Annons

Näsplastik dec 2008 - Lidingökliniken - Lidingö Igor Niechajev - soonperfect

soonperfect's picture
soonperfect

2007 - total näsplastik på Lidingökliniken, Igor
januari 2013 - total näsplastik Art Clinic, Per Windh
2015 - borttagning av nedre näsmusslor, sjukhus
Planerar: mindre septumkorrigering, intimop

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 17 December, 2008

Datumet var ca 17 dec 2007, kunde inte välja tidigare datum i listan. Jag hade alltså just fyllt 19 år. Jag gick på konsultation hos 1. Per-Gunnar Opitz i Malmö 2. Igor Niechajev, Lidingökliniken

 

Per Gunnar Opitz varnar jag för, han skrämde livet ur mig. Slog näven i bordet och skrek då jag ville veta hur operationen går till och han inte kände för att berätta. Konsultationen var gratis och i hans hem. Jag skulle betala kontant på op-dagen tyckte han. Jag gick inte dit igen.

 

Igor på Lidingökliniken lyssnade inte på mig på konsultationen, men jag var väl ung och dum, och eftersom han var en stor förbättring jämfört med Opitz och jag hatade min näsa så mycket bokade jag. Priset påverkade också då jag hade jättedålig ekonomi men samtidigt bara ville göra något åt min enorma näsa. Hela upplevelsen var lite traumatisk då jag blev illa behandlad av sköterskor och av läkaren. Sköterskorna ignorerade mig helt på op-dagen. Pratade med varandra och skrattade. Jag frös och skakade jättemycket och bad om en filt, det tog 15 minuter innan någon hämtade en trots att jag skakade. Man dränkte mitt ansikte i sprit utan att säga något först, de kom liksom bakifrån så jag fick i munnen och ögonen. Jag hade blivit lovad skjuts till centralstationen av en sköterska när jag bokade op-datum (bor i södra sverige) men istället satte dem mig i en taxi och sa "hon jobbar inte idag". Efter operationen var jag orolig att min näsa inte skulle bli konkav som jag bett om (lätt konkav, mest rak ville jag ha, den är lätt konvex nu) och då svarade Igor i ett mail "Det tar tid att läka. Ett tips: Var inte så crazy....". Kändes jättejobbigt alltihop.

 

Även om bemötandet inte var det bästa och även om jag planerar att operera den igen hos någon annan, så blev min nya näsa en klar förbättring. Den blev smalare och min stora knöl på näsan försvann. Däremot är min näsa fortfarande konvex och jag fick ingen höjning av nästippen. Jag var noga med att förklara att jag ville ha en rak elle rlätt konkav linje och en nästipp som "bryter" linjen lite uppåt, om ni förstår. Min nästipp är fortfarande neråt, så när jag t ex ler så blir det en knöl en bit ovanför tippen istället för att tippen ska vara den delen som är längst ut. Hoppas ni förstår hur jag menar.

Hela besöket fick mig att känna mig som en lönecheck och inte som en människa med allvarliga komplex och en önskan att må bättre. För jävligt bemötande. Jag önskar att den underbara, trevliga sjuksköterska jag hade talat med på telefon och som lovat mig skjuts var där på min op-dag.

2012, July 30 - 19:45
midmoh1
midmoh1's picture
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Silver
Joined: 2012-07-03 17:07

Usch låter inte alls kul! :/ Tråkigt att sånna läkare ens ska få jobba.

2012, December 6 - 16:39
Whirlwind
Whirlwind's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago
Silver
Joined: 2012-02-13 16:43
Oj. Läste precis din op-berättelse och blir rädd. Läkare / kirurger / sjuksköterskor mfl jobbar ju faktiskt med att hjälpa människor! Därför är det riktigt skrämmande att folk utan empati och respekt ens får finnas i branschen. Varför väljer man ett sådant yrke om man inte kan hantera sina klienter på ett bra sätt..? Usch, blir riktigt upprörd!
 
Bra att du berättar så andra får ta del av din vetskap!
 
Och hoppas verkligen att du hittar en riktigt bra kirurg & blir nöjd med din näsa till slut! :)
2012, December 6 - 18:47
m_22
m_22's picture
Offline
Last seen: 7 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2011-11-16 23:59
Usch, vill verkligen inte vara en moraltant, men ska man göra en plastikoperation ska man nog inte gå på prislappen utan professionalitet... De verkar inte ha behandlat dig alls bra, men jag hoppas du är ok iaf.
Annons
2013, April 24 - 01:28
EmaH
EmaH's picture
Offline
Last seen: 6 years 11 months ago
Silver
Joined: 2013-03-20 11:33

Usch va tråkigt, du borde skicka iväg ett mail till dom och berätta hur du upplevde vistelsen där.

Det känns som att de som blivit dåligt behandlade på kliniken inte är helt nöjda och tvärtom. Vet inte vad det kan bero på. Läst flera som e nöjda, de säger att de blev bra behandlade sen tvärtom. Har jag helt fel?

Annons
Annons
Annons