Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2019, November 26 - 20:53
matilda11333
matilda11333's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago
Brons
Joined: 2019-11-26 20:22

Operera näsan i Sverige- hjälp!

Hej!

Jag är 19 år och har i varit grovt osäker över mitt utseende pga min stora breda näsa hela mitt liv. Jag vill inte låta min näsa styra mitt liv och nu känner jag att det är dags att göra något åt saken.

Men jag har noll koll på när och vart och vem jag ska gå till och vill verkligen göra det här så bra som möjligt, så jag skulle verkligen uppskatta tips från ni erfarna som opererat näsan!

1) Vem i sverige är enligt er bäst på naturliga näsor? Jag vill kunna känna mig självsäker i min näsa och se resultat men inte drastiskt ändra hela mitt utseende. Förstår att det inte finns den perfekta kirurgen men skulle verkligen uppskatta era erfarenheter! Tips?

2) Hur berättar jag detta för mina föräldrar som verkligen ser ner på allt som har att göra med plastkirurgi? Jag vet att de kommer bli så otroligt besvikna, speciellt min mamma eftersom jag har "hennes" näsa. (Man kan inte avstå från att berätta och bara hoppas att hon inte märker något...... eller kan man?)

3) Tips på hur man slutar stressa över att få detta gjort så snart som möjligt? Jag har inte ekonomin att utföra detta just nu men går runt och tänker på hur gärna jag vill göra detta hela tiden. Känns som om tiden rinner iväg och som om jag inte gör det NU så kommer det aldrig hända. Finns det någon specifik ålder jag bör satsa på?

4) Jag har väldigt stora och ganska "uppdragna" näsborrar, går detta att åtgärda eller kommer de fortfarande vara stora efter operationen?

Tack så jättemycket! Uppskattar all vägledning jag kan få!

Annons
2019, November 26 - 21:39
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 7 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Vilka städer ligger bra till för dig, om du vill ha rekommendationer?

Jag skule tipsa dig om att läsa operationsberättelser och vår intervjuartikel om näsplastik, för att börja nånstans och skaffa dig en förståelse för ingreppet. I och med det kommer säkert följdfrågorna att utkristallisera sig också.
En god idé kan sedan vara att lägga ut en bild på din näsa och få respons från andra som känner igen "sina" näsor och kan berätta vad de gjorde eller vad de har fått för info, så klarnar bilden ytterligare.

Får jag tipsa om vår undersökning under menyn POF-sidor, där ett antal patienter har svarat på om de i efterhand tyckte att det var värt att genomgå en näsplastik..?

De nöjdaste patienterna är förmodligen de med de mest realistiska förväntningarna och genomtänkta besluten. Det är ju rimligt att du åtminstone har dels alla frågor besvarade och dels har hunnit tänka igenom alla alternativ (även att ev avstå!) och landa i det beslutet, innan du gör något ingrepp.Under tiden är det ju inget som hindrar dig från att spara. Om man har en ekonomisk situation som tillåter det, kan man låna det som fattas från t ex Medical Finance som är förmånliga om man betalar av enligt plan på max två år, (men annars inte särskilt).

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2019, November 30 - 14:11
matilda11333
matilda11333's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago
Brons
Joined: 2019-11-26 20:22

Hej! Tack för ditt svar, jag ska definitivt kolla runt på POF för fler som opererat näsan! Jag bor i Stockholm är är villig att resa runt till andra delar av Sverige om det innebär bättre resultat :)

Annons
Annons
Annons