Annons
37 posts / 0 new
Last post
#1 2015, January 6 - 01:31
Silicon dream
Silicon dream's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-01-18 04:27

Hur sminka djupt liggande hålögda ögon bäst?

Har fruktanvärt djupt liggande ögon, ögonbrynet har halkat ned till längsta läget och jag verkligen hatar utseendet av mina egna ögon.

Har försökt mig på att noppa ögonbrynen men det gör ingen skillnad, får inte den där snygga bågen på mitten och vingen på slutet som jag vill ha, dom är så glesa också. Måla dom får jag inte heller till snyggt.

Ögonskugga och highlighter får jag inte till snyggt och ögonskuggan syns ju knappt om jag inte tittar neråt eller blundar.

Eyeliner går inte, har för mycket hud så den bara hackar fast när jag närmar mig yttre ögonvrån och lyckas aldrig få till en snygg vinge och inte snygg på båda, ett jäkla mysterium hur man lyckas och jag har sett steg för steg, gått kurser, kollat klipp, tutorials, sett tjejer på pendeln i rusningen måla assnygg eyeliner och satt på lösfransar tom, men jag lyckas inte ens med eyeliner.

Kan ej ha någon färg under ögonen som kajal/inliner, då ser ögonen ännu mer hålögda/djupt liggande ut.

Mascara får jag inte till, mina ögonfransar är superkorta och verkar brytas av utav macara, har testat flera olika mascoror som lovar falsh lash mascaraveffects och woos effects men inte då.

Böja dom är dom för korta för, testat ögonfransförlängning, första gången syntes det inte nåt efter 2.45 tim behandling av en Lashiaelev, fick F-kurva när jag bad om D eller C andra gången satte hon bara D i yttre och inre och dom satt, skitsnyggt och ovh ha 2 spretiga D fransar i yttre och inre vrån när alla lossnat efter bara några få dagar.

Har även en vit sträng vid inre vrån som går längs med övre ögonfransraden och ut mot inre vrån, den ser spänd ut och framträder hur tydligt som helst.

Hur sminkar man så inte ögonen ser helt djupa ut? Kan inte ha mörka färger på ögonen. Har blågrå ögon och gillar bruna, beiga, ljusrosa, syrenlila och ljusgrå/silvergrå färger, finast på mina ögon men kanske missat nån färg som kanske skulle bli ännu finare.

Tips mottages gärna. Och inga vråldyra produkter nu som kostar en förmögenhet.

40 år, 165 cm, 61 kg på väg ner till 55-57kg, 79 cm under brösten, över 86cm, midja 80 cm och stuss 94 cm Strl före op: 75 B-C Strl efter op: Runt 75 I-J Klinik: Laser & Estetik Läkare: Patrik Höijer Konsultation: 22 mars 2013 Klinik: Laser &

Annons
2015, January 6 - 02:57
Raven Summers
Raven Summers's picture
Offline
Last seen: 2 years 7 months ago
Silver
Joined: 2012-12-10 12:33

Jag är inte så duktig på smink och sånt men under min tonårstid totalt noppade jag sönder mina ögonbryn och är därför tvungen att måla dem varje dag.
Men för ungefär ett år sen fick jag testa på 3D tatuering av en tjej som var lärling och det var det bästa jag gjort! Hon målade hårstrå för hårstrå så det såg naturligt och välformat ut! :)
Tyvärr eftersom hon var lärling och jag fick det gratis så höll det inte så länge men när jag har råd så ska jag försöka hitta någon bra salong och göra det hos :)
Det kostar ju tyvärr en del men jag tror det kan vara värt att spara till :)

22år, 174 cm, 70kg
Strl före op:75c/d (använde antagligen helt fel storlek)
Strl efter op: 70 i/j
Konsultation 1/12 Örjan Gribbe, Proforma
op 29/12 Örjan Gribbe, Proforma
500 cc hp bakom muskeln

2015, January 6 - 03:10
Silicon dream
Silicon dream's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-01-18 04:27

Jo kosmetisk tatuering av ögonbryn det har jag redan planerat att göra men ska göra ögonbrynslyft och övre ögonlocksplastik först,,men vill veta om det går att sminka ögonen på något sätt snyggt utan att se hålögd ut och djupt liggande. Ögonbrynet ligger ju nedanför ögonbenet så det gör junatt ögat ser så himla insprängt ut.

40 år, 165 cm, 61 kg på väg ner till 55-57kg, 79 cm under brösten, över 86cm, midja 80 cm och stuss 94 cm Strl före op: 75 B-C Strl efter op: Runt 75 I-J Klinik: Laser & Estetik Läkare: Patrik Höijer Konsultation: 22 mars 2013 Klinik: Laser &

2015, January 6 - 08:36
cosmolover (not verified)
cosmolover's picture

Du skulle inte kunna
Pröva botox då? Man kan få lyfta ögonbryn med det!

Annons
2015, January 6 - 10:59
Miss_America
Miss_America's picture
Offline
Last seen: 6 years 6 months ago
Silver
Joined: 2013-10-07 09:42

Jag har gjort permanent 3D make up på mina ögonbryn och det är nog det bästa jag gjort. Hon som gjorde det är extremt duktig och tatuerar varje strå i tre olika nyanser så de ser ut som äkta strån. Hon ändrade min linje så brynen är mer lyfta och perfekt bågform. Första gången så tog hon säkert 45 min bara till att måla ut hur formen skulle vara till mitt ansikte, jag fick prata och göra lite olika miner medan hon målade och suddade tills hon fick fram den formen som passade mitt ansikte bäst. Jag brukar fylla i dem ca en gång per år för då håller jag dem snyggast och det är så värt pengarna. Det är olika från person till person hur ofta man behöver fylla i (eller göra om) dem, vissa salonger säger 4-8 år men personligen tror jag att det är nog väldigt ovanligt att det håller så länge, men det beror på olika faktorer som ens ämnesomsättning och hur mycket man vistas i solen etc.

Angående ögonsmink, använd relativt ljusa och matta toner, inget svart och alltför glittrigt eller med för mycket skimmer i. Det kan vara lite klurigt att hitta matta skuggor men det finns även bland de billigare märkena.
Varma färger kan göra att det ser mindre "hålögt" ut, (grått ger ofta mer håligt intryck än brunt) men det beror ju också lite på dina egna färger vad du passar i också. Det finns en ljus gråbrun färg som kallas taupe (finns i många olika märken) som brukar bli bra på de flesta.
Angående eyeliner eller kajal så skulle du kunna prova att köpa en riktigt tunn eyeliner-pensel och måla linjen med ögonskugga istället för med penna eller kladdig eyeliner. Gör linjen riktigt tunn och inte alltför mörk, försök få den riktigt nära fransraden, försök få in färgen mellan fransarna vid fransrötterna också. Avsluta linjen i yttre ögonvrån i en liten uppåtböj för att lyfta blicken. Samma sak om du målar under ögat, måla bara lite tunt och mjukt i en inte alltför mörk färg, måla inte under hela ögat utan bara lite i yttre ögonvrån, och i en linje som går uppåt i ögonvrån.

2 barn, 42år, 163 cm, 54 kg
Strl före op:70B
Konsultation 22/10 Helena Sveinsdottir på Citadellklininken.
Op april 2014, allergan soft touch 420 cc, bredd 12, uhp, bakomplacering.

2015, January 6 - 10:59
Silicon dream
Silicon dream's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-01-18 04:27

Vet inte om Botox skulle kunna hjälpa då Botox är muskelavslappnade och kanske inte lyfter alls eller obetydligt och inte avhjälper problemet än längre tid och ögonen ser ju fortfarande hålögda/djupt ilggande ögon, fettkuddarna på typ ögonbrynen ligger på är ju kvar också. Känner mig inte riktigt säker på att jag skulle bli nöjd med ögonen med bara Botox och hålla på med det varje halvår eller varje år.

Inte läst om någon som lyft ögonbryn med hjälp av bara Botox med det ursprungsläget jag har samt lite för mycket överskottshud på ögonlocken som skulle förstora ögonen om det togs bort, ta bort fettkuddarna strax ovanför vid ögonbenet och lyfta upp ögonbrynet ovanför det benet så det ska bli så som kvinnor skall ha det/som defieneras vackert.

Som det är nu kan jag inte ens med smink få till det bra, snyggt utan att fortfarande se för hemsk ut.

Ska försöka lägga upp bild på ögonen på min profil om jag lyckas få till en halvanonym bild.

Men tack för tipset om Botox Cosmolover, men jag vågar inte chansa att Botox avhjälper problemet, vill nog se en massa före och efterbilder och ställa frågor då till nån som har liknande utgångsläge mitt och fått lyckat resultat med bara Botox.

40 år, 165 cm, 61 kg på väg ner till 55-57kg, 79 cm under brösten, över 86cm, midja 80 cm och stuss 94 cm Strl före op: 75 B-C Strl efter op: Runt 75 I-J Klinik: Laser & Estetik Läkare: Patrik Höijer Konsultation: 22 mars 2013 Klinik: Laser &

2015, January 6 - 11:04
Blomman90
Blomman90's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 months ago
Silver
Joined: 2014-05-28 11:24

Googla & gå in på YOUTUBE - försök hitta videos på hur man gör. Finns massor för eyeliners iaf.
Har du bild på dina bryn så kanske du kan få mer hjälp här?

24 år, 172 cm, 50 kg
Strl före op: Fyller knappt A-kupa
Strl efter op: Gissar på C
Konsultation 24/10 Peter Cosmo, Citadellkliniken
Konsultation 10/11 Tuve Mårtensson, Citadellkliniken
Operation: 26/1 Tuve Mårtensson

Annons
2015, January 6 - 11:10
cosmolover (not verified)
cosmolover's picture

Positiva med botox
Är ju att om resultatet inte blir bra så går det ju ur efter 4 månader ungefär, vilket kan vara våldigt skönt!!
Jag tror trixet är att gå till en som
Är
Grym! Till exempel Danielle fa på laser och estetik som har 17 års erfarenhet

2015, January 6 - 11:19
Miss_America
Miss_America's picture
Offline
Last seen: 6 years 6 months ago
Silver
Joined: 2013-10-07 09:42

Håller med dig Silicon Dream, tror inte botox är något som skulle funka i längden, man får inte heller bort hålighetskänslan.
Jag har provat botox ett flertal gånger, och visst lyfter det brynen men det går ut fort så man måste fylla på ofta (för mig minst var 4:e månad) och det är svindyrt.
Och eftersom det går ut på att bedöva vissa muskler, så gör det också att de muskler som dränerar bort vätska runt ögonen inte fungerar som de ska och man får mer puffighet under ögonen, dessutom ser det ofta onaturligt ut just eftersom alla muskler inte arbetar som de ska.
Men du skulle ju kunna prova en gång och se hur resultatet blir, bara för att veta om det funkar eller ej. Sen bedöma om det är värt att fortsätta.
För mig var det inte värt det, som sagt det gav ett litet lyft första tiden men det dalade snabbt och efter 4 mån var det helt borta, och för dyrt med tanke på priset och jag var ändå inte helt nöjd alls med resultatet.

2 barn, 42år, 163 cm, 54 kg
Strl före op:70B
Konsultation 22/10 Helena Sveinsdottir på Citadellklininken.
Op april 2014, allergan soft touch 420 cc, bredd 12, uhp, bakomplacering.

2015, January 6 - 11:26
Silicon dream
Silicon dream's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2013-01-18 04:27

Miss Amerika: janjag har varit sugen på 3D tatuering ett bra tag och bestämt mig för att ta itu med det när jag fixt övre ögonlock/ögonbrynslyft. Vem går du till? Vill hitta någon som är riktigt bra på det och färgar stråna så som du får. Vad kostar det hela och påfyllning? Gör det galet ont och blir svullet, sårskorpa och jättestark färg första dagarna?

Ja svart och för mörka färger undviker jag på ögonen förutom eyeliner och mascara. Matt ögonskugga menar du puderögonskugga då? Jag tycker puder blir som creme/kladdigt ut ser inte alls ut som nåt fint och skirt, sota snyggt i typ ljusrosa och svag silver som Linda Bengtzing hade i Så ska det låta på SVT 1 i söndags kan jag tex inte ha får inte till det men snyggt som attan är det ju och skulle vilja kunna sminka mig så fint. Hon hade lite mörkare färger men fint var det iaf.

Kaja använder jag inte alls, ser för hålögt ut. Franmarkering får jag inte till och färgen vill inte fästa och så börjar det rinna.
Eyeliner går bra halvvägs från inre vrån tunt och fint och sedan värre ju längre ut jag kommer och trekanten jag målar längst ut blir skitful och pekar antingen mot kinden rakt eller ner, det är som jag inte kan gå upp då ögonbrynsbenets kant är i vägen och nåt veck som hackar till , svårt och förklara.
Jag målar strecket några mm från ögonfransarna fyller i det med flytande färg, smalast längst in och bredare utåt men sen i yttre vrån gåt det inte, jag målar en bred linje på locket men sedan kommer den där hålögdsbenskanten som förstör slut touchen.

Sedan ligger ju kindbenen precis under ögonen, alla avundas mina höga kindben men själv uppskattar jag det inte då det förstärker hålögd effekten

Ibland lägger jag super superlätt lite pyttelätt ljusfärg längs nedre ögonfransarna för att markera lätt ögats form men vet i fasen om det är snyggt på mig, gör nog varken till eller från tar inte bort hålögdheten heller.

Tack för bra tips!

Är sminket på make up store bra eller ska jag satsa hellre på Sephora eller Loreal om jag inte vill lägga pengarna på Dior, Lancome, Helena Rubenstein osv.

40 år, 165 cm, 61 kg på väg ner till 55-57kg, 79 cm under brösten, över 86cm, midja 80 cm och stuss 94 cm Strl före op: 75 B-C Strl efter op: Runt 75 I-J Klinik: Laser & Estetik Läkare: Patrik Höijer Konsultation: 22 mars 2013 Klinik: Laser &

Annons
2015, January 6 - 11:40
cosmolover (not verified)
cosmolover's picture

Skulle hellre köpa MAC än
Make up store. MAC smink är grymt och håller i år!! Har haft Mitt rouge som jah använder varje gång jag sminkar mig å sen har hållt i2 år, och
Är
Fortf inte slut. MAC är
Ganska dyrt men väldigt drygt!

Annons
Annons
Annons