Annons
10 posts / 0 new
Last post
#1 2011, January 16 - 18:43
nova81
nova81's picture
Offline
Last seen: 11 years 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-18 18:19

e så ledsen,,,, behöver bara skriva av mig

Vet inte vart jag ska börja. lite bakgrund.

för 12 år sen, när jag kom hem från förlossningen vägde jag 52kg. Jag är 160cm.

Några år senare började jag gå upp i vikt. Hamnade på 100kg!!!!!! Alltså en viktuppgång på 48kg!! Under 4 års tid har jag gått ner 40kg, på egen hand. Väger idag 60.

Jag har mycket hud kvar på hela kroppen som inte hängt med under viktnedgången, speciellt på ryggen.

För 7 veckor sen gjorde jag en full bukplastik, fixade brösten och fettsög höfterna och ryggen. Jag behöver nu efter op gå ner ca 5-6kg för att få ett optimalt resultat efter mina förutsättningar. En rekommendation av min kirurg. Men kommer alltid ha kvar mer hud.

Tycker det är fruktansvärt jobbigt att det ska behöva vara så men kan inte göra något mer än vad som gjorts.

Iaf. I fredags var min syster och hälsade på. Vi har inte träffats på ett år och sen dess har jag gått ner 13kg, gjort full bukis samt fettsugning av rygg o höfter.

Och gissa vad hon sa.... "Finns inget äckligare än människor som ser någerlunda smala ut men när man rör vid dom så sjunker handen liksom in och man känner hur svampiga dom är"

Jag visade inget men blev så fruktansvärt ledsen... jag har ju kämpat så länge o mått så dåligt. Hur kan hon säga så??!

Och sen fortsätter hon... titta här och känn hur smal jag är. Hon hämtade måttbandet (som jag hängt på en krok i badrummet) och mätte sig själv framför spegeln. Sen visade hon mig övningar på hur man gjorde för att få en fast och fin kropp. Som hon har.

Har sen op känt mig hyfsat nöjd (men inte med ryggen och brösten, men är iofs bara 7 veckor sen op). har tänkt att när jag gått ner dom sista kilona som kirurgen rek så kan det inte bli mycket bättre efter mina förutsättningar.

Men nu... fy f-n!! Mår skit!! Det lilla självförtroendet jag hade, som tagit så låååång tid att bygga upp har raserats fullständigt.

Hur kan min syster, eller någon för den delen som vet hur jag kämpat bete sig såhär?? Jag förstår inte!

Hon vet inte om att jag opat mig. Det är ju det sista man berättar efter en sån här grej. Vad hade hon sagt då liksom?

Behövde bara få det ur mig... tårarna bara rinner....

30år,1 barn.
160cm,58kg. Viktnedgång 38kg.
Op 2 Juni 2009: Övre ögonlocksplastik,fettsugning av haka/hals(100g sögs bort),öronplastik.
Op 29 Nov 2010: Bröstlyft(ankarärr)och förtoring 440cc hp av märket Perthese.
Egen vävnad i vänstra bröstet 500cc,26

Annons
2011, January 16 - 19:38
Sunny
Sunny's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Silver
Joined: 2010-10-16 09:49

Riktigt ruttet av henne! Jag tror att det bottnar i att hon måste ha en mycket dålig självkänsla själv. Ibland leder det till att man sänker andra för att höja sig själv, kanske omedvetet... Hur som helst helt.... fullständigt oacceptabelt gjort av henne!!! Visade du henne hur ledsen du blev av hennes ord? Det borde du göra, prata med henne. Du har mycket att vara stolt över, du har lyckats med något som få klarar av, tappat så mycket vikt på egen hand. Det är en stor bedrift som få människor skulle klara av! Var stolt över dig själv och låt ingen annan trampa på dig!

Kram!

Bröstförstoringar:
Första operationen för 13 år sedan, små koksaltimplantat (125 cc!!) under muskeln, gjordes i landstingets regi.
Komplikationer: För hög placering, ingen underpol. FULA!

Andra operationen 16 september 2010,Polarkliniken, anatomiska

2011, January 16 - 19:47
CrownJewel
CrownJewel's picture
Offline
Last seen: 5 years 5 months ago
Silver
Joined: 2010-11-01 00:34

Nä men kära du. Jag tycker du har varit helt fantastisk duktig som har gått ner 40 kg, och sen har du genomgått flera jobbiga operationer,så du måste vara mycket känslig och sårbar just nu. Lite synd att du inte kan prata och berätta för din syster vad du har gått igenom och hur du mår. När du blev så sårad som du blev nu så borde du ha berättat för henne att när hon säger så där så blir du jätte arg och ledsen. Hoppas din relation till din syster blir bättre. Jag vill peppa dig iallafall. Lycka till med din nya kropp.
Kram

164cm lång och 50 kg. Konsultationer hos Lidingökliniken,Strandkliniken.Proforma och KirurgCentrum.
Op nr:1 Den 27/12-2010.Soft Touch allergan 270cc runda,släta. Bakom muskeln. Rippling, för små, smala och stenhårda.
Op nr:2 implantatsbyte till 435 cc
Op nr:3 implantatsbyte till 600 cc

2011, January 16 - 19:57
Tinn70
Tinn70's picture
Offline
Last seen: 7 years 6 months ago
Silver
Joined: 2010-08-18 16:17

Antagligen blev hon chockad när hon såg dej nu 13 kilo lättare, och tyckte du var skitsnygg. Ville nog "trycka till" dej lite..Avundsjuk? Vissa människor fungerar lite så - även mot dem som står dem nära, fråga mej - jag vet...

Kan faktiskt bara tänka mej det - finns ju absolut ingen anledning till att beté sej så annars..

OP tid 12/9 2010

DeVitaNova, Linköping. Davor Jergoviq.

Anatomiska High Profile 375cc/425cc + lite bröstlyft på det "stora".

Blev 435cc/485cc Mentor Hp 333..

Annons
2011, January 16 - 20:01
malinn
malinn's picture
Offline
Last seen: 11 years 1 month ago
Silver
Joined: 2011-01-08 23:04

DET Finns inte ord för vilken resa du har klarat av...att på egen hand gå ner 40 kg....DET är det inte många människor som skulle klara av !! de allra flesta har  1-3 kg som de stör sig på..som liksom aldrig villl ramla av.Det du har gjort är en bedrift utan like...och att din syster kan säga en sån sak visar bara att hon inte har en aning vad du gått igenom !! Förstår att det måste känns för jäkligt...men du, du får försöka att tänka bort det.... Du måste tänka på det otroliga du faktiskt klarat. Det svåra i livet är alltid att man alltid jämför sig med andra....det gör man alltid, men det minskar med åren kan jag faktiskt säga....

 

Tycker du ska prata med henne om hur jä....la ledsen och besviken du blev....och att du inte direkt bad om att bli varken mätt el att få höra hennes mått !! I mina ögon känns de där kommentarerna som de kommer från ngn som i grund och botten inte har vidare bra självkänsla.men som i just detta fallet känner sig överlägsen dig...antagligen oftast annars varit en tvärtom situation där hon kännt sig sämre ( naturligtvis är detta oftast inget man visar utåt ) MEN...nu såg hon sin chans. En person som är "normal"( normal självförtr.) säger inte så...inte ens till sin egna syster....

 

Jag förstår att det kanske inte tröstar mkt....men du måste försöka tänka på detta viset !! Vi är många här ute i samma sitution som kämpar med kilona...långt ifrån alla klarar det...Jämför dig själv innan....inte skulle du byta tillbaka ?? Låt henne inte förstöra detta....du är fantastisk !!!!! Du har lärt en läxa för livet och sakta men säkert lärt dig hur din kropp fungerar....det tar lång tid att komma dit men du har lyckats !!! Visst är man lite mjuk i kroppen....men hellre det än 100 kg....vem fa... är inte lite mjuk....??? Det blir vi alla om vi inte tränar stenhårt resten av våra liv ( även de pinnsmala )(och vem vill spendera hela livet på ett gym ?? )

' Nej njut av din nya kropp och var stolt över din bedrift !! LIvet går inte ut på att "den som är fastast när vi dör vinner "....Men ist vad man åstakommit i sitt liv, det man kan dela med sig till andra och inspirerar andra till.....som du skulle kunna göra..och redan gör när du berättar vad du faktiskt gjort !!! 40 kg....det inspirerar och motiverar mig...klart jag ska klara 25-30 !!

 

Var stark tjejen...och vi finns alltid här redo att "rycka ut " STOR KRAM !!!!!

Malinn

Inbokad konsultation på proforma februari 2011
Bröst- bukplastik

bröstop i april 2011
bukop i sept. 2011

2011, January 16 - 21:29
Maggan87 (not verified)
Maggan87's picture

Jag blir såå otroligt ledsen och berörd när jag läser din historia tycker det e för jävligt rent ut sagt att hon ens har mage att fälla såna kommentarer gör mig spyfärdig rakt av, förlåt mig jag vet att det e din syster det förstår jag men det finns en viss gräns för vad man säger till en människa! Jag vet att det är svårt att ignorera kommentarerna och spec. från din egen syster? Du ska vara stolt över vad du har åstadkommit och skita fullständigt i vad din syster eller andra säger till dig, det e bara avundsjuka eller så har hon själv dåligt självförtoende. Jag tycker du e superduktig och hoppas verkligen du lyckas gå ner dom kilona du har kvar jag måste själv gå ner 3 kg till och det e inte det lättaste det vet jag av egen erfarenhet. Kämpa på och låt inte folk trycka ner dig du e värd mycket bättre och du ska vara stolt över dig själv!!! Du kommer klara detta det e jag säker på men omge dig inte med folk som trycker ner dig. Det kan du klara dig utan vännen! hur går det annars för dig? Jag opades också för 7 veckor se ( det blir 8 på onsdag) skulle vara trevligt om du ville dela med dig av dina erfarenheter mm.

Stoor kram

2011, January 16 - 21:44
ButterflyLady (not verified)
Maggan87's picture

OMG!!!!!!!!! Vad arg jag blir nu och ledsen för din skull. DU har fått en superfin kropp, som är ff under utvecklingen....tålamooooood är ordet eller hurblush

 

KRAM!!!!!!!! <3

Annons
2011, January 16 - 22:42
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 18 min 50 sec ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Men... jag blir helt mållös. De andra har uttryckt det mesta av vad jag känner här, men jag hade så gärna velat vara där till ditt försvar och frågat henne en del saker.

Som om hon tror att man mäter människovärdet med måttband?

Om vikten av en människas betydelse mäts med våg?

Vad avsikten egentligen var med det där yttrandet? Vad tror hon att hon levererade för info som du inte hade, men hade behov av?

Om hon tror att det räcker med att vilja för att få allt här i världen, och be henne återkomma om några år då hon lärt sig att så inte var fallet.

Jag hoppas att din syster är UNG, och att det finns en chans att hon mognar till, för annars lär hon gå olycklig genom livet och inte fatta varför ingen älskar henne i längden.

 "Finns inget äckligare än människor som ser någerlunda smala ut men när man rör vid dom så sjunker handen liksom in och man känner hur svampiga dom är" - jodå, det gör det. Elaka, missunnsamma och självgoda människor som inte drar sig för att såra t o m en syster medvetet, utan nån som helst rätt att göra det!!

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2011, January 26 - 16:40
Condora (not verified)
Maggan87's picture

Vilken otroligt konstig respons på att få träffa dig efter allt som du har gått igenom. Sådana dumheter. TÄNK på det som faktiskt motiverat dig att kämpa dig igenom allt detta, inte är det väl systerns reaktion? Att hon verkar vara som en elefant i en porslinsaffär är ju egentligen hennes problem, hon kan ju inte ta ifrån dig vad du faktiskt åstakommit. Det du gjort är mycket större än hennes futtiga kommentarer. Ge henne ett nummer till en psykolog, eller låt inte detta ämne vara ett som ni delar. Det verkar ju inte ge dig någonting!

2011, January 30 - 21:19
nova81
nova81's picture
Offline
Last seen: 11 years 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-18 18:19

Tack tjejer för allt stöd! Ni är så goa allihop!

Ni har rätt, ingen har rätt att säga så, syster eller ej. Jag varken visade eller sa någonting till henne. Blev helt ställd och hittade inga ord. Men nu struntar jag i henne. Vill helt ärligt inte ha mer med henne att göra.

Det har gått några veckor nu men det känns fortfarande tungt.

Hon lyckades verkligen trycka på det man själv tycker är jobbigt....

Skönt att detta forumet finns. Man känner sig mindre ensam på nåt vis.  

 

Kram på er tjejer :)

Maggan87: hur går det för dig? vi ligger ju ganska lika i tiden.

30år,1 barn.
160cm,58kg. Viktnedgång 38kg.
Op 2 Juni 2009: Övre ögonlocksplastik,fettsugning av haka/hals(100g sögs bort),öronplastik.
Op 29 Nov 2010: Bröstlyft(ankarärr)och förtoring 440cc hp av märket Perthese.
Egen vävnad i vänstra bröstet 500cc,26

Annons
Annons
Annons
Annons