Annons

Bröstoperation jan 2017 - Proforma Clinic - Stockholm Örjan Gribbe - Brunett87

Brunett87's picture
Brunett87

25år
168cm lång
55kg
2barn som jag helammade så brösten saknar fyllnad.

Har vart på konsultationer på AK, VK, Art Ckinic i Uppsala och Proforma. Örjan på Proforma kändes helt klart bäst så opade mig där den 2maj 2012.
Det blev mentor 350/375cc MP

Behandling: 
Läkare Terapeut: 

Då har turen kommit till mig att skriva en operationsberättelse.

Jag hade fått en tid 7.45 den 2maj att vara på kliniken och eftersom jag bor 22mil ifrån kliniken så valde jag att åka ner dagen före. Så den 1maj tog jag bilen ner till Sthlm till mina kusiner. Vi hade pizza och filmkväll med massa godis, perfekt tyckte jag som skulle vara fastande från midnatt sen.

Duschade med descutan på kvällen innan jag gick och la mig, kusinerna frågade hela tiden om jag inte hade blivit nervös än, vilket jag inte hade blivit. Sov helt ok den natten, va dock väldigt ljust i rummet så vaknade 30min före klockan skulle ringa. Så gick upp och duschade en sista gång med descutanen igen, väntade på en av mina kusiner när hon gjorde sig klar då hon skulle göra mig sällskap till kliniken. Kl 7.05 gick vi mot tunnelbanan och tog tunnelbanan som gick 07.10 och klev av vid Mariatorget. Gick sakta mot kliniken och kom dit 7.35, så var bara 10minuter tidig. Fick komma in på mitt rum direkt. Fick rum nr 1, precis vid toaletterna, toppen! Skulle även dela med en annan tjej men hon hade inte kommit än. Fick byta om till tofflor och en morgonrock i väntan på att Örjan skulle komma. Undertiden satt jag och kusinen och pratade lite, hon kunde fortfarande inte förstå att jag inte va nervös. Kl 8.10 kom Örjan och han frågade om jag bestämt storlek än. På konsultationen så bestämde vi 400/425 high profile. Men hade nu ändrat mig och ville ha moderate profile plus. Så sa att jag antingen ville ha 350/375 eller 375/400. Örjan mätte och började rita och sa att 375/400 går, men att 400 kommer blir riktigt tajt och de hade jag ingen lust med så valde 350/375. När han hade ritat klart och gått ut tog det ca 3min sen kom Gunilla narkosläkaren, fick en kopp med lite tabletter i och ett halvfullt glas med vatten. Att ta tabletter är nåt jag är van med så svalde alla samtidigt med nästan inget vatten alls så min kusin bara satt och gapade och underade hur lyckades. Sen så fort dom var nere var det dags att säga hejdå till min kusin och följa med narkosläkaren in i operationssalen. Och där inne var det kallt! Burr! Fick ta av mig morgonrocken och tofflorna så stod i bara trosor och sa att jag va avundsjuk på dom som hade fleecetröjor, fick då veta att dom även hade långkalsoner! Fick sen lägga mig på operationsbordet och fick ett varmt skönt täcke på mig. Sen skulle narkosläkaren sätta nålen i armen och blev som så många andra som stuckit mig helt lyrisk över hur fina blodkärl jag har och hon tyckte jag skulle bli blodgivare. Fick sedan narkosmedlet och började känna metallsmaken i munnen så då önskade jag dom en trevlig dag och godnatt, sen sov jag.

När jag vaknade upp hälsade en trevlig sköterska på mig, Helen hette hon. Hon undrade hur jag mådde men jag mådde bra, lite trött bara. Sen kom narkosläkaren och gick förbi med en ny tjej efter sig, tjejen tittade nervöst på mig men jag log och sa lycka till. Sen en liten stund senare blev jag inrullad på mitt rum. Tjejen jag skulle dela rum med hade precis kommit in på operation, det skulle visa sig hon som jag önskade lycka till. Mådde fortfarande bra och hade inte allt för ont så började ringa runt och smsa så att alla visste att jag mådde bra. Efter ca 1timme på rummet började jag känna mig konstig. Började bli yr och känna mig varm. Ringde på klockan och sköterskan kom in och tippade snabbt min säng bakåt, hade tydligen fått blodtryckfall. Efter att ha vart bakåtlutad ett tag så mådde jag bra igen. Min rumskompis kom in, det var verkligen jätte skönt att ha en rumskompis! Vi förstod varandra så bra. Men mina blodtrycksfall fortsatte. Efter första antibiotika tabletten fick jag halsbränna och illamående. Fick ringa på klockan igen och började spy, usch spydde galla som aldrig förr. Men så fort det var uppe så mådde jag bra igen. Fick hjälp till toan och fick sen mat och mums-mums :-) Sen var det dags för dagpersonelan att gå hem och nattsköterskan kom. Hon var inte alls lika underbar som alla andra som hade jobbat på dagen. Hon var väldigt sträng och hade ingen förståelse för om jag inte mådde helt bra. Fick andra antibiotika tabletten kl 1 på natten. Blev samma sak då. Halsbränna och illamående, nattsköterskan menade på att jag var larvig typ. Men hon gick och hämtade ett motmedel som skulle ta bort effekten av antibiotikan. Och ville att jag skulle lägga mig ner så skulle effekten av motmedlet komma snabbare men mådde så fruktansvärt illa och satt och hade spyan i halsen så jag vägrade lägga mig då blev hon lite irriterad och gick. Sen när jag mådde bättre igen la jag mig ner och sov hela natten. Dagen efter mådde jag bra igen. Fick hjälp ur sängen, gick och borstade tänderna, borstade håret, klädde på mig och packade väskan. Sen kom Örjan och kollade hur det var med oss sen fick vi åka hem. Gick ut till receptionen och bokade en återbesökstid och inväntade min kusin som skulle köra mig hem med bilen. När jag satt och väntade träffade jag på en av sköterskorna jag hade haft dagen innan vid mina blodtrycksfall och hon kom fram och pratade med mig och tyckte det var skönt att se mig med lite färg i ansiktet igen.

Nu är jag hemma och mådde toppen dagen efter op men 2dagar efter op fick jag andnöd och kunde inte äta. Men idag 3 dagar efter är det lite bättre igen. Men jag längtar efter slutresultatet :-) Just nu är dom så svullna och hårda. Men jag kan rekommendera Proforma till alla som funderar på att opa sig! Dom är helt underbara, nattsköterskan va väl kanske inte min favorit men alla andra är verkligen super bra!  

2012, May 5 - 16:09
Mymlan
Mymlan's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 week ago
Silver
Joined: 2011-02-21 22:26

Det är så kul att läsa det som man själv gått igenom. Tyckte att det var så mysigt där :) Knäppt. Synd att inte nattsyster var så snäll då... Nu ser vi fram emot bilder !

2012, May 5 - 17:59
Teessii
Teessii's picture
Offline
Last seen: 10 years 11 months ago
Silver
Joined: 2011-03-17 10:54

Vilken härlig berättelse! Har själv varit på konsultion där förra året och funderar fortfarande skarpt att göra min bröstförstoring där till hösten. Fick också en bra känsla av kliniken och ännu mer nu! :)

Hoppas dina bröst blir fina!

2012, December 12 - 22:13
dakt73
dakt73's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-16 20:48

Kanon bra story :);) stackare ;(;( men bra att det ordnade sig ;);)

Annons
Annons
Annons
Annons