Annons

Bröstförstoring dec 2014 - Akademikliniken - Göteborg Jonas Lundberg - Annielilja

Annielilja's picture
Annielilja

0 barn, 31år, 167 cm, 59 kg
Strl före op: 70 A
Strl efter op: 65 E/F
Konsultation: 26/9 -14 Per Windh, Art Clinic, Göteborg.
Konsultation: 2/10 -14 Jonas Lundberg, Akademikliniken, Göteborg.
Op: 8/12 -14 Jonas Lundberg, Akademikliniken.
Implantat: A

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 8 December, 2014

Här kommer min operationsberättelse! Den är väldigt lång men det är för att ni ska få veta så mycket som möjligt om hela upplevelsen!

 

Opererades igår måndagen den 8 december 2014. Vaknade kl 7:40 på operationsdagen. 20 minuter innan alarmet gick igång. Var utvilad och pigg. Sovit som en prinsessa hela natten! Låg kvar och drog mig en stund i sängen. Klockan 8 gick jag upp och ringde kliniken. Tänkte dubbelkolla så att det verkligen var kl 10:30 jag skulle vara där. Sköterskan sa att jag gärna fick komma kl 10. Vad bra tänkte jag! Tog den sista duschen med Descutan. Beställde en taxi och klev in i väntrummet på kliniken ca 9:45. Där satt en tjej som också skulle operera brösten. Vi pratade massor och ingen av oss var nervös. Jag blev hämtad av en sköterska prick kl 10 och fick komma in till Jonas Lundberg, min kirurg. Han strålade som en sol och frågade hur jag mådde. Fint! Sa jag med ett leende. Han dubbelkollade alla uppgifter om implantat, vad jag åt för mediciner osv. Han skrev på min kapselförsäkring och frågade om jag hade några frågor. Nope! Sa jag. Allt var glasklart. Han gav mig en burk med 4-7 st piller som jag fick skölja ner med lite vatten. Det var värktabletter, lugnande, mot illamående osv. Sedan gick vi in i ett rum där han fotograferade mina bröst. Sen målade han på mig. Han visade hur han skulle göra med mina bröstvårtor då jag ville att de skulle sänkas på höjden då de var åt det puffiga hållet. Han visade noggrant och frågade om jag tyckte att det blev bra. Ja, det är du som är experten sa jag! Vi kallpratade lite och sedan visade han mig in på kontoret igen och hämtade narkosläkaren som kom direkt. Han gick igenom en lista och frågade hur lång jag var, hur mycket jag vägde och vad jag åt för medicin. Han frågade också vad jag gjorde annars, om jag pluggade eller jobbade. Vi pratade lite om det och då mitt i allt blev jag snurrig. Det var medicinen som börjat verka. Han log mot mig och sa att man blev lite snurrig av stesoliden. Han gick med mig till toaletten så jag skulle prova att kissa innan för att blåsan skulle vara tom. Jag hade precis kissat innan jag åkte till kliniken så det kom inget. Det gjorde inget sa han. Sedan visade han mig till ett omklädningsrum där jag fick byta om och lägga mina saker i ett skåp. Direkt när jag fått på mig strumporna och rocken visade han mig in i operationssalen. Där möttes jag av trevliga sköterskor som hjälpte mig upp på en brits. De tog av mig rocken, lade på ett värmetäcke och kopplade in maskiner och satte in en nål i armvecket. Jag han bara säga att de var otroligt snabba och effektiva innan jag slocknade in. Jag fick inte ens någon ansiktsmask vilket var skönt. Sövningsmedlet sprutade de in genom armvecket. Väldigt smidigt! Jag behövde inte vänta någonting. Klockan var exakt 10:30 när jag somnade.

 

När jag vaknade vet jag inte var klockan var. Jag minns bara att jag var väldigt trött. Kände mig inte ett dugg drogad. Men fick kämpa för att hålla ögonen öppna. Så fort jag vaknade kom en sköterska och frågade hur jag kände mig. Bra men trött sa jag. Det värker lite. Fick något insprutat i droppet och smärtan försvann direkt. Frågade hur lång tid operationen tog men minns inte hennes svar... Jag tror inte att jag sov något. Kämpade för att bli av med tröttheten. Jonas kom in och sa att allt hade gått jättebra. Jag fick ett glas vatten av en sköterska. Var så torr i munnen. Vid kl 15 kände jag mig pigg nog att be om min mobil. Fick även ont i revbenen och bad att få något mot smärtan. Jag fick ett stolpiller. Hon fick hjälpa mig trycka in det för jag kunde verkligen inte böja mig. Jag smsade kompisar och familj och sa att allt gått bra.

 

En sköterska frågade om jag var hungrig eller behövde kissa. Jag sa att jag gärna väntade lite. Jag ville kvickna till först. Efter en stund hörde jag att tjejen jag pratat med i väntrummet rullades in bredvid mig. Hon var fortfarande groggy så jag väntade med att prata med henne tills hon kvicknat till lite. Jag bad att få min smörgås, lite yoghurt och päronsaft och sköterskan kom in med det. Nu mådde jag riktigt bra! Mackan var jättegod och jag tittade ner på mina bandagerade bröst. Två blodfläckar syntes i höjd med mina bröstvårtor men det beror ju på att de varit där och skurit. :) Jag pratade med tjejen bredvid, vi drog bort draperiet mellan oss så vi kunde prata och se varandra. Roligt att vi hamnade i sängarna bredvid varann! Vi lade till varandra på facebook så vi kan ha kontakten. Hon lade in runda implantat framför bröstmuskeln medan jag lade in anatomiska bakom bröstmuskeln, så vi kommer nog uppleva efterförloppet annorlunda. Kan vara intressant att följas åt ändå!

 

Narkosläkaren kom in till mig och även han sa att allt hade gått jättebra. Jag ringde sedan pappa som kom och hämtade mig runt 17:30. Innan dess kom sköterskan med alla mediciner och en medicinlista samt läk-bhn jag ska ta på mig efter två dagar. Passade även på att gå och kissa medan hon stod utanför och hade koll så att jag inte skulle ramla eller svimma eller något. Ska ha på mig bandaget fram till onsdag. Då får jag byta till den samt duscha. Längtar tills jag får se mina bröst. Men de kommer nog se läskiga ut! Svullna, blåslagna och missformade. Haha. Bröstvårtorna är jag mest spänd över. Hoppas de blev fina...

 

Jag bad om en spypåse att ha med mig i bilen men den behövdes aldrig. Jag mådde inte illa en enda gång. Varken efter operationen eller i bilen eller när jag kommit hem. SKÖNT! Jag tål morfin.

 

Jag är otroligt nöjd med bemötandet på kliniken! Alla var omtänksamma och allt gick kanonsnabbt och smidigt! Jag behövde inte vänta något alls utan fick komma in på operation direkt. Sköterskorna kom direkt när jag ville något efteråt när jag låg i sängen. Man kände sig aldrig ensam. De hade full koll. Trevligt att både kirurgen och narkosläkaren tog sig tid och kom in efteråt och frågade hur jag mådde och berättade att allt gått bra också.

 

Kan verkligen rekommendera Akademikliniken i Göteborg! Proffsigt och personligt! FOTON FINNS I MIN BRÖSTBLOGG! Kommer även att uppdatera där under hela läkningsprocessen både med text och bild.

http://newbreastsize.blogspot.se

2014, December 11 - 23:38
Lilleskutt1
Lilleskutt1's picture
Offline
Last seen: 8 years 9 months ago
Silver
Joined: 2014-08-13 17:58

Åh vad kul att läsa din operationsberättelse då vi varit på samma klinik men hos olika kirurger. Känner verkligen igen allting och det känns som om man återupplever det hela igen, haha! Att man slapp den där masken vid narkos tyckte jag också var guld! Den känns lite läskig, haha..

Säger som du, underbar klinik och personal! 

 

Lycka till nu med nya boobiesen! laugh

2015, February 27 - 09:19
Oscarfox3
Oscarfox3's picture
Offline
Last seen: 8 years 9 months ago
Silver
Joined: 2015-01-18 19:46

Härligt att du blev så bra omhändertagen :) Jag fick en mycket bra känsla ifrån konsultationen så det är kul att andra känner samma.

2015, February 27 - 14:09
Annielilja
Annielilja's picture
Offline
Last seen: 8 years 1 month ago
Silver
Joined: 2014-09-24 14:07

Oscarfox3 wrote:

Härligt att du blev så bra omhändertagen :) Jag fick en mycket bra känsla ifrån konsultationen så det är kul att andra känner samma.

Jaa, de är verkligen måna om att man mår bra och känner sig trygg! Du kommer bli så väl omhändertagen! :D

Annons
2016, January 26 - 12:48
Plattfall
Plattfall's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2013-12-11 04:39

Tack för din berättelse. Ska in om 6 dagar.... smiley

Ps, dina tuttar ble jätte fina! Hoppas innerligt att mina blir lika fina! 

2016, October 1 - 17:19
Booblös
Booblös's picture
Offline
Last seen: 2 years 1 month ago
Silver
Joined: 2016-10-01 17:07

Hej! Jag är ny på sajten och ser därför inte några bilder. Jag funderar på att gå till jonas, är du nöjd nu? Har du fina ärr?

Annons
Annons
Annons