Annons

Näsplastik jun 2014 - ArtNose - Stockholm * - Jennans

Jennans's picture
Jennans

Behandling: 
Kliniken: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 26 June, 2014

Hej! den 26te Juni gjorde jag min näsoperation i Turkiet på Artnose. Hade tänkt berätta om det hela dag för dag samt hur jag känner idag. Har ni frågor ska jag försöka svara på de så gott som möjligt. Anleningen till att jag väljer att skriva dag för dag hur jag mådde och hur det kändes är för att jag själv ville veta det innan min operation samt andra saker.

 
Hade en knäl på näsan, väldigt hög näsa samt att man kunde se in i näsan från sidan och framifrån, så det var det jag ville ändra på. 
 
Som sagt jag gjorde min näsa på Artnose hos Dr. Bilkay. 
Jag träffade han på hans kontor där vi gick egenom näsan och de simulerade bilderna och jag var inte riktigt nöjd med den simulerade bilden på hur näsan såg ut framifrån så pratade med han om hur man kunde göra och han förstod mig.
Tar dag för dag nu fråns den dagen jag blev operarad till att jag åkte hem.
 
Dag 1: Sövdes vid 9o tiden på morgonen på sjukhuset och vaknade vid 11-halv 12 tiden. Sov sedan till klockan var 5 eftersom sjuksköterskana kom in med mat till mig. Sov sedan några timmar till och hade lite svårt att sova på natten. Sov denna natten på sjukhuset och ögonen rann hela tiden. Sjukskötersorna kom och kollade till mig ofta samt tog tempen, lyssnade på hjärtat och tog trycket på mig. 
 
Dag 2:Ögonen rinner och näsan rinner. Svullen i pannan och underkanten på ögonen börjar bli röd. 
På kvällen blev jag jätte svullen under ögonen, svullen i pannan och började få ont i kinderna. 
Hade väldigt ont i nästippen på natten.
 
Dag 3: Näsan rinner knappt vilket var jätte skänt och jag hade inte jätte ont på dag 3 heller.
 
Dag 4: Näsan rann knappt denna dagen heller och svullnaden runt ögonen har lagt sog lite, var dock fortfarande jätte svullen och såg ut som en gris haha..
 
Dag 5: Plockade ut tamponaderna idag vilket inte alls gjorde ont, det kittlade bara lite och kändes konstigt men gjorde inte ont vilket man kan läsa att några tycker. Tamponaderna är inte 50 cm heller vilket jag hade läst dagen innan som gjorde mig skiträdd... De är runt 2 cm och du har två stycken olika i näsan. 
Kunde andas helt genom näsan men blev lite snorig ibland. Det gjorde inte heller ont utan kliade mest under gipset. Svullnaden har lagt sig lite mer under ögonen nu och jag är gul under ögonen. 
 
Dag 6: Svullnaden i kinderna har lagt sig väldigt mycket och har knappt ont.
 
Dag 7: Dags att ta av gipset! Åkte till Dr.Bilkay's kontor där han plockade av gipset (vilket inte heller gjorde ont). Han visade hur jag skulle massera näsan de kommande 3 månaderna, vi pratade lite om näsan och framförallt fick jag se hur den såg ut, visst att den fortfarade var svullen men näsan såg jätte fin ut! Väldigt annorlunda att se sig själv i en liten ''flickig'' näsa. Sedan tejpade han näsan och jag fick åka hem till hotellet igen. 
Dagen efter åkte jag hem till Sverige igen och på onsdag ska jag plocka av tejpen. 
 
Som sagt på onsdag ska jag lägga tejpen och det ska bli kul att se näsan och börja ''använda'' den igen. 
Jag är (änsålänge) väldigt nöjd med det hela och med ArtNose! 
Det enda jobbiga är att jag åkte själv till Turkiet och när man var nyoperarad och själv på hotellet sen och hade väldigt ont kände man sig ensam och då skulle det vara skönt att inte vara själv. Men dagarna går fort och man sover väldigt mycket.
Förövrig bodde jag på Walk in Hotel, super smidigt då det tog ca 5 min till ställena jag skulle till, mat och shopping var närma och personalen på Walk in Hotel var super gulliga och pratade bra engelska.
 
För frågor är det bara att skriva så ska jag försöka svara så gott jag kan :)
2014, July 8 - 15:21
anonym1312
anonym1312's picture
Offline
Last seen: 8 years 7 months ago
Silver
Joined: 2014-06-07 11:47

hej! Mejlade dig precis, hade några frågor

2014, July 8 - 16:16
Jennans
Jennans's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 months ago
Brons
Joined: 2014-07-06 18:10

hoppas du fick mitt svar, vet inte riktigt hur sidan fungerar haha

2014, September 4 - 21:48
xxfinxx
xxfinxx's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Silver
Joined: 2014-06-29 18:14

Riktigt snyggt! Grattis!

Annons
Annons
Annons
Annons