Annons

Bukplastik - full - stor jan 2017 - APS Artistic Plastic Surgery | Carlanderska - Göteborg Fredrik Gewalli - Skuttan

Skuttan's picture
Skuttan

1 Barn 35år 166 cm 80kg
GBP 2004 149kg
Bröstförminskning 2007
Planerad bukplastik 7dec 2012

Läkare Terapeut: 

Oj vad tiden går :) Idag är det 5 dagar sen operationen.
Men här är min berättelse :)
 
Efter en GBP operation -04 då jag gick ner 70kg så insåg jag ganska snart att jag har en alldeles för stor kostym. Men då jag inte hade barn innan så ville jag självklart vänta till efter. Därför tog det sin tid innan den efterlängtade operationen kunde bli av.
 
Men så i somras fick jag en tid för bedömning vid kirurgen i Värnamo. Och det var absolut inga problem. Skulle bli kallad till hösten för en bukplastik. Tiden gick. Ingen kallese kom. Ringde då, och de sa att de inte kunde hålla vårdgarantin pga vissa omständigheter. 
Så fick då frågan om jag kunde tänka mig att någon annan opererade mig.
Lite panik fick jag allt. Sa väll något så dumt att-
Bara det är någon seriös!
Självklart sa de :)
Så vart de bestämt. Så nu låg min stora dröm och operation ute på remiss till den som kunde ta emot mig. Kändes så där om jag ska vara ärlig. Hade ju ingen kontoll alls.
Tiden gick men så efter 5 månaders väntan fick jag äntligen min kallelse för operation. 
Kl 12 på Carlanderska i Göteborg! 
 
Då började andra förberedelser då det är en bit ifrån där jag bor.
Men allt flöt på, så var dagen här :)
 
Lämnade staden kl 7 på morgen, vågade inte åka senare med tanke på busvädret. Men allt flöt på som det skulle. Var nästan 2 timmar tidig, men hellre det än försenad. Blev motagen av en sjuksköterska som visade mig in på ett rum. Jag tänkte att nu får vi vila och ta igen oss på rummet några timmar. Men inte.
Så fort läkaren visste att jag var där så kom han in på rummet. Så det gick i ett rasande tempo. Han ritade, fotade och förklarade vad han hade tänkt sig och frågade mig om jag var ok med det. :) Kör på sa jag :) Det känndes hur bra som helst :)
Så 20 min efter att jag träffat läkaren kom sköterkorna in och började förbereda mig för operation, och då var kl 10,45. Jag skulle ju egentligen inte vara där förens kl 12. :)
 
Maken var med mig ända fram till operations salarnas dörrar. Tryggt och skönt. 
Väl innanför de dörrarna så fick jag träffa operations teamet. Underbara läkare och sjuksköterskor av olika grader. De pratade med mig och förklarade hela tiden vad som hände och frågade om jag känd mig ok.  Fick byta från min salsäng till operationsbordet, det var kallt! :)
Fick lite täcke där de kunde lägga det. Sen sa jag till att nu började jag bli nervös, började frysa och så. Då fick jag lugnade av narkosläkaren och hon frågade hela tiden-
Känner du något? Lite snurrig nu?
Och jag bara väntade på den där snurriga känslan.. Japp sa jag, nu snurrar de :)
Då kör vi, sa hon, sov gott :)
 
När jag vaknade så frös jag något så in i norden!!
De stoppade om mig så gott de bara kunde, värmekudde i nacken, värmekuddar i armhålan, 3 täcken och så en stor värmedyna som lock på som höll 45 grader. Tog nog en timme innan jag fått upp tempen. Jag hade tydligen blivit välldigt nerkyld under op. Men jag mådde bra. Frågade efter något att äta typ en gång i timmen. Sen, sa de bara. :)
 
Min käre make väntade på mig på mitt rum när jag fick komma dit. Underbart!
Småpratade lite med honom och väntade hela tiden på den där goa fikan man brukar få efter man opererat sig. Men den lät vänta på sig :)
Efter några timmar så kom de in och ville att jag skulle upp ur sängen och röra mig lite. Sen skulle jag få min fika. Då var klockan 18,30 på kvällen.
Maken min hade vid det här laget gått iväg för att äta.
De ville inte ge mig något att äta innan för risken att jag skulla kräkas. 
 
Det gick i allafall fint att resa sig, fick stå vid det öppna fönstert och dra in kall frisk luft i lungorna. Det var inte helt fel :)
Sen vart det fika... Åh så gott det var. Kaffe och ost smörgås :)
Slökollade på tv, de var in med gämna mellanrum och kollade till mig. Smärtstillande enligt schema. Bad om en sömntablett till natten. Har svårt att koppla av och sova på sjukhus. 
Sov väl så bra som man kan efter en op och personal som kommer och kollar till en med jämna mellanrum.  :)
 
Frukosten serverades, och det var lika go den som kvällsfikan. :)
Sen började bestyren med papper och sånt inför hemresan. En läkare var in och kollade till mig och bestämde att ett dränage skulle bort och en sitta kvar. 
Var lite orolig för borttagningen av dränaget, men det var inget. Kändes bara lite konstigt :)
Lite omplåstring och sen vart jag utskriven kl 12.
 
Resan hem på 3 timmar gick kanonbra! Maken körde lugnt och fint hela vägen :)
Väl hemma så var det underbart att få träffa sin underbara lilla dotter igen <3
Låg på soffan och blev ompysslad hela eftermidagen. :)
 
Så det var min storry, helt och hållet mina egna upplevelser, tankar och ord :)
Jag är glad att jag hamnade med min vårdgaranti just på detta sjukhus. Jag känner att de ALLA har verkligen gjort ALLT för att jag ska må så bra och bli så nöjd jag någonsin kan bli med denna operation.
 
 
Annons
Annons
Annons