Annons

Bukplastik - full - stor jan 2017 - Polarkliniken - Umeå Anders Nilsson - Pepita

Pepita's picture
Pepita

Ålder: 40 år, Längd: 170cm, Vikt: ca 74kg
Har gjort ett bröstlyft och stor bukplastik vid Polarkliniken i Umeå.

Läkare Terapeut: 

 

Söndagen den 4/12 bilade jag och min syster till Umeå för att vara där tidigt på måndag morgon den 5/12 för operation!

Resan gick bra med ömsom regn, ömsom snöstorm.

Vi käkade middag ute och sedan gick vi till hotellet där vi bodde den natten. Jag duschade enligt konstens alla regler med Descutan och lade mig sedan för att sova, vilket var svårt... mycket tankar som snurrade i huvudet.

 

Måndagen kl 0800 skrevs jag in och fick strax därefter träffa en sköterska som kom med badrock och tabletter att svälja. Strax därefter som läkaren Anders Nilsson in och pratade och ritade på min mage och mina bröst. Planerat var ett bröstlyft och en bukplastik. Han tyckte dock inte att jag behövde sy några bukmuskler vilket förvånade mig! Lyftet av brösten blev sk lollipop lyft och vi kom fram till att det skulle skapa en bra form på brösten.

Därefter som narkosläkaren och gick igenom allt som gällde narkosen, vilket jag varit orolig för eftersom jag aldrig tidigare varit sövd. Han gav ett lugnt och förtroendeingivande intryck!

 

Så var det då dags. Tassade iväg till operationsrummet och lade mig på en brits och vips så sov jag!

När jag vaknade hade det gått ca 3,5 timme och det kändes som det gått 1 minut!

Jag mådde bra men var dåsig och sov till o från i någon timme. Min syster hade under tiden varit ute och handlat lite på stan. Vi fick lite fika på eftermiddagen och jag forsatte att må bra förutom ett blodtrycksfall som gjorde mig svimfärdig men det gick snabbt över.

Natten blev lite svårare, sov dåligt och hade ganska ont. Men smärtan var ändå så mycket lindrigare än vad jag väntat mig och jag tror att jag fick förklaringen sedan. De har ju varken sytt bukmuskler ELLER fettsugit mig!

Känner mig lite snopen över detta men jag kan väl inte säga så mycket om det ännu eftersom jag än inte kan se resultatet av operationen. Brösten ser fina ut, svällda förståss men verkar ha fått en bra form. Magen är svullen och omplåstrad.  Först imorgon får jag duscha och då först kan jag väl titta lite närmare på hur jag ser ut. 

 

Hemfärden dagen efter blev lite jobbig också. Det gjorde ont i guppen på vägen (40mil) men idag, 3 dagar efter operationen känns det rätt så bra faktiskt!

 

Ser fram emot utvecklingen framåt och hoppas på ett fint resultat!

 
2011, December 22 - 11:51
gulagatan
gulagatan's picture
Offline
Last seen: 11 years 4 months ago
Silver
Joined: 2011-08-16 08:45

Hej! Tack för din berättelse. Skönt att du slapp fettsugning. Hur långt är ditt ärr efter bukplastiken? Ligger ärret långt ner? ett tips är att tejpa med silikontejp..Mepiform, finns olika stl.

 

Jag var på konsult. hos samma läkare som du, år 2010. han rek. ej bröstlyft...han sa att det skulle vara lika igen efter några år...Jag funderar en del på mina bröst, önskar ett lyft. Nåväl, ska konsultera annan läkare om det, till våren.

2011, December 28 - 22:06
Pepita
Pepita's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2011-03-14 22:13

Tack gulagatan!

Gissar att mitt snitt är ca 3 decimeter långt, från höft till höft. Ärret ligger ganska lågt ned men kanske inte så lågt som jag hoppats på. Nu finns bilder i min profil så du kan se där!

 

Anders sade ingenting om att det inte var någon bra idé med ett bröstlyft till mig.. Däremot var de ju lite emot att göra bägge operationerna samtidigt. Jag fick dock godkänt till slut eftersom bröstlyftet ansågs som ett mindre ingrepp. 

 

Hoppas du får ett bra bemötande ang bröstlyft hos nästa läkare!

Annons
Annons
Annons