Annons

Bukplastik - full - stor feb 2014 - Akademikliniken - Malmö * - Kaprifol45

Kaprifol45's picture
Kaprifol45

GBP opad, Aleris 2012-10-02
Vikt före 120 kg, idag 57 kg
Längd 161 cm
Full bukplastik utförd av Nicholas Waughlock, Akademikliniken 2014-02-03

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 3 February, 2014

Kirurg Nicholas Waughlock.

Inskrivning kl 12.00 denna dag, inget kul för en GBP opad! :-) Jag va hungrig som en varg och darrig som Bambi på hal is!

Nåväl, väl där blev jag inkallad av en undersköterska. Blev visad in i ett omklädningsrum med låsbara skåp. Här fick jag låsa in mina tillhörigheter och sen klä av mig allt utom trosor och stödstrumpor. Fick på mig en morgonrock i fleece, 4 nr för stor, och slöfser i frotte!

När detta va klart blev jag visad till mitt rum. Ett litet mysigt rum med tv, mjuk härlig söng bäddad med påslakan av bomullssatin, på nattduksbordet väntade ett glas vatten och en vas med rosor. Stor skillnad mot offentliga vårdinrättningar! ;-)

Efter några minuter kommer sköterskan in, oerhört klämkäck och trevlig. Känner av att jag är nervös och lite orolig men lyckas snabbt vända detta. Hon informerar om att kirurgen står på OP men att Narkosläkaren snart ska komma. Detta gör han också efter ca 15 min. När hans genomgång med mig är färdig kommer sköterskan tillbaka. Jag får ett venflon och min premedicinering och sen blir det 10 min ytterligare väntan innan
dr N.W. kommer.

Det ritas, fotas och ritas lite till. Ytterligare information om vad jag har att vänta mig efter operationen, både utseendemässigt och mående/smärta.
Charmigare kirurg får man leta efter! Ja överlag, så är personalen oerhört trevliga och gulliga här! :-)

Dr gick för att få i sig lite fika och sköterskan följde mig till op-salen. Här fick jag klä av mig helt, något som kändes lite märkligt då där va fönster längs med hela ena väggen! Ja, det gick att titta ut men inte in! Mycket märklig. Jag fick både en uppvärmd plastfilt på mig och täcke, personalen är hela tiden väldigt gulliga och avslappnande och sen somnade jag gott.....

3.5 timme senare rullas jag tillbaks in på mitt rum. Har luddiga minnen från uppvaket innan dess men definitivt ingen tidsuppfattning!

Klockan är nu 17.30 och hela kvällen är lite dimmig. Jag hade tydligen varit svårväckt och minns hur oerhört trött jag va. Var uppe och kissade vid några tillfällen men annars sov jag gott!

På morgonen är jag betydligt piggare! Jag blir serverad världens godaste frukost innan morgonens personal sätter igång och kör med mig! ;-) Fysisk aktivitet med ett stort snitt på magen och ett drän i vardera ljumske kändes inte roligt. Nödvändigt ja! Men jobbigt!

Det blev duschning och sen utskrivning vid lunchtid på tisdagen.

Väl hemma blev det mycket vila, små och långsamma rörelser och mycket hjälp från öbriga familjemedlemmar. Inga lyft över 1.5 kg, inte sträcka på sig för att nå något....det kräver lite planering!

Varje morgon ringde jag till AK och meddelade mängden i dränen och på torsdagen var det äntligen dags att få dom dragna. Livet har blivit mycket lättare nu! Att slippa känna hur dom skavde och rörde på sig var en oerhörd lättnad!

Vid återbesöket hos sköterskan i måndags fick jag se snittet utan tejp. Jag är oerhört nöjd! :-) Snittet ligger fint i bikinilinjen, jag har sluppit hundöron och både det och nya naveln läker fint....nytt besök på kommande måndag för suturtagning!

2014, December 6 - 09:06
buken
buken's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2011-11-23 14:36

Vad roligt att höra! Grattis!

Annons
Annons
Annons