Annons

Bröstförstoring aug 2012 - CK Johan Nordquist AB (Idag Bellakliniken, Helsingborg) Johan Nordquist - röra

röra's picture
röra

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 16 August, 2012

Jag hade önskat lite större engagemang och noggrannhet när man går till en av Sveriges dyrare plastikirurger.
 
Min operationsberättelse kommer inte fokusera så mycket på dygnet då jag blev opererad, det var ganska odramatiskt. Jag vill i stället berätta om hela upplevelsen från konsultation till färdigt resultat.
Det började med en konsultation tidig vår 2012 och Johan mätte bröst och bröstkorg. Jag är smal och sa att jag ville ha en liten platt byst (från början hade jag 70A). Jag tycker det ser ungdomligt och vackert ut med små bröst. Johan rekommenderade 310 cl, men jag tyckte det lät mycket eftersom en väninna har så mycket och jag ville ha mindre bröst. Så det blev 250 cl, låg profil. Alldeles perfekt, tycker jag så här i efterhand och jag är väldigt nöjd med storleken. Det blev 70D på mig.
 
Operationsdagen.
Jag fick tvätta mig och bli ritad på, inte mycket att säga om det. Alla var väldigt vänliga och jag kände mig väl omhändertagen. Att man är lite lätt drogad kanske hjälper till också ;)
Operationen gick väldigt fort sa en av sköterskorna efteråt och högra bröstet var rätt svullet. Johan förklarade att han hade fått jobba lite extra med det bröstet. 
 
Ja, sen fick jag ju åka hem, med bygel-BH och bröstband. En del klagar över att den där BHn gör så ont. jag hade inte så ont av den, en helt vanlig bygel-BH ju. Visst, inte så skönt att ha dygnet runt, men helt OK. 
Vid återbesöket två veckor efter operation tittade en sköterska på brösten och sa att det högra skulle ner lite grann och jag skulle ha bandet ytterligare två veckor. Jag sa att det snarare kändes som att vänsterbröstet såg lägre ut eftersom att det liksom veckat sig och därför inte buktade på ovansidan på samma sätt som högerbröstet. Jag sa också att det kändes konstigt i vänsterbröstet, att det liksom stramade på ett annat sätt. Jag fick till svar att brösten är inte alls färdiga än, det brukar rätta till sig med tiden.
 
Det rättade inte riktigt till sig tycker jag. Och efter tre månader, vid slutkontroll med Johan så sa jag att vänsterbröstet känns mycket mer "veckigt". Det är tunnare bröstvävnad där, sa han då. När jag sa att det känns annorlunda i själva bröstet också, stramar på ett annat sätt, samt att det är hårdare sa han att jag skulle massera intensivt i tre månader. Så det har jag gjort. Mycket av det veckiga har försvunnit, och jag har inte gått upp i vikt, så samma "tunna bröstvävnad" är kvar. Bröstet är också betydligt mjukare, i stort sett lika som högerbröstet. 
 
Jag tycker hela upplevelsen av operationen känns lite som löpande-band. För det mesta går Johans operationer bra, och han är säkert duktig. Men det känns inte som att han gjort sitt yttersta och engagerat sig för att det ska bli bra. Det hade jag förvnäntat mig.
 
Brösten i dag är inte perfekta, så som jag hade önskat. Men dom är fina och det är färdigskuret i min kropp. Men jag kan inte låta bli att fundera på om vänsterbröstet hade blivit lika bra som högerbröstet om operationen inte hade gått så fort, om Johan hade jobbat lite mer med det bröstet också. Jag kommer aldrig få svar på det och trivs med min kropp och mina bröst ändå.
2013, July 26 - 13:02
Tokfia_78
Tokfia_78's picture
Offline
Last seen: 5 years 10 months ago
Silver
Joined: 2013-07-04 09:13

Hejsan :-)
Tack snälla för att du delade med dig av din bröstförstoring. Vad tråkigt att det inte känns hundra med kliniken. Jag hoppas att med tiden allt ska bli bra å fint å du nöjd samt glad.
Ha det bäst!

2013, July 29 - 13:12
Sunshine89
Sunshine89's picture
Offline
Last seen: 10 years 7 months ago
Silver
Joined: 2013-07-15 14:35
Oj, jag har hört massa bra om Citadellkliniken, men jag antar att det är som överallt, både ris och ros. Tur att det inte blev något allvarligare i alla fall :).
 
Annons
Annons
Annons