Annons
284 posts / 0 new
Last post
#1 2014, September 12 - 08:34
Silicon dream
Silicon dream's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-01-18 04:27

Vill gå ner i vikt och behöver hjälp

Jag behöver hjälp av er tjejer med ett träningsschema.

Ska börja träna på gym (SATS) och har tänkt träna åtminstone 3-4 dagar per vecka men är så novis på detta och behöver få tips på lämpligt schema och vilka övningar jag bör satsa på.

Mitt mål är att gå ner i vikt, önskvärt är 9 kg. Jag vill få bättre flås och bli vältränad och få bort massa fett på oönskade ställen, lägre vilopuls och mindre underhudsfett.

Jag tänkte väl främst träna styrketräning vilket jag förstått bränner mest. Men skulle vilja gå på några pass också och då undrar jag vilka pass man ska satsa på?

Hur tränar man bäst hamstrings och rumpa?

PW är det bäst att ta direkt på morgonen fastande innan frukost dom dagar jag inte tränar på gym?

Jag vill verkligen komma i riktig bra form så hjälp mig med upplägg och bra övningar och pass.

40 år, 165 cm, 61 kg på väg ner till 55-57kg, 79 cm under brösten, över 86cm, midja 80 cm och stuss 94 cm Strl före op: 75 B-C Strl efter op: Runt 75 I-J Klinik: Laser & Estetik Läkare: Patrik Höijer Konsultation: 22 mars 2013 Klinik: Laser &

Annons
2014, September 12 - 08:51
Mineon
Mineon's picture
Offline
Last seen: 6 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2014-02-01 23:18

Jag kan inte hjälpa dig med ett schema eftersom jag själv tagit hjälp med min träning.
Men något viktigt jag lärde mig var att glöm räkna kilo och stirra dig blind på vågen.
Förmodligen kommer du gå upp i vikt om du tränar då muskler väger mer.

Lycka till!

2 barn,39år ,57kg ,165 cm
Strl före op 75a häng
Op 17 mars 2014 plastikkirurggruppen
Mentor 400 cc hp framför

2014, September 12 - 09:11
Stil
Stil's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 day ago
Silver
Joined: 2014-09-06 10:41

Jag har jobbat som PT och jag fick alltid denna fråga kring vad man ska göra. Fråga på SATS. De kan hjälpa dig med ett schema.

1. Börja med att se över din kost. Många som jag tränat tyckte att det hjälpte att de var stenhårda med kosten måndag-tor och söndag. Man unnar sig lite på fredag och lördag. Om man tycker om att äta framför soffan, begränsa det till fredag och lördag och begränsa mängden.

Men annars är mitt råd att uteslut ingenting utan gå hungrig ibland. Det är inte farligt. Du ska dra ner på konsumtionen av onyttigt, ds om du vet att du äter mycket godis = socker. Dra ner på sockret.

2. Gymträning är toppen då du bygger upp musklerna. Förbränner mer.

3. Gå på roliga pass. Ds pass som inte är styrketräning. Utan mer rörelse där hela kroppen sträcks ut. Zumba, Salsa,Afro osv....dans pass om du gillar sånt.

4. "Box" pass är oerhört effektivt och skakar liv i överkroppen.

5. Utfall, knäböj är perfekta för rumpan. All benträning är bra för mage och rumpa. SATS har säkert bra maskiner.

6. PW. Alla tider på dygnet är bra. viktigast är att man kommer ut och går. En del förutspråkar före frukost, gå på fastande mage men det måste passa ens eget liv. och kännas bra.

 

Lycka tillyes

 

50år, 164cm, 64kg.
1 barn
Strl före op: 75B - 80A
Strl efter op: 75F
Ansiktslyft..övre ögonlocksplastik..skalfasader
Kommande intimkirurgi Kolporafi

2014, September 12 - 09:19
Midnattsfrost
Midnattsfrost's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-11-10 14:36

Om du har ont om tid och vill ha upp flåset samtidigt som du får en effektiv fettförbränning är Grit serien något du bör titta närmare på. Det är dock PISSJOBBIGT, men väldigt effektivt. 30 min högintensiv intervallträning. 

Knäböj, kickbacks, utfall, stiff deadlifts .. olika varianter av detta är bäst för rumpa och hamstrings. Här kan PTna på SATS hjälpa dig! 

 

PW måste passa din livsstil, om du funkar att träna på fastande mage så gör det. Om det inte funkar - gör det inte :) 

Fitness entusiast
27 år, 169 cm, 74 kg
Storlek före op 75 c
Storlek efter op: 70 G
Konsultation: 22/4-14 Gunnar Kratz, Plastikakademin
Op 18/6 -14 Gunnar Kratz, Plastikakademin
450 cc hp coh II framför bröstmuskeln

Annons
2014, September 12 - 09:28
turisten
turisten's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2010-12-28 01:17

Jag har för mig att det ingår några möten med en PT när man blir medlem på SATS? Jag har ingen aning om hur mötena ser ut, men jag kan tänka mig att det ingår någon form av träningsschema och/eller kostschema och en genomgång av basövningar och andra övningar. Läser du träningsbloggar? de tycker jag är bra för motivation och tips på övningar och bra träningsmat. 

 

Du har redan kommit en god bit på vägen eftersom du insett att det är ordentlig gymträning som formar kroppen bäst. yes Mitt tips är att börja läsa på ett bra träningsforum (vet inte om man får länka?), där kan man lära sig oerhört mycket och det brukar finnas många nybörjartrådar att lära sig grunderna i. Satsa på basövningar med fria vikter, då tränas oerhört mycket muskler för att stabilisera kroppen, gör man alla övningar i maskin så sköter t.ex. bänken man sitter på om en hel del av stabiliseringen. Marklyft, benpress, utfall och knäböj är effektiva övningar för att tona nedre kroppen. 

 

När det gäller vilka pass man ska gå på så tycker jag personligen att det beror på vad man tycker är kul. Olika pass är självklart olika effektiva, men om du t.ex. gillar att dansa så tycker jag att du ska gå på danstimmar eftersom träning ska vara roligt och motiverande och vara ett komplement till gymträningen. Om jag tar mig själv som exempel hade jag nog slutat träna för länge sen om jag tvingade mig själv att gå på danstimmar eftersom jag har noll koordination och mest ser ut som en vajande flaggstång som går åt motsatt håll än de andra på dansimmarna, medan jag istället tycker att spinning är kul. Därför väljer jag hellre spinning. 

 

Stort lycka till i din träning!

Op april -13, Patrik Höijer, Laser & Estetik
Delvis bakom, 300 mp, Allergan släta responsive
Från nada till 60F/G

2014, September 12 - 09:30
Silicon dream
Silicon dream's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-01-18 04:27

Jag är inte mycket för godis utan gillar mer nötter, chips, popcorn och vet att det inte är bra om man vill träna, gå ner i vikt osv.
Tyvärr finns socker i väldigt mkt mat i dag som man lätt tror inte innehåller det.

Ska fråga SATS, tar dom extra betalt för det? Vad jag förstått så bör man väl byta träningsschema då och då för att kroppen blir immun och van om man kör samma samt att fria vikter är effektivast on maskiner. Jag har dock ingen erfarenhet av det då jag tränade med maskiner innan där jag ställde in vikten, maxade mest på benpress men annars inte så tunga vikter som jag nu hört man ska ha så pass tunga att man är slut efter 6-8 repsx4 annars har man för lätt vikter.

Dans tycker jag är kul, är fd danslärare och var näst intill i elit men knäna brakade ihop, vet dock inte om Zumba är nåt för mig ha ha. Dabce aerobic i så fall. Var så länge sedan jag sysslade med koregrafi nu så jag känner mig helt off.

Box låter ju bra men helt oerfaren av kampsport, sparkar, boxning.

Funderat på yoga för att få bort stelheten och ömma punkter. Finns ju trigger point som jag är nyfiken.

Mat är ju mitt allra största problem, äter ju knappt. Kan gå många dagar utan mat eller med lågt intag.
Måste definitivt bli bättre med mat.
Tänkte köra med lax, torsk eller tonisk/ kyckling eller magert rött kött utan synligt fett som är äckligt och äta och så grönsaker och lite kolhydrater som potatis/sötpotatis/bulgur/blomkålsris eller råris/ungsbakade rotsaker.

Tänkte ha en unna mig kväll i veckan. Äter alltid framför Tv eller surfplatta då jag bor själv. Är det inte bra.

40 år, 165 cm, 61 kg på väg ner till 55-57kg, 79 cm under brösten, över 86cm, midja 80 cm och stuss 94 cm Strl före op: 75 B-C Strl efter op: Runt 75 I-J Klinik: Laser & Estetik Läkare: Patrik Höijer Konsultation: 22 mars 2013 Klinik: Laser &

2014, September 12 - 10:00
Silicon dream
Silicon dream's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-01-18 04:27

Turisten: länka gärna till ett bra forum, har sökt men hittar inget som är aktivt och på svenska.

Ja du är inget vidare hellre på koregrafi längre så kommer nog se dum ut ha ha, samma sak på pass där det krävs vighet eller flås.

Tycker Step är kul men är rädd att sabba knäna igen som stoppade min träning förra gången ( många operationer) . Cycling är inget för mig än jag vill inte sitta och trampa på en cykel i 30-55 min eller ännu längre, är för rastlös för det.

Jag hoppas att jag får hjälp av nån PT ibörjan få hjälp med ett träningsschema med övningar efter mina önskningar och upplägg. Har mycket tid att träna bara latmasken ger sig av det är lathet alltså men nu alltså har jag inga ursäkter längre. Vill bli snygg och nöjd med kroppen samt klara av Tjurruset nästa höst tillsammans med syrran.

Vårt absoluta slutmål är Tough viking som hon velat ha med mig på flera år men som jag sagt att jag fixar det aldrig pga hinder jag ser som möjliga att ta sig över och armgång.
Midnattsloppet är en baggis i jämförelse men flåset är i botten och går mest.

Midnattsfrost: tack för tips på övningar men ha ha får nog fråga en PT vad det är för nåt du menar. Knäböj är squats och det vet jag det är, samt utfall och så behöver bara lära mig rätt teknik för min stabilitet är inte den rätta samt stel som attan.

Grit passen, tack för tipset! Var det alltså nära döden upplevelse? Det får nog vänta tills jag fått upp flåset mer så man inte skämmer ut sig. Kan iofs ta ett sånt pass långt ute i nån förort och aldrig återvända ha ha.

Nån gång så hoppas jag fixa HIIT ha ha. Har du gått på det?

Hur är Grit passen uppbyggda?

Har mycket fett att bränna i mitten på kroppen som mage, benen, höfter, längst ner på ryggen och rumpa. Har stora lår speciellt utsida insida ännu värre. Vill få bort det genom träning och bra mat.

Blev så jädra peppad när jag såg Micaela Levins bild wow och bilder där man ser att dom kan stå med fötterna ihop utan en stor fettmassa uppe vid låren.

Vill kunna köpa jeans i mindre storlek än nu senast, blev storlek 30, var på cubus...pinsamt..har unnat mig för mycket skit i sommar i värmen som massa läsk och glass..fy mig.

Blev taggad tom av Lyxfällan igår där hon lagt ut 15000 kr på gotta, läsk och skräpmat ute.

Måste vänta till 23:e då jag får pengar så jag har råd att teckna gymkort men sedan finns inga ursäkter längre :-)

Jag kör nog på ett kort som gäller på alla SATS i en region alla dagar och tider, dunderade först på ett kort som var inpassering senast 16.00.

40 år, 165 cm, 61 kg på väg ner till 55-57kg, 79 cm under brösten, över 86cm, midja 80 cm och stuss 94 cm Strl före op: 75 B-C Strl efter op: Runt 75 I-J Klinik: Laser & Estetik Läkare: Patrik Höijer Konsultation: 22 mars 2013 Klinik: Laser &

Annons
2014, September 12 - 10:17
turisten
turisten's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2010-12-28 01:17

www.kolozzeum.com och body.se/forum

Op april -13, Patrik Höijer, Laser & Estetik
Delvis bakom, 300 mp, Allergan släta responsive
Från nada till 60F/G

2014, September 12 - 10:23
sanna1991
sanna1991's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-02-22 00:44

Hej!

 

Försök köra mycket cardio, absolut bäst för fettförbränningen! Jag startar varje pass med 3 km på löpbandet eller 5 km på crosstrainer. Tycker det funkar bäst att satsa på hur långt man ska springa istället för hur länge, då kan du fokusera på att springa snabbare för varje gång! Sen brukar jag kombinera och köra styrka efteråt. Dock är det olika vad folk anser är bäst. Min PT rekomenderade mig att köra cardio separat typ ett helt pass alternativt cardio på morgonen och styrka på kvällen. Jag vet dock att många som satsar på att gå ner i vikt kombinerar styrka och cardio i samma pass. 

 

Bra rumpövningar brukar jag köra sneda utfall och knäböj i olika former: med stång, i smith maskinen, upphopp knäböj osv. Även en övning då du står i kabelmaskinen och sparkar bakåt är väldigt bra! 

 

Dock är det absolut viktigaste kosten! Jag utesluter inget men är noga med vad jag äter. Försöker att inte äta för mycket kolhydrater och äter endast fullkorn. Kollar ofta mängden sockerarter i produkter när jag handlar. Väljer light alternativ.. vet dock inte hur bra det är egentligen men endå hehe! Unnar mig godis och sånt en gång i veckan! Försöker äta mellanmål 2 gånger om dagen. Äter oftare men mindre portioner!

 

Mitt absolut bästa tips är att unna sig att ta hjälp av en PT några gånger, det kostar lite men är så sjukt värt det!!

Lycka till :)

 

 

24 år, Inga barn. 175 cm 62kg, inga barn.
Strl före op:70a
Strl efter op: 70d
Konsultation 12/9- Art clinic, Anders Liss
Op 4/11 - Art clinic, Anders Liss
330cc mp anatomiska under bröstmuskeln

2014, September 12 - 10:43
Silicon dream
Silicon dream's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-01-18 04:27

Vad är cardio för något? Går man på cardiopass då eller kör man eget program då?

Crosstrainer är det trappmaskin eller?

Turisten: tack för länkarna till forumen, ska kolla in dom två.
Hittade en annan bra som dock inte är ett forum men myckef information och där man kan skriva kommentarerer, den sidan heter styrkelabbet.

40 år, 165 cm, 61 kg på väg ner till 55-57kg, 79 cm under brösten, över 86cm, midja 80 cm och stuss 94 cm Strl före op: 75 B-C Strl efter op: Runt 75 I-J Klinik: Laser & Estetik Läkare: Patrik Höijer Konsultation: 22 mars 2013 Klinik: Laser &

Annons
2014, September 12 - 10:46
turisten
turisten's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2010-12-28 01:17

Ja, styrkelabbet är definitivt en bra sida!

Op april -13, Patrik Höijer, Laser & Estetik
Delvis bakom, 300 mp, Allergan släta responsive
Från nada till 60F/G

Annons
Annons
Annons