Annons
13 posts / 0 new
Last post
#1 2012, April 17 - 18:45
Lijna
Lijna's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-03 15:37

Näsplastik-Bilder från Artnose

Nu har ArtNose laddat upp sina första före- och efterbilder på hemsidan.

Se länk:
http://www.artnose.se/blogg/ovrigt/2012/4/15/foreefter-hog-nasrygg

Ni som ska ändra profilen och slipa ned näsbenet, kan med fördel gå dit och få detta åtgärdat.. Dr Bilkay är väldigt duktig på det.

Det är bara om man ska smalna av näsan framifrån, (ex smalna av tippen, eller flytta in vingarna) som det inte blir lika bra (enligt mina erfarenheter)

Har gjort: Näsplastik
Klinik/Läkare: ArtNose Dr Ufuk Bilkay

Annons
2012, April 19 - 13:53
Lijna
Lijna's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-03 15:37

Nu har det även laddats upp en bild på en bullig näsa:

http://www.artnose.se/blogg/ovrigt/2012/4/18/foreefter-bullig-och-odefin...

Denna tjejen har verkligen fått stor skillnad, och resultatet blev i mina ögon helt acceptabelt och skillnaden är ganska markant. Särskilt med tanke på att hon redan genomför två tidigare operationer. Lyckost denna tjejen som verkligen fick skillnad på näsan.

Konstigt att Jag som gjorde en primär näsplastik, inte fick någon skilllnad på min näsa. (Inte i den utsträckning jag och Dr Bilkay kom överrens om i allafall..) Är så himla ledsen över att jag lade 48'000:- på något som inte syns. För mig är 48'000:- väldigt mycket pengar, och den summan betalade jag för att jag var helt säker på att jag vände mig till den bästa kirurgen, och att jag skulle få den näsan jag alltid drömt om..

Tjejen på bilderna har verkligen fått en smal näsa, och en definierad tipp.
Min ursprungsnäsa var mindre än vad hennes var på förebilderna, och ändå är min näsa mycket större än vad hennes är nu i efterhand.. Förstår inte varför jag fick ett så dåligt resultat.

 

Har gjort: Näsplastik
Klinik/Läkare: ArtNose Dr Ufuk Bilkay

2012, April 20 - 14:51
Lijna
Lijna's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-03 15:37

http://www.artnose.se/blogg/ovrigt/2012/4/19/foreefter--bred-nasa

Här är en till näsa som smalnats av. Detta resultatet var också bra enligt mitt tycke..

Har gjort: Näsplastik
Klinik/Läkare: ArtNose Dr Ufuk Bilkay

2012, April 20 - 16:46
Solkatten
Solkatten's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Silver
Joined: 2012-02-29 08:52

Åh, vad bra att de lägger ut lite för- och efterbilder. Det är ju alltid lite svårt att få grepp om kirurgens estetiska sinne. 

 

Kul också att man fick se en avsmalning av en bred näsa. Tycker att det är lite svårt att få grepp om resultatet när man inte får se hela ansiktet, men jag förstår att man kanske inte vill visa upp sig på nätet. 

Det var just precis den typen av operation som jag hade tänkt mig när jag diskuterade tippförminskning" med min kirurg. Precis så skulle jag vilja att den blev... smalare fast ändå samma näsa. 

 

Jag förstår att det måste kännas surt att ha lagt ut 48 000 kr på något som inte syns, men jag önskar verkligen att jag var i dina skor, Lijna!

Min näsa är helt avkapad och förstår inte vad min kirurg har gjort. Tyvärr tror jag inte att den kommer att gå att reparera alls. Den är hälften så lång som den var innan, och själva tippen, som jag ville göra smalare, tog han bort helt och hållet... 

Har gjort näsoperation 2012 i Sverige. Väldigt missnöjd tyvärr.

Annons
2012, April 20 - 18:13
Lijna
Lijna's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-03 15:37

Solkatten:
Jag förstår det :( Hur går det med sökandet efter ny kirurg? Kanske kan du vända dig till ArtNose nu med din kommande operation? Dr Bilkay är expert på rekonstruktiv näskirurgi, och han verkar ganska kunnig trots mina personligt negativa erfarenheter. (men jag säger precis som du, bättre att ta för lite än för mycket, är ju bara att ta lite en gång till, istället för att behöva bygga upp som är mer komplicerat)

Om du har vägarna förbi Stockholm hade du kunnat besöka ArtNose, och gå på en konsultation. Hon som är patientkoordinator tar bilder i alla vinklar, och skickar dem till Dr Bilkay som sedan får göra en utvärdering. Sedan ringer patientkoordinatorn upp dig, och berättar precis vilka förutsättningar dr Bilkay tycker att du har, vilket resultat du kan förvänta dig osv :)

Dr Bilkay har sett det mesta, så han kommer nog veta precis vilken teknik som krävs för att förbättra din näsas utseende.
 

Har gjort: Näsplastik
Klinik/Läkare: ArtNose Dr Ufuk Bilkay

2012, April 20 - 19:25
Solkatten
Solkatten's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Silver
Joined: 2012-02-29 08:52

Lijna, jag tänkte på en annan sak angående din näsa. Sa doktorn något om ifall du har tock eller tunn hud på tippen?

Jag har till exempel fått höra från en annan kirurg tidigare att jag har tjock hud, vilket alltså skulle kunna innebära att jag inte skulle se så stor förändring eftersom tjock hud draperar sig sämre än tunn... kanske är det så att du har tjock hud och att du därför inte har fått så tydligt resultat? Måste du betala fullt pris för en ev justering?

 

Sökandet efter revisionskirurg går vidare och jag kommer nog att vända mig utomlands... jag kommer absolut att kolla upp artnose, även om jag inte känner mig helt bekväm med att man inte får träffa kirurgen förrän på operationsdagen. Men man kan ju alltid kolla vad han har att säga. Jag har mailat en del fram och tillbaka med några andra kirurger i USA och på kontinenten som ska vara duktiga på rekonstruktiv näskirurgi, och alla håller med om att jag har råkat ut för en kirurg som inte vet vad han gör. Men det är så himla läskigt med allt det här... hur ska jag kunna lite på någon kirurg... i alla fall kommer en op att kosta närmare 90 000kr +flyg, boende, mat etc så det blir till att spara.. 

 

Det här har vuxit till ett jätteprojekt. Från att ha varit en helt ok söt tjej som absolut inte behövde skämmas för sitt utseende går jag nu och gömmer mig, vill inte visa mig ute bland folk eller gå på stan. Att gå ut på krogen är det inte tal om. Härom dagen var jag inne i stan och provade en top i ett provrum. När jag såg min nya profil började jag nästan gråta... jag ser så annorlunda ut. Det är jobbigt att gömma något som sitter mitt i ansiktet. Jag borde ha tänkt på det mer innan operationen. 

 

Ju mer jag forskar om näskirurgi desto mera inser jag hur naiv jag var innan... det finns många fula fiskar därute och det känns som ett lotteri... jag är så ledsen över att det inte gick bra för mig... varför kunde inte jag ha dragit vinstlotten när det var så viktigt för mig att det blev bra? men jag trodde att det här var en liten operation, och jag ville inte ha en stor förändring... tyvärr kunde inte min kirurg se sina egna begränsningar... 

Har gjort näsoperation 2012 i Sverige. Väldigt missnöjd tyvärr.

2012, April 21 - 13:45
Lijna
Lijna's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-03 15:37

Solkatten:
Misstänker att personalen på ArtNose är här inne och kikar i tråden, för kolla här vad som laddades upp precis efter att du berättat om din misslyckade näsplastik:

http://www.artnose.se/blogg/ovrigt/2012/4/20/foreefter-for-avkortad-nasa

Kanske blev du mer sugen på ArtNose nu? ;)

Patientkoordinatorn sa faktiskt att jag inte hade tjock hud, och att det var bra.
Hon berättade även att Dr Bilklay är expert på hur han ska göra med tjockare hudtyper, eftersom han arbetar med många turkiska patienter, och de har i regel tjockare hud än skandinaviska patienter. Han föredrar de skandinaviska patienterna, eftersom våra resultat blir bättre och ärren blir i princip osynliga. (Så förmodar att jag inte har tjock hud, mitt ärr är idag helt osynligt, så även det är ju ett tecken på att jag inte har det)
Jag tror att min näsa inte fick någon stor förändring, eftersom Dr Bilkay ansåg att jag inte behövde opereras. Han tyckte att jag redan hade en jättefin näsa, så därför ville han inte ändra för mycket på den, antar jag.

Men jag har önskemål om yttterligare en operation, en väldigt diskret. Vill smalna av näsan lite till, flytta in vingarna (bara lite grann) och slipa ned sidorna av näsbenet, så näsan även blir lite smalare längst upp på näsan :)
 

Har gjort: Näsplastik
Klinik/Läkare: ArtNose Dr Ufuk Bilkay

Annons
2012, April 28 - 00:00
roxanna
roxanna's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2011-09-13 01:55

Lijna jag vet att jag inte har något med det här att göra men jag tycker verkligen inte du ska göra en till operation. Jag ser faktiskt en liten men trots det betydande skillnad på din näsa och resultatet är så extremt fint! Förlåt, jag borde inte säga det här men det gör nästan ont att höra att du vill göra ytterligare en förändring när din näsa i mina ögon redan är kvinnlig, söt och nätt men framförallt perfekt proportionerlig och naturlig.

Om jag hade chansen att bli lovad ett sådant resultat i förväg och få garanti till 100% att det skulle fullföljas, ja då...det finns inte ens ord. För det hela är så otroligt riskfyllt och det är så många som råkar illa ut. När jag läser vad Solkatten skriver (trots att resultatet ser helt ok ut även efter en misslyckad op) kan jag verkligen känna med henne. Jag vågar inte ens tänka tanken på vad jag skulle göra om jag vaknade upp och läkaren gett mig ett helt annorlunda resultat än vad vi bestämt. Jag har haft pengar för en operation i snart ett år och trots att jag velat detta i snart 6 år, tänkt på det varje dag, önskat så innerligt var gång jag sett mig i spegeln så har jag fortfarande inte tagit steget för att göra en förändring.

Jag är verkligen livrädd för att det ska gå fel, det känns som en djungel därute. Ena dagen är jag hundra på en kirurg men nästa dag hör jag något illa, blir glad för att jag inte hunnit göra något men känner mig samtidigt helt lost.

Jag måste göra det här, jag kan inte fortsätta lägga mitt liv på is. Jag har slitit på gymmet nästan var dag, fått klar hud och börjar bli tillfreds med mitt utseende. Bilar tutar, killar busvisslar, jag blir för första gången överröst med komplimanger från alla håll och jag känner helt seriöst att mitt liv är redo att starta. Dock, tackar jag fortfarande nej till resor, spännande upplevelser och chanser eftersom jag måste få det här överstökat.

rsäkta, känner att jag kom av mig men det jag vill få sagt är att detta är ett såpass stort vågspel och det gör mig så illa att höra att du som redan har så fin näsa vill gå igenom alllt igen när riskerna är så stora och så många blivit brända.

Hoppas du inte tar illa upp och många kramar till dig och Solkatten! 

Funderar på näsplastik. Eventuellt en bröstförstoring också!

2012, April 28 - 10:41
Lijna
Lijna's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-03 15:37

Roxanna:

Nej men det är ingen fara. Alla har vi olika visioner om huruvida en näsa är fin eller ej. Jag är en person som är extremt näsfixerad, och anser att näsan har en väldigt betydande roll i hur resten av ansiktet uppfattas. Min vision av hur en vacker näsa ser ut är att den ska vara smal, det är det viktigaste (men att det ska passa in i ansiktet såklart) och jag anser fortfarande att min näsa verkligen är för bred och bullig. Jag skulle vilja ha en näsa som är snarlik med ex Charlize Therons näsa, ungefär såhär: http://www.dailymakeover.com/appImages/galleryImages/all_womens_looks/Ch...
men det jag ser när jag tittar mig i spegeln är en näsa som ser nästan exakt ut såhär: http://www.nyfikenvital.org/files/images/ansikte-neutralt.jpg

Jag kan inte acceptera det, och känner att jag inte kan leva resten av mitt liv med denna näsa. Jag tycker den är frukansvärd, och mår extremt dåligt över den..

Har gjort: Näsplastik
Klinik/Läkare: ArtNose Dr Ufuk Bilkay

2012, April 30 - 14:23
Cittycat
Cittycat's picture
Offline
Last seen: 5 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-01-23 19:00

roxanna wrote:

Lijna jag vet att jag inte har något med det här att göra men jag tycker verkligen inte du ska göra en till operation. Jag ser faktiskt en liten men trots det betydande skillnad på din näsa och resultatet är så extremt fint! Förlåt, jag borde inte säga det här men det gör nästan ont att höra att du vill göra ytterligare en förändring när din näsa i mina ögon redan är kvinnlig, söt och nätt men framförallt perfekt proportionerlig och naturlig.

Om jag hade chansen att bli lovad ett sådant resultat i förväg och få garanti till 100% att det skulle fullföljas, ja då...det finns inte ens ord. För det hela är så otroligt riskfyllt och det är så många som råkar illa ut. När jag läser vad Solkatten skriver (trots att resultatet ser helt ok ut även efter en misslyckad op) kan jag verkligen känna med henne. Jag vågar inte ens tänka tanken på vad jag skulle göra om jag vaknade upp och läkaren gett mig ett helt annorlunda resultat än vad vi bestämt. Jag har haft pengar för en operation i snart ett år och trots att jag velat detta i snart 6 år, tänkt på det varje dag, önskat så innerligt var gång jag sett mig i spegeln så har jag fortfarande inte tagit steget för att göra en förändring.

Jag är verkligen livrädd för att det ska gå fel, det känns som en djungel därute. Ena dagen är jag hundra på en kirurg men nästa dag hör jag något illa, blir glad för att jag inte hunnit göra något men känner mig samtidigt helt lost.

Jag måste göra det här, jag kan inte fortsätta lägga mitt liv på is. Jag har slitit på gymmet nästan var dag, fått klar hud och börjar bli tillfreds med mitt utseende. Bilar tutar, killar busvisslar, jag blir för första gången överröst med komplimanger från alla håll och jag känner helt seriöst att mitt liv är redo att starta. Dock, tackar jag fortfarande nej till resor, spännande upplevelser och chanser eftersom jag måste få det här överstökat.

rsäkta, känner att jag kom av mig men det jag vill få sagt är att detta är ett såpass stort vågspel och det gör mig så illa att höra att du som redan har så fin näsa vill gå igenom alllt igen när riskerna är så stora och så många blivit brända.

Hoppas du inte tar illa upp och många kramar till dig och Solkatten! 

 

Jag håller verkligen med dig Roxanna!

 

Lijna:

 

Jag har sett din näsa nu och tycker verkligen att den är superfin! Jag vet att man e kräsen o hård mot sig själv o sitt egna utseende, men när du skriver om dina känslor för din näsas utseende så kommer jag o tänka på det som står skrivet här:

 

http://www.artnose.se/blogg/skonhet/2012/1/26/dysmorfofobibody-dysmorphi...

 

Jag hoppas verkligen att du inte blir arg för tt jag säger detta, men vi är många är som sett din näsa och verkligen helt ärligt tycker den är jättefin, liten och feminin. Absolut inte i närheten av så som du verkar uppleva den. Det känns som att när du tittar i spegeln ser nåt helt annat än vad vi andra gör?

 

Vad säger dina vänner o anhöriga om att du funderar på en till operation? Jag tycker vekrligen att du ska tänka till både en o två gånger innan....näsan är verkligen INTE stor eller bullig.....jag kunde inte se bilden du länkade till tyvärr men jag tycker faktiskt att din näsa ser smalare ut en charlize theron. Tycker hennes e bulligare på tippen än din men det är bara min åsikt!

 

Hoppas vekrligen inte du tar detta på fel sätt men det känns som du måste få lite feedback från omgivningen o verkligen inse hur SNYGG din näsa faktiskt är!

21 år

Misslyckad näsoperation 2010
siktar på omoperation till hösten och funderar på Lidingökliniken, Akademikliniken eller Artnose

Bröstförstoring 2009 295 g, runda, högprofil (innan = helt platt, nu en snygg fyllig B)

Läppinjektion 2009 med e

Annons
2012, April 30 - 17:03
Lijna
Lijna's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-03 15:37

Cittycat:
Njaa alltså hade du sett helheten av hela mitt ansikte, hade du sett att näsan är ganska bred och bullig, i förhållande till hurpass långsmalt ansikte jag har. (På bilden syns bara själva näsan, så man får inte en bra inblick i huruvida den passar in i ansiktet eller ej)

Jag är en person som är väldigt framåt, glad och positiv. Lider inte av ångest, och är generellt nöjd över mitt utseende. Jag tycker att helhetsintrycket av mig själv är väldigt estetiskt tilltalande. Bara här om dagen hade jag och mina vänner i en diskussion om hur man uppfattar sitt eget yttre, där det kom fram att alla i umgänget var missnöjda med sitt utseende, varpå jag svarade att jag ansåg mig själv vara en vacker individ. (Blev klart lite muttrande som uppstod, eftersom en god självkänsla uppfattas som ett hot av någon anledning :S)

Min näsa är ungefär en tredjedel så bred som charlize therons är, Men jag förstår själv att jag inte kan få en lika smal näsa som henne, har tyvärr inte de förutsättningarna. Vill ha MIN näsa, bara ett snäpp mindre liksom. Vill inte att just själva tippen ska bli smalare, den är helt okej som den är. Vill bara att hela själva näsan skall smalnas av, och vingarna flyttas in bara ett par mm på vardera sida. (när jag skrattar ser det ut som att jag skulle kunna flyga iväg med min näsvingar, näsan blir så galet bred då. haha! )

Jag har faktiskt fått kommentarer om att jag borde operera min näsa, för att den är stor. Jag har kompisar som sagt att jag ser ut som en modell överallt, utom på just näsan som är för stor för att vara en "modellnäsa" :/ .. Det är även en person som skrikit efter mig på stan att jag är snygg, men att jag borde operera näsan. (Det var inge skoj kan jag säga..)

Men det är trots detta inga kommetarer som fått mig att vilja operera näsan, det är helt och hållet jag själv som viljat det ända sedan jag var 13/14 år gammal. (Och det var låångt innan jag fick höra alla dessa kommentarer). Nu efter min första operation fick jag inte det resultat jag önskade, och därför vill jag utföra en till. En väldigt diskret sådan, vill inte se opererad ut liksom..
 

Har gjort: Näsplastik
Klinik/Läkare: ArtNose Dr Ufuk Bilkay

Annons
Annons
Annons