han..

Vaknade vid 21 för att gå på toa o då tänkte jag att jag måste vakna för vad ska jag göra hela natten om jag somnade om nu??!!

Gick o hemtade lite kaffe o tittade på 3an o 6an. Det fortsatt jag med hela natten tills på morgonen, kunde inte alls somna om. Sov tillräkligt tror jag på eftermidagen.

Vid 7 tiden fick jag frukost, åt o då kom narkossköterka för att förklara igen vad får jag göra o vad får jag absolut inte göra de första två veckorna.  Jag fick bhn på mig o tejp att ha med mig hem o sen gick jag till busstationen o åkte hem.

Just nu har jag lite feber, inte så farligt, men kommer att ringa imorgon o berätta, för de sa att jag måste höra av mig om jag fick feber.

Resultatet vet jag inte än, kommer att se om ngr dagar när svulnaden går över. Iaf imorgon kommer jag att ta av den tjocka tejpen o se lite mer av brösten. Då får ni se bilder.

2011, May 27 - 11:49
MissTubi
MissTubi's picture
Offline
Last seen: 11 years 4 months ago
Silver
Joined: 2010-10-19 13:44

Hur länge dröjer det innan man får jobba?

 

2011, May 27 - 11:56
rebecca81 (not verified)
rebecca81's picture

Kul att läsa =) Känner igen det där med sms skrivandet ;-) Jag såg helt suddigt, om jag kisade gick det lättare men det blev ändå en hel del konstiga sms!

 

Hoppas du mår bra! Jag gjorde bröstlyft 10 maj och är än sålänge supernöjd =) Vilken skillnad.

 

MissTubi: Det beror vad man har för jobb. Jag är sjukskriven 1 månad, jobbar i hemtjänsten. Har småbarn hemma så vete fan om det inte hade varit enklare att vara på jobb ändå och bara undvika de tunga lyften ;-)

2011, May 27 - 13:07
Masa
Masa's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Silver
Joined: 2011-05-01 16:50

Tack Rebecca:-))) Jo, hoppas det blir bättre för mig oxå. Idag ska jag ta av mig den tjocka tejpen o se hur det ser ut. Ikväll kommer lite bilder..

Miss Tubi: som Rebecca sa, det beroro på vad du jobbar nmed. Jag är sjukskriven bara två dagar. På måndag ska jag jobba för att jag jobbar som ekonomiassistent o det är inte ngn lyft alls. Bara papper..

 

Annons
Annons
Annons
Annons