Annons

Näsplastik jan 2013 - Lidingökliniken - Lidingö Rickard Rylander - midmoh1

midmoh1's picture
midmoh1

Konsultation ang. näsplastik Lidingökliniken R.Rylander: 15/11-2012
Total näsplastik med öppen metod, Lidingökliniken R.Rylander, Narkos: 30/1-2013
Sekundär näsplastik (korrigering)med stängd metod. Lidingökliniken R. Rylander, lokalbedövning: 13/6-2014

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 30 January, 2013

30 januari 2013. En onsdag jag länge sett fram emot och planerat inför. Jag skulle först vara på plats 10.15, men det ändrades till 08.30 då det av någon oklar anledning skulle passa narkosläkaren bättre. Inte mig emot. Vaknade 05.00 för att hinna med descutandusch part two, tog på mig en mjukisdress och sen bar det av till kliniken. En resa på cirka 90 minuter. Vart sen på grund av den hemska morgontrafiken, så vi var framme cirka 09.00.
 
Skrev på lite papper, bekräftade betalningen, sa hejdå till mamma och fick följa med en av sköterskorna till mitt ombytesrum. Där fick jag kläder att byta om till, ett par gröna långbyxor och en vit typ skjorta som var aslång och gick ner över knäna på mig. Fick byta om och lugna ner mig lite i fred innan en annan sköterska kom in. Hon var så himla gullig. Hon berättade att hon skulle stoppa i själva "nålen" eller vad det är till droppen, och sa att jag hade "fina ådror" (haha?), och att det inte kommer kännas mer än ett vanligt blodprov. Det var lugna puckar! :)
 
Jag berättade att jag var nervös och mådde lite dåligt på grund av det och hon lugnade ner mig jättemycket genom att börja prata om familj, framtidsplaner, skola osv. Så jag slapp höra massa läkarprat.  
 
Sen sa hon hejdå och då kom narkosläkaren in. Han var också jättetrevlig. Fick ta tre tabletter, osäker på vad det var men säkert smärtstillande och något mer. Sen ställde han lite rutinfrågor och jag nämnde mitt i allt att jag har jättelätt för att blöda näsblod pågrund av att jag har tre skadade blodkärl i min högra näsborre och två i min vänstra. Då gav han mig något medel genom droppventilen, tror det var typ blodförtunnande eller nått, men det skulle i alla fall minska blödningsrisken. Sen kopplade han i dropp-påsen som han kallade för frukost på tub, innan han sa hejdå och lämnade mig ensam en stund.
 
Samlade tankarna igen, pillade lite med mobilen, och sen kom Richard in med någon student. Vi gick igenom operationen, petade lite på min näsa och kollade på bilderna igen en snabbis innan en sköterska kom och bad mig gå på toa innan operation. Sedan fick jag följa med in till operationssalen där två andra sköterskor var. Fick lägga mig på operationsbordet medan de förberedde mig.
 
Skakade nästan för jag var så nervös här. Jag hatar sjukhus och har extremt svårt för sjukhusmiljöer så jag tyckte det var lite obehagligt. Tror de märkte det för en sköterska klappade mig lite försiktigt i håret för att lugna mig och då nämnde jag igen att jag var jättenervös, så jag fick lugnande och sen var jag som på moln, haha!
 
Det sista jag minns är lite skratt och en röst som sa "haha, världens största leende, hon ler som att det inte finns en morgondag", sen får jag tillbaka medvetandet och då är klockan helt plötsligt 1. Då hörde jag bara massa röster som sa mitt namn och att allt gått jättebra och att jag varit jätteduktig. 
 
Allt efter det här är rätt dåsigt. Minns att Richard kom in och berättade att allt gått bra, att jag inte alls blödde särskilt mycket och gav mig lite råd om hur jag skulle sköta näsan. Var dock så borta att jag knappt mindes hälften och fick fråga igen.
 
Sov en stund, sen kom mamma, sov en stund till och när jag var tillräckligt pigg vid halv tre ungefär så fick jag en festis och sen lämnade vi kliniken. Jag mådde jättebra efteråt. Var lite snurrig, kissnödig och hög på mediciner men mådde bra. Kunde inte andas genom näsan men lite luft fick jag igenom. 
 
Somnade direkt när jag kom hem. Det var min story det :) Jag är hittils jättenöjd med bemötandet från klinikens sida, kommunikation och operation, och min läkningsprocess har bara börjat. 
 
Annons
Annons
Annons