Annons
70 posts / 0 new
Last post
2020, May 16 - 12:18
greta1988
greta1988's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Brons
Joined: 2020-05-16 12:04

Tack för du delar med dig, ska tänka på detta efter min op.

2020, May 26 - 21:08
Es97
Es97's picture
Offline
Last seen: 8 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2020-04-07 22:41

Tack för bra tråd!

Bröstförstoring Art Clinic 1,73 cm, 48 kg
550 cc
Motiva full runda

2020, October 12 - 10:44
AnnieMay
AnnieMay's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2020-09-24 13:30

Tack för bra information. Håller tummarna för att du snabbt blir bra och att det läker fint ändå.

Bröstförstoring 2003 hos Ulf Samuelsson på Akademikliniken. Lyckad operation med resultat som fortfarande ser fint ut, men funderar nu på att göra uttag (enbloc) samt ev lyft och/eller fettransplantation. Vill även göra en helrenovering av ansiktet (lyft, pannlyft, nästipp) men är osäker på upplägg och val av kirurg.

Annons
2020, December 5 - 20:02
Jossana (not verified)
Jossana's picture

Tack vilket bra råd!

2021, February 18 - 05:58
Krompirusa
Krompirusa's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Silver
Joined: 2021-02-10 23:07

Super bra med tips, nu vet man vad man ska kolla efter sen när de e dax för operation. Kanske en dum fråga men varför får man infektion och kan man göra något för att minska risken att få de?

2 barn, 34år, 164 cm, 65 kg
Bröstförstoring och bröstlyft
Konsultation 15/3 Citadell kliniken hos Helena
Op 20/4 Citadell kliniken 400cc kirurg Helena

2021, March 26 - 11:22
Enelram3
Enelram3's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Silver
Joined: 2021-03-19 19:54

Tack för info inväntar min operation om bara någea, dagar. Hoppas allt går bra å läker fint

Planerar en bröstförstoring väljer mellan anatomiska 295 eller 330.
Någon som har gjort eller ska göra?
NU om 3 veckor redan.
Är det någon som har före och efter bilder.
Lite smått nervös tacka., för alla svar och även om ni har några frågor till mej. Opererad för 14dagar sedan idag onsdagen den 28april. Supernöjd men lite komplicerad operation och har fått ont i ena armen. Cliniken är supersöta och svarar på alla frågor. Får 2extra v att läka pga komplikationerna. Han fick skära av mer på muskeln då resultaten skulle bli så bra som möjligt. Gick ut å gick samma kväll.. Är öm men tog smärtstillande i 3dagar. Nu får ja börja med antiinflammatoriska i1v till pga armen.

Annons
2022, May 14 - 19:10
Welma345
Welma345's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 day ago
Silver
Joined: 2021-08-10 01:30

Krompirusa wrote:

Super bra med tips, nu vet man vad man ska kolla efter sen när de e dax för operation. Kanske en dum fråga men varför får man infektion och kan man göra något för att minska risken att få de?

Undrar också det!

29 år
167 cm
53 kg
Bröstförstoring, bröstförstoring + lyft eller lyft
Storlek: 70C. Pga ojämna bröst och svårt att hitta bekväma trivsamma BHar bor jag i bralette.
Inbokade konsultationer: Patrik Höjier, Marcus Ehrström

2022, May 17 - 22:47
MNa
MNa's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Brons
Joined: 2022-05-17 21:55

Ser också att tråden är gammal men vill tacka för att du har delat med dig och infon, hoppas allt har blivit bra till slut med din operation! Själv så har jag opererat mig för ca en vecka sedan (bröstreduktion). Önskade jag kunde se bilderna, då jag har lite bekymmer mer T-krysset på ena bröstet där det läcker klargul vätska.. ska på efterkontroll imorgon så hoppas det inte är någon begynnande infektion

Inga barn, 40 år, 160 cm, 57 kg
Bröstförsminskning
Operation via Landstinget, 220509
Strl före op:75H/ 75I
Strl efter op: ?

2022, May 29 - 20:54
verboten
verboten's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Silver
Joined: 2013-10-09 10:14

Krompirusa wrote:

Super bra med tips, nu vet man vad man ska kolla efter sen när de e dax för operation. Kanske en dum fråga men varför får man infektion och kan man göra något för att minska risken att få de?

Det är en väldigt bred och övergripande fråga men jag ska försöka svara på något vettigt sätt!

Vid kirurgiska ingrepp så skapar man snitt i huden. I den friska kroppen är huden som ett tättslutande skydd från mikrorganismer och vårt immunförsvar reagerar direkt ifall främmande ämnen (som bakterier) tränger igenom det hudskyddet. Oftast klarar kroppen av att bekämpa små bakterieangrepp, men det kan ibland utvecklas en mer långdragen infektion som ger symtom eller sprider sig utanför det ursprungliga området. Det finns hos friska personer alltid bakterier på hudens yta, men dessa ska vara just på utsidan. Alla former av sårskador, där hudens tättslutande barriär är påverkad, innebär en ökad risk för infektion då det innebär en "ingångsport" för mikroorganismer. Den här faktorn (att hudbarriären har öppnats upp) kan du inte själv påverka i samband med kirurgi eftersom operationssnitten helt enkelt är nödvändiga för operationen. Kirurgi sker dock oftast under sterila förhållanden och man tvättar med bakteriedödande medel innan och försluter och skyddar såret efteråt, vilket minimerar risken att såret förorenas med bakterier och en infektion uppstår.

Skadad hud är också mindre motståndskraftig och fungerar annorlunda eftersom fukt inte längre bevaras på samma sätt i området när huden inte sluter tätt. Ett oskyddat sår utan förband kan därför torka ut, vilket skadar hudcellerna och påverkar transporten av ämnen till och från området = inte så bra för läkningsprocessen. Hudens täthet skyddar kroppens insida från vätskeförluster, vilket är viktigt för att cellerna ska fungera normalt. Därför försöker man att hålla ett sår lagom fuktigt tills huden har förslutit sig själv genom läkning. Det är dock en balansfråga, blir det för fuktigt i såret kan det kan det öka tillväxten av bakterier och börja luckra upp den omgivande friska huden så att såret växer i storlek.

Vad gäller saker man kan göra själv före och efter operation så finns det en del saker som kan förbättra immunförsvaret och minska risken för infektioner. Till exempel:

  • Att öka sitt energi- och näringsintag, dricka normalt med vätska. Undernärda personer har ökad risk att få infektioner och försämrad sårläkning.
  • Efter OP kan det hjälpa sårläkningen att käka extra protein, zink och C-vitamin. Kroppen behöver under läkningen också mer kalorier än vanligt!
  • Vissa levnadsvanor är negativa för immunförsvaret och sårläkningen. Man bör helt undvika tobak och alkohol en längre tid både före och efter operationen (väldigt viktigt) eftersom det försämrar blodcirkulationen i såret, ökar risken för blödningar och försämrar immunförsvaret
  • Hygien. Grunden för en infektion är att bakterier har kommit in i såret. Följ alla instruktioner noggrant gällande tvätt och hygien från kliniken och instruktioner för hur såret ska läggas om efteråt!
  • Den första tiden ska såret vara helt skyddat av förbandsmaterialet, dygnet runt. Förbandets syfte är att skydda från smuts och hålla såret lagom fuktigt. Man ska hålla förbandsmaterialet torrt, om såret vätskar igenom förbandet eller det blir blött av andra skäl måste det bytas eftersom fukten innebär en grogrund för bakterier.
  • Håll inte på och pilla. Låt såret sköta sig själv och vara förslutet annat än vid dina planerade omläggningar, tejpbyten osv enligt de instruktionerna du fått från kliniken. Ett förband som är rent och torrt ska inte bytas eller avlägsnas. All kontakt med operationsområdet innebär en ökad risk att bakterier kommer in i såren
  • Var lagom aktiv men ta det lugnt. Hård ansträngning och träning är inte lämpligt under veckorna direkt efter operationen, det innebär en stress för kroppen och immunförsvaret och tar krafter från sårläkningen. Kraftiga rörelser kan också öka risken för blödningar och ruptur (att såret spricker upp). Lugna promenader kan vara bra för att öka blodcirkulationen, vilket gör att näring och syre bättre transporteras till sårområdet
  • Stress. Kommer i jättemånga former. Stress är påfrestande för vårt immunförsvar och minskar vår motståndskraft för infektioner. Vad som skapar stress är olika för olika personer, och det kan vara värt att fundera över i samband med att du ska återhämta dig från en operation (t.ex. jobb, familjeförhållanden, stora händelser/förändringar i livet). Se till att du har möjlighet att vila ordentligt ett tag efteråt, ta emot hjälp och stöd av din omgivning och försök att inte oroa dig för allt som har att göra med operationen!
  • Se till att vara välinformerad och trygg med hur du ska ta hand om dig själv efter OP. Läs på inför ingreppet. Ventilera ALLA frågor och funderingar, efterfråga information och följ de råd du får! Det finns inga dumma frågor. I efterskedet till en operation, medans man egentligen bara kan vänta nervöst på resultatet, så betyder det mycket att kunna känna sig säker på att man gör rätt. Ta tillfället att kontakta kliniken om du är orolig, om något inte känns bra, ifall du har feber och ifall det finns infektionstecken i operationsområdet som ökad smärta, rodnad, svullnad, värmekänsla eller att såret vätskar/varar. Ju tidigare man kan sätta in rätt behandling desto bättre är förutsättningarna att infektionen läker ut bra!

1 graviditet 0 barn, 28 år, 169 cm, 63 kg

Bröstlyft
Konsultation 7/4 Gabriella Sellman, Akademikliniken
Op 3/5 Gabriella Sellman, Akademikliniken
Strl före op: 75C-D/70D-E
Strl efter op: 75B/70C

Annons
2022, September 6 - 21:40
Sassa87
Sassa87's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2022-08-31 11:03

Super bra tråd. Tack för att ni delar med er

5 barn. 35 år. 170cm 64kg
Bröstlyft.
Konsultation 26/10-22. Helena Sveinsdottir. Citadellkliniken.
Op 9/11 - 22 Helena Sveinsdottir. Citadellkliniken

Annons
Annons
Annons