Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2017, March 22 - 12:47
Ruffe
Ruffe's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 week ago
Brons
Joined: 2017-03-22 12:33

Operera bort anal ärrbildning

För ca 3 år sen var jag med om en våldtäkt. Jag fick en fissur på 1,5cm i analöppningen.
För 2 år sen var jag på rectoskopi och då hade skadan läkt men hade kvar ärrbildning som en väck som gör det svårt att hålla rent.
Idag var jag på en ny rectoskopi undersökning hos en kirurg som jag hade förhoppningen om att han skulle hjälpa mig bli av med ärrbildbingen. Men han skratta inperncip och sa att ingen kirurg kommer hjälpa dig med det när det inte är en skada, ingen kommer vilja göra ett sånt ingrepp då det kommer bli ett öppet sår 6-12 månader i bästa fall. Jag har massa lös hud som får mig att må fruktansvärt dåligt, han tyckte jag skulle lära mig att leva med det men jag vill ha bort det oavsätt om det blir ett öppet sår i över 1 år. Jag har bara ärrbildning ingen öppen skada är dock väldigt öm framtill mot mellangården där den utläkta fissuren och ärrbildningen är. Vet ni någon som kan hjälpa mig bli av med denna ärrbildning?

Annons
2017, March 23 - 00:36
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 3 days 4 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Fy f-n, vad är det för skitstövlar som gör såntangry. Jag kan föreställa mig din smärta och att problematiken du har kvar är dubbelt jobbig eftersom den är en ständig påminnelse om övergreppet.

Bäckenbottencentrum i Malmö har fantastisk personal och är specialister på skador och problematik i området kring analen och vagina. De KAN sy ihop ett öppet sår, i vart fall om omständigheterna är gynnsamma, men att lämna ett öppet sår i analen, som efter en hemorrojdoperation, är så smärtsamt att det är nästintill outhärdligtcrying. Att det skulle ta ett helt år att läka låter ju knäppt. 1-2 mnader låter mer realistiskt i mina öron, men man får ju absolut inte bli förstoppad och man är tämligen satt ur spel pga smärtan (speciellt vid och några timmar efter toabesök) under de första veckorna. Du måste också vistas nånstans där du kan duscha av rumpan efter toabesöket. Det kan man som regel inte på kontoret.indecision

Men frågan är hur mycket bättre det kan bli... Om den lösa huden du beskriver är s k analflikar, så är det också så att sår och sprickor i analen lätt läker med lite hudöverskott på det sättet och trots att man skär bort dem, kan man ha kvar  - eller det bildas nya - såna flikar. Och det var förmodligen med tanke på hur otrevligt det är att vara nyopererad där bak och hur stor risken är att det inte blir den förbättring man önskat, som din läkare menade att det är svårt att erbjuda den hjälp du hoppades på.  

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons