Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2018, April 8 - 16:54
Cherry18
Cherry18's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Silver
Joined: 2018-03-29 21:36

bröstförstoring i maj 2018

Hej
Tar mig friheten att skapa en tråd för oss som ska genomgå en bröstoperation nu i maj. :)

Jag har bokad hos Paolo Montemurro på Akademikliniken i Sthlm början av maj.
Det tog mig många turer fram och tillbaka, samt massor av läsning innan jag beslöt mig för att genomgå en operation och just hos Paolo och på ak.

Jag har idag knappt storlek A i kupa och önskar mig en C-kupa. Efter att ha konsulterat med Paolo, rekommenderade han att implantatet bör läggas under muskeln för bäst resultat. Han vill även lägga in Allergan anatomiska. Storlek/volym tog han väldigt liten, så jag ska höra om jag kan få större, då många säger att en del hamnar under muskeln och "försvinner", samt att när man har läkt färdigt och all svullnad har gått ner, ångrar man sig att man inte tog en större storlek. (just för att man bla vänjer sig vid storleken som är från början (med svullnaden etc).
Jag är givetvis super orolig och nervös, då han kommer att skära i mina muskler, som jag byggt upp under många många år (styrketränar rätt hårt). detta har ju givetvis resulterat att jag knappt har några bröst kvar...
Är super ledsen över att ett ingrepp skall göras på mina muskler och är nervös att jag ska få en extrem muskelpåverkan..
Ni som tränar hårt och gjort bakom muskeln, hur har det gått för er? känner ni av muskelpåverkan och det jag mest är nyfiken på är, vilka bröstövningar kan man köra efter ca 6 månaders läkning? (vilka övningar bör man inte göra för att inte riskera att bröstfickan ska blir större och risk för att implantatet ska förflyttar sig..)

0 barn, 40 år, 165 cm, 62 kg

Bröstförstoring
Konsultation AK Paolo
Konsultation NK Patrik
Op bakom muskeln 7/5 hos Paolo
strl före op: 75A
strl efter op: ??
Allergan, anatomisk, 290CC

Annons
2018, April 8 - 21:02
Cali
Cali's picture
Offline
Last seen: 2 years 1 month ago
Silver
Joined: 2018-03-27 23:32

Paolo opererade mig med, gick bara på en konsultation. Han kändes professionell och kunnig (kanske var det i själva verket hans italienska drag som manipulativt charma ;)).

Jag yogar och kör pilates konstant och använder därmed mycket brösttmuskler. Och det jag kan säga är att inte lägga för stora implantat - det gör bara träningen svårare. Tyvärr är jag inte alls lika flexibel som jag var innan, det kanske kommer.

Lyssnade på en podd med Angelica Hagelberg från Akademikliniken och hon pratade om att man bör hålla sig till 200cc -290cc om man är en aktiv person.

När det kommer till läkningen är det individuellt men jag får än idag bortdommningar i armarna och händerna, speciellt när jag sover. Jag hoppas att det ger med sig med tiden! Har haft extrema kramper i höger sida av bröstet och armen.

Lycka till med allt, lyssna på kirurgen men lita på dig själv då de bara är du som förstår vad du vill ha. <3

P.s Skulle kirurgen (Paolo i detta fall) inte vilja lägga större - om det är de du vill ha - så kanske du bör gå på fler konsultationer?
Han var extremt bestämd med mig, och sa att han absolut inte lägger större implantat och pratade om att man inte ska tänka som man gjorde förr; dvs på volymen utan att det handlar om proportionerna.
Generellt verkar kirurgerna på AK förespråka så naturliga bröst som möjligt. D.s

Bröstförstoring och -lyft.
Victoriakliniken
Charles Randquist

2018, April 9 - 18:37
Cherry18
Cherry18's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Silver
Joined: 2018-03-29 21:36

Tack Cali för svar!
ja han var både charmig och bestämd! :)
Vi är med stor säkerhet olika i kroppen och går säkert inte att jämföra helt, men vad för storlek blev det för dig?

Var det länge sedan du opererade dig? tänker på dina domningar och flexibilitet... hoppas verkligen att du återhämtar dig tids nog. Har läst att det kan ta upp till ett år innan man mer eller mindre är hel igen. Vissa har känningar konstant av mindre smärta/känningar lite till och från. Förstått också att vissa bröstövningar ska man inte göra efter en op, då risk för att muskeln pressar implantat mot sidorna oftast och därmed större fickor och brösten "hamnar fel"...

kram
Ska lyssna på podden för närmare info och tips. tack igen.

0 barn, 40 år, 165 cm, 62 kg

Bröstförstoring
Konsultation AK Paolo
Konsultation NK Patrik
Op bakom muskeln 7/5 hos Paolo
strl före op: 75A
strl efter op: ??
Allergan, anatomisk, 290CC

Annons
Annons
Annons