Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2022, April 6 - 09:50
Stingeling
Stingeling's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 day ago
Brons
Joined: 2022-04-06 09:38

Udda utseende

Jag har ett lite udda utseende och skulle vilja träffa en kirurg med helhetssyn. Jag kan peka ut mina drag som jag inte är nöjd med men vet ej vad för ingrepp jag "behöver" för ett harmoniskt resultat.

Jag vill därför träffa någon som kan se och vägleda utifrån mig. Men kirurger verkar vara specialiserade på sin grej och inte så mkt helhet och vägledning?

Jag söker i Stockholm med omnejd. Någon som har tips?

Mitt utseende:
-Ganska hårda drag, inte så mkt ansiktsfett, större näsa m knöl
-Lite smalare ansiktsform, lite högre panna, kraftiga käkar
-Lite tättsittande ögon
-Liten mun m tunna läppar

Är eg en väldigt mjuk och feminin person så känner inte att mitt utseende stämmer. Är naturlig (inte intresserad av smink osv) och vill ha permanenta resultat, inga fillers alltså.

Hur hittar man rätt när det är mer helhet än en specifik sak?

Annons
2022, April 9 - 13:10
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 1 hour ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Bra att du tänker "helhet" och inte har låst dig vid en viss lösning. Jag kan inte säga vad du "ska" göra, men gå på flera konsultationer innan du bestämmer dig, och kanske inte nödvändigtvis bland de kirurger du läser mest om här, som troligen gör måånga fler bröstoperationer, fettsugningar och bukplastiker än ansiktsoperationer. Här kan du säkert få flera förslag på ingrepp. Jag är försiktig med att rekommendera kirurger, men om du googlar på kraniofacial plastikkirurgi, så hittar du ett antal av de kirurger som omnämns även på POF. Jag skulle inte låsa mig 100% vid Stockholm under researchen...  

Nu har jag ju inte sett dig, och jag är själv inte medicinskt utbildad, så jag kan inte ge egentliga medicinska råd, men...
Jag ser att du som jag är 70-talist, och kanske har du dina ev graviditeter bakom dig? Är du relativt viktstabil, så kan fettransplantationer till läpparna och ansiktet ev förbättra harmonin permanent, och det kan vara värt att pröva innan man gör ingrepp i käkbenen, om det råder tvekan om "nödvändigheten".
Hade jag varit du, hade jag nog ändå troligen velat testa med fillers först, för att verkligen förstå hur mycket volym som "behövs" var, och vad som kan åstadkommas. (I bästa fall kan det göras på en klinik som sen även erbjuder fettinjektioner). Blir du inte nöjd, vet du ju åtminstone att fillern går ur, och blir du nöjd har du en bra målbild att visa kirurgen (ta foto!).

Man ska ha med sig, att viktuppgång får fettceller att växa, så om man t ex lägger på sig 20 kg och har lagt in mycket fett i ansiktet, så kan utseendet bli radikalt annorlunda. Jag har sett en hemsk bild  av detta (tjejen hade blivit gravid och troligen hade man lagt in ganska mycket fett i framför allt läpparna. Hon såg minst sagt märklig ut). Därför skulle jag råda till någon återhållsamhet, framför allt gällande läpparna, om man har minsta tendens att lägga på sig. Alltså, inte fylla mer än att man fortfarande skulle tycka att det vore OK med ännu  mer. Men jag är personligen inte heller något fan av väldigt fyllda läppar, så du ska ju välja efter egen smak, bara du gör det "insatt".

Lycka till och berätta gärna hur det går för dig!
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
49 år, 164 cm, 69 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!