Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2017, September 15 - 22:27
Emmaha
Emmaha's picture
Offline
Last seen: 6 years 7 months ago
Brons
Joined: 2017-09-15 22:18

Bidrag för operationer?

Hej! Är det någon som vet om man kan få bidrag för att göra fettsugning och näsoperation, pga att man mår jätte dåligt över sin egna kropp för att man är jätte mobbad i skolan? Isf hur och vart kan man ansöka? smiley

Annons
2017, September 16 - 10:10
Tessie_91
Tessie_91's picture
Offline
Last seen: 15 hours 4 min ago
Silver
Joined: 2016-06-17 17:18

Jag tror inte det finns något speciellt bidrag, men däremot kan man ibland få sin operation betald av landstinget. Men vilka kriterier som behöver uppfyllas för att få det vet jag tyvärr inte.
Exakt hur processen går till vet jag inte heller, men det finns en del människor här på pof som fått sin operation betald av landstinget. Men jag antar att man börjar med att vända sig till sin läkare som kan remittera en vidare till en kirurg/kirurgi-enhet..?
Finns en del trådar här på pof om det ämnet. Kanske mest om bröst operationer men processen lär ju vara liknande :)

26 år, 171 cm, 64 kg, inga barn

Konsultation: 31/5 -16 Laser&Estetik dr. Patrik Höijer
Operation: 10/8 -16 L&E. Motiva Round, Full profile, 500cc, delvis bakom bröstmuskeln.

Storlek pre-op: 70B/C
Storlek post-op: 65G-70F, vissa bh'ar i 70G.

2017, September 16 - 14:41
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 3 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Hej och väkommen hit! Jag kan tyvärr nästan garantera att de inte kommer att bevilja fettsugning om det inte handlar om en påtagligt avvikande snedfördelning av kroppens fett som omöjligt kan påverkas med viktnergång och samma sak gäller säkert näsan - den måste avvika på ett sätt som inte bara är märkbart utan också uppfattas som onormalt. Jag säger det inte för att vara ovänlig, utan för att bespara dig en besvikelse och jobbig upplevelse. 

Men vad de bör kunna hjälpa dig med är stöd för hur du mår, för det är överjävligt att bli mobbad och attackerad för sitt utseende och det kan få även helt normala personer att känna sig fula. Du vet Barbra Streisand? Hon har en speciell näsa och var mobbad för den under hela sin uppväxt, men jag tycker att hon är strålande vacker och det är inte trots sin näsa utan lika mycket p g a att den ger hennes ansikte personlighet. Och likväl var hon alltså mobbad för den som ung.
Vad jag vill ha sagt är att du inte ska se skolkamraternas hackande som någon slags sanning, utan som deras nedriga behov av att hacka. Människor utan behov av att hacka kommer med största sannolikhet att se dig helt annorlunda.

Nu vet jag ju inte om du verkligen är överviktig, men oavsett vikt så är träning ofta jättebra för hur man mår. T o m innan man ev går ner i vikt känner man en helt annan tillfredsställelse med sig själv och man orkar med vardagen på ett annat sätt. Och det ger dig förhoppningsvis en ingrediens till i ditt liv som du tycker OM, som motvikt till det som är jobbigt.
Vad du vill träna är upp till dig, du ska välja utifrån vad du kan trivas med. Den bästa träningen är den som faktiskt blir av. 
Något dansartat, som zumba, för att det är kul? Boxning, så du får utlopp för ilska? Löpning för att kunna anpassa tiden och bara rensa skallen samtidigt?

Har du problem med leder och/eller vill hålla låg profil, kan jag tipsa om spinning - ingen annan ser riktigt vad du gör och du kan välja en cykel längst bak så har du ingen bakom dig. Ingen vet vad du har valt för motstånd, och det är inte det minsta svårt, det är bara jobbigt - så jobbigt som du själv väljer. Med bra musik är det faktiskt ganska kul också och det bränner bra med energi. 

Jag förstår att det är lätt att se näsan och ev övervikt som det som är fel, men du är ung och har fortfarande alla möjligheter att ta kommandot över ditt eget liv. Tänk ut några saker som du verkligen vill uppnå i livet, och fundera sen över om det verkligen blir omöjligt p g a en viss form på näsan eller kroppen? Förmodligen inte. Så varför inte fundera över vad du behöver göra för att nå dit. Låt inte taskiga kommentarer få dig att tro att du inte skulle kunna.
Jag säger inte att du aldrig ska göra något åt din näsa eller fettsuga dig, det är det ju många som gör, och det kanske du också vill göra när du blir myndig. Men det kommer inte att förändra hela ditt liv och du ska i så fall göra det för att du själv verkligen vill - inte för att du känner att du måste p g a elaka kommentarer. Folk som tvunget vill hacka hittar alltid skäl och kan ju lika gärna fortsätta hacka för att du HAR opererat näsan.

Idioter kan man inte operera bort ur sitt liv, tyvärr. Men man kan jobba för att begränsa vilken makt man ger dem över hur man mår och vilken plats de får ta i ens liv. Det önskar jag dig all lycka med, och där finns det säkert hjälp att få hos professionell kurator eller ungdomsmottagning.
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2017, September 16 - 14:44
Viktorias
Viktorias's picture
Offline
Last seen: 5 years 3 months ago
Silver
Joined: 2016-11-27 15:40

Skulle nog gissa på att för att få de betalt räcker det inte att man är mobbad utan vill du operera måste de vara pga andningssvårigheter m.m och inte bara för komplex. Har du svårigheter med näsan som gör att det blir jobbigt för dig (dock ej utanpå) så kan de gå. Din läkare skickar nog inte iväg en remiss för att du blir mobbad. Jätte tråkigt att höra att du blir det, hoppas det blir bättre för dig. Mobbning är så fruktansvärt och ingen förtjänar de <3

25 år, 178 cm 
Näsplastik
Konsultation 30 Maj 2017 Art Clinic Mölndal
Konsultation 22 Augusti 2017 Art Clinic Mölndal
Operation 4 September 2017 Art Clinic Mölndal 

Ett års kontroll 3 September 2018 Art Clinic Mölndal
Konsultation 18 December 2018 Art Clinic Mölndal 

Näskorregering 9 Januari 2019 Art Clinic Mölndal

Annons
Annons
Annons
Annons