Annons
1 post / 0 new
#1 2012, November 9 - 13:56
Totoro
Totoro's picture
Offline
Last seen: 11 years 5 months ago
Brons
Joined: 2012-11-05 13:56

Lite funderingar kring bukplastik

Hej alla,
Jag är ny här :) 
Min hemläkare på vårdcentralen skrev en remiss för 2 veckor sedan för bukplastik. Hon skickade remissen till Sabbatsberg men vad jag förstår gör de inte bukplastiker där (?) Jag har fött två barn och min mage har tagit stryk. Jag har delade magmuskler och en ganska rejäl hängbuk. Jag har fått en böld i vecket under hänget och det var därför jag gick till min husläkare för behandling av bölden. Jag har hyfsad koll på vad som krävs för att få op betald av landstinget. (min 3 cm häng, hudbesvär i veck etc) och känner att jag uppfyller kraven.
Nu är det bara snart fyra månader sedan jag födde mitt senaste barn. Är det någon som vet om de har en minimum tidsgräns efter senaste förlossningen? Väntar man för att se om kroppen återhämtar sig? I mitt fall återhämtade sig magen inte efter min första förlossning. Jag såg gravid ut och huden hängde 2 år efter första barnet, då jag blev gravid igen. Nu är magen av förklarliga skäl, ännu hängigare. Jag har mycket svårt för att tänka mig att det kommer att bli bra igen.
Hur har remisstider och väntetider fungerat för er? Hur länge fick ni vänta för att få träffa en plastikkirurg för bedömning? Hur lång tid tog det innan beslut om betald op togs? Hur lång tid fick ni sedan vänta innan operationen? 
Jag kan inte tänka mig att gå igenom resten av mitt liv utan att kunna ha vanliga kläder, med besvär i hudveck och frågor om man är gravid fast man inte är det. Operationen känns som enda lösningen trots att det är ett stort och läskigt ingrepp. 
Jag är tacksam för alla råd, erfarenheter och tips som ni, mer erfarna i forumet kan ge mig. Tack! smiley
 
 
Annons
Annons
Annons
Annons