Annons
112 posts / 0 new
Last post
#1 2015, January 3 - 09:45
KallaFötter
KallaFötter's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Administrator
Joined: 2013-01-11 23:14

Pepptråd för viktminskning!

Hej på er!

Efter min bröstoperation (för två år sedan) smög sig fem jobbiga extrakilon på och de har adrig släppt taget. Men nu har jag fått nog! Det vankas rejäl korr nu i vår och då ska vikten stämma.

Jag tänkte att den här tråden kunde vara en pepp för oss som vill gå ner några kilo. Någon som är med? :)

Detta är en profil som POF använder för vissa ändamål. Den kan verka inkonsekvent och svarar inte på PM, men silvermedaljen visar att den är godkänd. Undrar ni något så PM:a Marina. /Mvh Marina

Annons
2015, January 3 - 09:57
Mineon
Mineon's picture
Offline
Last seen: 6 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2014-02-01 23:18

Jag hänger på. Behöver inte tappa så många kilo men stärka kroppen.
Har helt tappat träningslusten senaste månaderna. Motgång efter motgång,blev svårt att ta tag i det efter ett tag men du är det dags.

2 barn,39år ,57kg ,165 cm
Strl före op 75a häng
Op 17 mars 2014 plastikkirurggruppen
Mentor 400 cc hp framför

2015, January 3 - 10:01
KallaFötter
KallaFötter's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Administrator
Joined: 2013-01-11 23:14

Jag skulle också behöva stärka kroppen och träna mer, men jobbar som förskollärare och drabbas hela tiden av baciller som resulterar i halsont :( Så jag tänker att jag först och främst måste tänka på vad jag stoppar i mig, för att komma någon vart eftersom jag inte kan lita på att träningen funkar så som jag önskar. Tänker du först och främst fokusera på träning, eller tänker du på maten också?

Detta är en profil som POF använder för vissa ändamål. Den kan verka inkonsekvent och svarar inte på PM, men silvermedaljen visar att den är godkänd. Undrar ni något så PM:a Marina. /Mvh Marina

2015, January 3 - 10:18
Fit4Life
Fit4Life's picture
Offline
Last seen: 6 years 11 months ago
Stål
Joined: 2014-12-20 08:34

Vill bara önska er lycka till! Jag har gått ner en massa kg sedan ett par år tillbaka, varav ca 20 sedan sommaren. Hur man når framgång och lyckas behålla vikten är mycket individuellt. Jag har provat mycket över tiden och landat i att man måste hitta en hälsosam livsstil man kan leva med och framförallt VILL leva med. I mitt fall ganska enkelt; laga egen lunch och ta med till arbete, ät nyttiga mellanmål, ät rimligt nyttig lagad mat på kvällen och träna mycket. Sedan kan man lite då och då unna sig något gott. Skriv gärna och fråga om ni känner att ni behöver råd. Jag har många erfarenheter att dela!

Man, 36 år, 185 cm

Annons
2015, January 3 - 10:41
Fiffi (not verified)
Fiffi's picture

Fit4Life: vad underbart för dig och starkt jobbat att ha tappat så mycket! :)

Jag har ätstöringar i bagaget och har därför alltid haft ett väldigt stört förhållande till mat, antar att min ämnesomsättning är rubbad pga all självsvält. Anlitade därför en kostrådgivare/pt för något år sedan och fick lära mig hur jag ska äta för att må bra. Det funkade visserligen och jag fick en ögonöppnare ang mycket, men jag borde äta så mycket mer än jag klarar av (av vana) vilket gjorde att jag fick ångest och problem att få i mig mat alls under en period. Nu kör jag mitt eget race med hennes sätt i baktanken. Jag äter 5-6 mål om dagen, skippar pasta och bröd, godis, fikabröd och "fredagsmys". Äter mycket protein oc grönskaker och räknar kalorier med hjälp av Lifesum-appen. Enligt uträkningar ska jag ligga på strax över 1300 kalorier/dag för att minska i vikt. Det är inga som helst problem för mig att hålla den mängden, och vi får väl se om det ger resultat :)

2015, January 3 - 11:06
Darkness
Darkness's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2014-04-21 13:40

Jag hänger på här! Jag har fruktansvärt svårt med självdiciplinen. Jag är sockerberoende och äter massa onyttigt varje dag. Jag kan inte stå emot. Angående maten så tycker jag inte om de flesta grönsakerna så det är svårt att äta nyttigt. Det är bara några få grönsaker som jag gillar, rivna morätter, vitkål, gurka och isbergssallad. Men grejen är också att jag är så lat för att stå och riva morötter till maten. 

25 år, 162 cm, 53 kg (på väg ner)
2 Barn, 3 & 5 år
Strl före op: 70B
Önskar tillbaka: 70D ev lite större
Konsultation 25/11-14 Olafur Jakobsson, Hermelinen
Op-datum 17 December 2014.
500 cc hp,bakom.
Strl efter op?

2015, January 3 - 10:54
Fit4Life
Fit4Life's picture
Offline
Last seen: 6 years 11 months ago
Stål
Joined: 2014-12-20 08:34

Fiffi: Med ätstörningar i bagaget kan jag förstå svårt att finna rätt väg. Kul att du har tagit kontroll över ditt kostimtag - det kommer säkert att gå jättebra! Smart att prata med kostrådgivare och känna efter själv. Mitt råd är bara att tänka på att anpassa kosten så att du lan fortsätta även efter du nått din målvikt. Det kan vara svårt om man exkluderar väldigt mycket mat. Tanken är ju att du ska kunna vara ditt nya fräscha jag i många år och det betyder att du kan äta lite mer än när du genomgår viktminsknimg och synda ibland. Kombinerar du med träning?

Darkness: Det är inte enkelt att bryta gamla vanor och socker är en frestande drog :) Har du försökt skaffa dig en tydlig målbild, vem vill jag vara och hur ska min kropp se ut för att matcha den bilden. Det gjorde jag och det hae hjälp mig mycket. Mitt mål är att vara en super fit kille till Beach 15 :) Sedan måste du börja planera och räkna ... Säg till mig om du vill ha hjälp att komma igång!

Man, 36 år, 185 cm

Annons
2015, January 3 - 10:57
Fiffi (not verified)
Fiffi's picture

Darkness: En sak jag har lärt mig är att man måste planera för att komma in i rätt rutiner. När man äter 5-6 små mål per dag tappar man fort suget för annat, onödigt. Första dagarna höll jag på att bli knäpp för att jag var tvungen att avstå choklad som jag blivit beroende av under julen ;) Men efter tre dagar kände jag inget sug alls. Ersätt gottet med annat nyttigt under en period, tills suget har släppt. Och angåenge grönsakerna så känner jag igen det där med att vara lat ;) Så jag brukar göra iordning en stor sallad/flera burkar med olika grönsaker som får stå i kylen så att jag har så det räcker ett par dagar. Då får man vara lat ett par dagar iaf ;)

2015, January 3 - 11:05
Fiffi (not verified)
Fiffi's picture

Fit4Life: Min tanke är att jag ska kunna synda enstaka gånger, när jag kommit ur de dåliga vanorna och tappat suget ordentligt. Men för att komma dit måste jag skippa allt onödigt en period. Sen känner jag redan nu, efter bara någon vecka att jag inte är sugen längre - vilket underlättar enormt. Då finns ingen anledning att ens tänka tanken på vanligt fredagsmys.

Jag har ett träningsschema som jag kör hemma (styrka och kondition), men eftersom jag jobbar som föskollärare och ständigt utsätts för diverse baciller är jag ofta förkyld med halsont. Så jag har en hel del träningsuppehåll :/ Därför känns det extra viktigt att skippa allt onödigt och ha koll på vad jag stoppar i mig.

2015, January 3 - 11:11
Fit4Life
Fit4Life's picture
Offline
Last seen: 6 years 11 months ago
Stål
Joined: 2014-12-20 08:34

Fiffi: Bra jobbat!!! Jag tror att med regelbunden och bra kost kommer du att bli bättre på att bekämpa sjukdomar. Men förstår att du är utsatt. Jag har aldrig varit så sjuk som när mina barn gick på dagis ... usch! Hur mycket vill du gå ner?

Man, 36 år, 185 cm

Annons
2015, January 3 - 11:49
Pygme
Pygme's picture
Offline
Last seen: 5 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-06-07 10:29

Angående sockerberoende. Det är sant att vissa är det och att vissa är det mer än andra. Men det kan också bli en självuppfyllande profetsia. Jag är beroende= något jag inte har kontroll över. Sanningen är att rent fysiskt så går socker ur kroppen ganska fort. Sedan om man fortfarande är benägen att stoppa i sig godsaker så ligger det ofta psykologiska orsaker bakom. Tröst, uppmuntran, ett sätt att varva ner, belöning. Många känslor är förknippat med mat/godis och man får vara lite vaksam över när och hur man frestas att äta sånt man vill undvika. Jag tex känner inte mättnadskänslor när jag är uttråkad, då har jag ett evigt sug som inte avhjälps alls av att äta mer, kan äta hur mycket som helst. Det som däremot hjälper är en fysisk aktivitet. Räcker med 15 min. Alla har sin grej. Det gäller bara att förstå hur man själv fungerar.
Sen att man försöker vända på hur man tänker kring mat. Att inte fokusera på vad man inte får äta utan koncentrera sig på vad man BORDE äta. Jag ligger på 1500 kalorier /dag och efter alla grönsaker, bär, frukt jag måste äta varje dag så tänker jag ofta: herregud, hur ska jag få i mig allt detta! :)

42 år, 155 cm, 43 kilo
Stl före 70a
Stl efter 70c/d
Mentor runda moderate plus profil, Coh1
225cc delvis bakom muskeln
Op 18/4 -13 Plastikkirurggruppen

Annons
Annons
Annons