Annons

Bröstförstoring mar 2018 - Bellakliniken - Helsingborg * - emmizen

emmizen's picture
emmizen

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 6 March, 2018

Här kommer världens längsta berättelse, cred till dig som orkar läsa haha!!

Nu har det gått 3 veckor sedan jag gjorde min bröstförstoring. Jag ringde faktiskt kliniken INNAN jag vart på konsulation och bokade operationstid då jag kände att jag verkligen ville ha operationen gjord så fort som möjligt och tack för det! jag var på konsulation lite mer än 1 månad innan själva operationen och jag fick operation exakt 1 månad efter :)
På konsulationen fick jag svara på hälsofrågor och förklara hur jag ville ha det. Fick prova proteser och testa tills jag kände mig nöjd. jag hade ställt in mig på att ha typ 300-350 cc efter ha kollat bilder osv men där lärde jag mig att man inte ska kolla på andras bröst och känna att man vill ha samma storlek. 300cc var väldigt litet på min kropp och jag valde 400cc runda implantat hög profil tillslut. När jag åkte därifrån så var jag så osäker på allt då allt gick väldigt fort men jag fick typ svar på alla frågor jag hade DÅ. Redan på kvällen när jag kom hem så kom jag på flera frågor till men det var bara ett mejl bort och fick svar direkt ! Jag testade även det så kallade ristestet några veckor innan men shit vad fel det blev. Det kändes som jag gick runt med två meloner och jag blev genast jätte osäker på storleken jag valde så jag valde att kontakta kirurgen men han sa att man oftast är rädd att man valt för stort men det är bättre att välja lite större än för litet. Jag litade på honom men fick även veta att vi kunde testa på nytt på operationsdagen så jag var helt säker. Jag valde även att ändra själva implantatet till runda men ergonomix istället då jag vill ha så naturliga bröst som möjligt. Så lita inte på ristestet, det blir verkligen inte samma!

Operationsdagen: Jag ställde klockan för att hinna äta frukost innan kl 7. (fick äta 6h innan) Då jag är en person som inte mår bra utan mat i magen så valde jag att ställa klockan. Duschade hemma och förberedde mig. Sedan var det dags att sätta sig på tåget mot Helsingborg. Jag var nervös fram tills att jag satt på tåget då jag lyssna på podd och bara tänkte på annat. Var aldrig nervös nånting mer efter det, vilket var konstigt tyckte jag då haha. Jag var lite tidig till kliniken så trodde jag skulle få sitta och vänta i minst 40min men jag fick komma in redan efter ca 10 min. Bra! Möttes upp av en sköterska som visade mig mitt rum. (sköterskan var helt fantastisk) Alltså wow, Bellakliniken är så fint. Jag fick utsikt över hamnen, hade stor tv på mitt rum, rent och fräscht. Delade även rum med en annan tjej som var väldigt trevlig. Väl där så fick jag sitta på rummet ett tag tills det var dags att gå och duscha med den där tvålen. Sagt och gjort och sedan kom sköterska och satte nål och jag fick tabletter. Jag blev lugn och lite lullig så la mig i sängen och bara vilade. Då tjejen ja delade rum med precis hade åkt in på operation när jag duschade så tänkte jag att jag skulle få vänta läääänge. Kirurgen kom in och målade på mitt bröst och kan säga att när han gick fick jag total panik då han hade målat SÅ STORT och jag tänkte att herregud hur kommer detta sluta.... Vi kom även överens om att jag tar 400cc. När tjejen jag dela rum med väl rullade in på rummet så tog det max 10 min tills det var min tur. Då kom narkosläkaren och hämta mig och hon var helt underbar, allt gick på typ 5 min. Klä av mig, upp på sängen, och då börja hon spruta in narkosen eller vad man säger och allt började snurra. Sen vaknade jag inne i operationsrummet av att de pratade, sa mitt namn och jag kollade ner på bröstet och såg att jag hade bröst! Kommer ihåg att jag tyckte det tryckte en del, men inte ont. Jag frös nått fruktansvärt så de la massa filtar om mig. de bad mig att lyfta rumpan för att komma över till min andra säng. Sen tror jag att jag somnade igen för här är det svart, minns ingenting.
Vaknade sedan upp i mitt rum av att jag har ett sånt tryck över bröstet, som gjorde ont när jag andades. Men denna smärtan är inte smärta av att du tex har slått dig, utan bara ett jäkla tryck som typ inte går att förklara. Jag kontaktade mina nära o kära ganska fort men somna sedan om då det var svårt att vakna till.. Här nånstans fick jag nog smärtstillande också har jag för mig. Vid halv 8 på kvällen så kände jag mig hungrig och då kom sköterskan som skulle ta hand om oss under natten in och gav mig lite mer tabletter plus mackor. ALLTSÅ dessa mackor var det bästa. Energin kom tillbaka och de va nästan som att smärtan var helt borta. Jag satt upp i sängen och kollade tv och mumsade på mina mackor. Bara nån timme efter det frågade sköterskan om man ville ha något mer att äta, tex Paj och ja varför inte. Åt ännu mer och efter det så somnade jag för natten. Vaknade vid 11 och hade ont och fick mer tabletter. Sedan sov jag tills klockan var 3 på natten då jag vakna av att jag var så fruktansvärt varm så jag nästan svettades och ringde då på sköterskan för tänkte att jag skulle gå på toa (hade inte kissat nånting sedan operationen). Jag hade dratt ut på detta så länge då jag såg en annan tjej som hade gått på toa under kvällen och hon hade spytt sååå mycket så jag fick panik. hatar att spy, och jag tänkte att gud de måste ju göra så fruktansvärt ont i bröstet när man tar i... Så jag drog ut på detta så länge jag kunde! Väl uppe så var det lite snurrigt men det gick jätte bra. Sköterskan var förvånad över hur pigg jag var och hon berömde mina nya bröst :)

När jag vaknade på morgonen så fick jag mer tabletter och ännu mer mackor på sängen, så fruktansvärt gott!!! Innan jag skulle åka hem så skulle jag ta av min bh och även träffa kirurgen för han skulle visa hur jag skulle sätta på bhn osv. Jag blev yr när den togs av och jag fick lägga mig ner i typ 30 min. Minns att jag tyckte brösten såg stora ut och inte alls som jag ville ha dem så jag blev jätte orolig. Men när man väl kunde ställa sig upp sen så blev det genast bättre. :)

Hemresan gick bra, de gjorde ont att åka över gupp osv (åkte bil hem) men det gick bra. Åkte förbi jysk och köpte en gigantisk kudde jag kunde ha hemma sen för tänkte ju att jag skulle behöva sova sittandes. Man hade trycket kvar över bröstet och brösten var väldigt ömma. Dagarna gick ändå bra och jag var förvånad över hur rörlig jag var i armarna då jag ändå gjorde snittet i armhålan. Första duschen var smärtsam och jag ville inte direkt röra brösten då jag var så rädd att de skulle göra ont men också att de kändes konstigt att faktiskt ha bröst haha.... Jag åt morfin i typ 4 dagar och sedan räckte det med panodil och ipren . Jag fick tyvärr en blödning i mitt ena bröst så jag har haft ondare i det, det har smärtat och vart riktigt jobbigt att resa sig upp i sängen men detta har lagt sig och brösten har formats någorlunda nu. Jag har ett jätte fult blåmärke på bröstet där det vart blödning men annars är jag så himla nöjd. Det är mina egna bröst som bara växt. Så känns det verkligen. det ser inte onaturligt ut då de inte sitter högt upp och ser bara ut som två runda klot. Tror detta gör mycket med Ergonomix som jag valde. Jag har fortfarande smärta i mitt ena bröst på kvällarna när jag ska resa mig upp ur sängen men detta ska försvinna med tiden!

summan av kardemumman: Jag är så oerhört glad att jag valde Bellakliniken. Främst för hur fantastiskt omhändertagen jag blev av sköterskorna och hur fint och fräscht det var där. men också över hur duktig kirurgen är på att operera. Jag är såå nöjd och längtar tills jag kan börja köpa nya bh:ar och klä mig snyggt :D

2018, March 28 - 18:38
Charlene86
Charlene86's picture
Offline
Last seen: 4 years 6 months ago
Brons
Joined: 2017-11-13 22:36

Tack för att jag fick ta del av din berättelse!;) hur visste du att du fått blödning? Hur hanterande du duschandet första tiden?;)

2018, April 6 - 12:38
kattis123
kattis123's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2015-05-28 00:49

Är det vanligt att man kan få operationstid så snabbt?

2018, April 11 - 11:49
Monchichi
Monchichi's picture
Offline
Last seen: 2 days 15 hours ago
Silver
Joined: 2017-08-23 15:14

Vad kul att du delar med dig, känns som man vill läsa just en sån hör berättelse men blandade känslor! Vad kul att allt gick bra :)

Annons
2018, August 10 - 19:47
Flowerbomb12
Flowerbomb12's picture
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Brons
Joined: 2018-05-12 14:55

Uppskattar att du orkade skriva av dig hela historian. Känner mig så mycket mindre nervös efter att ha läst detta. Ska operera mig på Bella om 10 dagar och har läst lite positivt och negativt om kliniken. Antar man bara får hoppas på det bästa. Hoppas jag blir lika nöjd och glad som du blev. Tack!

Annons
Annons
Annons