Annons

Näsplastik okt 2010 - ArtNose - Stockholm * - anonym

anonym's picture
anonym

Behandling: 
Kliniken: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 7 October, 2010

Jag har fått en del frågor om min operation hos ArtNose så nu skriver jag här och hoppas att det är till någon hjälp för er andra "näsor"smiley

 

Jag hade velat operera näsan ett bra tag men ville inte göra det i Sverige av olika anledningar. Hörde mig för lite och en av mina väninnor arbetar med hudvård på en stor klinik i Stockholm och det var faktiskt hon som bad mig kolla upp ArtNose, så därför valde jag att gå dit, efter att även ha kollat med ett par svenska kliniker.

Det som fick mig att välja ArtNose istället för en svensk klinik var i slutändan att deras kirurg tydligen gör jättemånga näsoperationer och turkar har tydligen värre näsor än ossblush.......jag gillade också Catarina (patientkoordinatorn) väldigt mycket. Hon hade själv opererat sin näsa på en annan klinik och inte blivit nöjd. Kirurgen som skulle operera mig hade även opererat henne och det kändes extra bra. Gillade före-och-efter bilderna jag såg på deras tidigare patienter också och då blev jag mer övertygad om att jag valt rätt.

Sedan var det ju hela biten med resan! Jag ville vara anonym i min operation och göra allting diskret så för mig var resan en bonus trots att jag är ganska flygrädd! Sambon tyckte jag var vansinnig som åkte iväg "bara för en näsoperation", men jag hade bestämt mig och skulle ha det gjort.

Jag flög tidigt på morgonen från Arlanda och landade i Istanbul där jag fick byta till ett annat flyg. Jag blev mött på flygplatsen av patientkoordinatorn och en transferbil och vi åkte till hotellet där vi åt middag  och jag fick instruktioner för morgondagen. Jag har aldrig vart i Turkiet tidigare men blev rätt förvånad av att maten var såpass god! T.o.m flygplansmaten var nog bland det bättre jag ätit på länge , och det är väl inte något man förväntar sig...

När jag skulle träffa kirurgen var jag nervös men det gick över så fort jag klev innanför dörren. Han och hans kollega var trevliga och skämtsamma och det hade jag inte alls räknat med. Har en idé om att läkare oftast är lite buttra och "översittare"...med lite tråkig nonchalant attityd. När vi gick igenom bilderna på min näsa så var vi helt överens och dom diskuterade ingående på turkiska och klämde och hade sig....

Jag hade en rejäl potatisnäsa som skulle smalnas av betydligt! Alltså inte den vanligaste typen (som tydligen är mer av en "örnnäsa") med massa tjock hud och bullig nästipp. Vi tog blodprover och sedan tillbaks till hotellet för middag. Dagen efter var det operation!

 

Operationen:

Catarina kom och hämtade mig tidigt på morgonen och vi gick till sjukhuset där jag fick träffa Dr Bilkay och byta om till sjukhuskläder. Nu var jag riktigt nervös men tanken på att bli av med potatisen gjorde att det kändes bättre. Jag fick fylla i massa papper och träffa narkosläkaren och sedan kom Dr Bilkay och ritade på min näsa och jag rullades in i operationsrummet. Sedan fick jag massa slangar på händerna och blev inrullad som en kebabrulle i filtar. Det första jag hörde när jag vaknade var "You will love your new nose" och då kändes allt bättre, och jag kunde stå ut med att jag mådde jätteilla och kräktes efter operationen. Jag var rejält svullen och illamående och fick sova en natt på sjukhuset. Som tur är så var jag helt groggy och sov mesta av tiden.

Dagen efter kom Catarina och hämtade mig och sedan var det vila på rummet som gällde. Det var tokjobbigt att andas för näsan var verkligen helt igenkorkad och jag blev torr i munnen av att inte kunna andas genom näsan då jag hade packning i den. Dr Bilkay kom efter ett par dagar och tog bort packningen och då kunde jag andas och vågade mig ner i matsalen för middag.

Skypade med sambon samma dag som gipset skulle av och då var svullnaden mycket bättre och jag såg inte misshandlad ut längreyes.....Vi gick till sjukhuset och jag skulle ta av gipset...var supernervös över att se näsan. När Dr Bilkay tog av gipset var det över förväntan. Han hade sagt att dom skulle förminska den men inte att den skulle få en sån fin form.....jag hade verkligen bara en klump tidigare och nu kunde man se en tydlig fin nästipp! Det blev en Skype-session med sambon så fort jag var tillbaks på rummet för att visa upp nya looken och han vart nästan lite chockad, men glad för min skull.

Jag fick tejp på näsan och sedan tillbaks till hotellet igen. Flyget gick tidigt på morgonen dagen efter och jag smög nästan av planet med hatt för att försöka gömma ansiktet med tejpen på näsan. 

Nu är det januari och näsan har läkt så himla fint. Jag är jättenöjd! Vet att det är många näsor därute som är oroliga för operationen och skjuter upp det....just do it! Jag ångrar mig inte en sekund! Kan dessutom säga att min andning blivit bättre efter operationen eftersom min näsa var sned inifrån, och det fixade dom till under operationensmiley

Lycka till med era näsor!

2011, February 4 - 02:11
_Qinfinity_
_Qinfinity_'s picture
Offline
Last seen: 11 years 1 month ago
Brons
Joined: 2011-02-04 01:46

Heej!
Gud vad glad jag blir när folk vågar berätta om lyckade operationer! :D
Jag har bestämt mig för att operera näsan..nån gång i år tänkte jag! Har velat göra det flera år, men har varit rädd för att det ska bli misslyckat. Har inte lyckats hitta nån klinik i Sverige som jag känt förtroende för ännu. Jag har snurrat runt på nätet och läst om näsplastik så många gånger nu att jag kan klinikernas internetadresser utantill.. haha Men jag fick syn på ArtNose nyligen och jag känner verkligen att, ska det ske så ska det göras av Dr.Bilkay! Jag har dock inte kommit iväg på någon konsultation ännu. Men jag har bara läst gott om dem än, så det kommer nog snart! Dessvärre måste jag försöka spara ihop lite slantar innan det kan bli av. Blir nog först mot hösten skulle jag tro!
Misstänker att man måste ta semester för att operera sig. Har läst om folk som sjukskrivit sig efteråt, men det känns lite fel. Hur gjorde du? Behövde du vara hemma något mer efter att du kom tillbaks till Sverige? :)

2011, February 4 - 17:00
Millica80 (not verified)
Millica80's picture

Hej!

Ja jag är glad att jag äntligen fått det överstökat! Så länge som jag gått och retat mig på näsan och samtidigt haft ångest och dragit ut på det eftersom man varit livrädd att det inte skulle bli bra! En lättnad att ha det ur världen vill jag lovayes

Jag har ett ganska flexibelt jobb som låter mig styra över min egna tid så därför var det inte ett problem med resbiten på 10 dagar. När jag kom hem så var jag hemma i lite mer än en vecka innan jag tog ett jobbuppdrag igen. Man  tejpar ju näsan i en vecka efter man tar av gipset så då tyckte jag det var lagom att börja jobba igen när tejpen var borta.

Vet inte hur det är med sjukskrivning men jag tror det kan bli svårt att hitta någon som går med på det för en plastikoperation, om man inte har en väldigt snäll och förstående chef dåblush

2011, February 17 - 14:04
_Qinfinity_
_Qinfinity_'s picture
Offline
Last seen: 11 years 1 month ago
Brons
Joined: 2011-02-04 01:46

Ååh, kan tänka mig! Det är väl det som är värst, att inte veta hur resultatet blir om man kommer sig för att operera sig!
Men en liten fråga bara. Hur kom du fram till hur du ville att din nya näsa skulle se ut? :)
Allt eftersom man tänker mer och mer på det här med att operera sig, så dyker det ju upp fler tankar om precis allt.
Jag vet bara att jag avskyr min näsa, men jag kan inte komma underfund med hur jag vill den ska se ut istället! :S Blir galen!
Jag har ju mer eller mindre bestämt mig för att jag ska operera den i år! Jobbar extra så mycket jag bara kan och får för att slippa ta lån dessutom. :P
Mitt problem är väl att jag har den där klassiska bullen på näsryggen, och liten haka dessutom.. Funderar på att fixa den med framöver. Men frågan är vilket som är bäst att börja med?! Fixar man näsan så tar dom väl hänsyn till övriga profilen?
Du vet inte nå ifall Dr.Bilkay kan fixa hakor med om man ändå ska dit? Har iallafall läst att han har väldigt bred kompetens inom plastik och rekonstruktiv plastik.
Jag borde nog ringa ArtNose och fråga om det! :)

Angående sjukskrivning så är det nog som du säger. Svårt att motivera sjukskrivning när man själv valt att opereras. :/
Men å andra sidan, lider man av det så.. Får dra en riktig snyfthistoria för chefen framöver! ;)

Annons
2011, February 17 - 16:50
Lijna
Lijna's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-03 15:37

Hejsan!
Vet att du vill vara anonym p.g.a ditt yrke. Men jag vill operera min nästipp och mina näsvingar hos Artnose. vill att min potatisnäsa ska bli en liten och nätt näsa :)

Läste att du hade haft ungefär samma problem, och ville kolla med dig om du hade kunnat tänka dig att maila bild på endast näsan. Före och efter?.. Känns tråkigt att ta sig hela vägen till Göteborg, och dessutom betala 500:-, om jag inte gillar de bilderna som visas upp på artnose.

Hade varit väldigt snällt av dig :)
Tack på förhand!
Mvh Lina

2011, February 18 - 11:03
Millica80 (not verified)
Millica80's picture

Quinfinity: Jag hade en solklar bild av hur jag ville att min näsa skulle se ut och det var INTE i närheten av hur den faktiskt såg ut...haha! Så jag visste vad jag ville redan när jag var på konsultation. När jag och patientkoordinatorn gjorde bildsimuleringen så kom vi dock fram till lite mer detaljer som man kanske inte tänkt på från början och det var otroligt kul att se hur man kunde förändra näsan och hur hela utseendet ändrades! Om du är osäker innan så gör det inget för hon sa att även om man kommer dit med bilder på tex Cindy Crawford så kanske inte den näsan passar på dig! Och när ni gör simuleringen så ser man precis vad som blir bäst på just ditt ansikte.....också viktigt att tänka påsmiley

Om du har en puckel på näsryggen så kan jag bara gratulera för hon sa också att den näsan är en "enklare" typ av näsa än min f.d potatis!blush

Jag vet att dom gör hakor i samband me näsan också det är tydligen väldigt vanligt, just när man e missnöjd med profilen. Patientkoordinatorn skulle själv göra sin haka sa hon när jag var där!

 

Lijna: Jag är inte världsbäst på att redigera bilder så jag vet inte riktigt hur jag ska få bort näsan från resten av ansiktet, men jag ska försöka se om jag kan ordna det på något sätt och dela med mig!

2011, March 18 - 23:35
Flora (not verified)
Millica80's picture

Tack för att du berättade :D

Annons
Annons
Annons
Annons