Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2021, November 11 - 19:42
Josefin85
Josefin85's picture
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Brons
Joined: 2021-11-08 01:46

Delade magmuskler/Rektusdiastas

Hej
Jag funderar på att göra en bukplastik för att återställa utseendet efter graviditet. Grejen är den att rent estetiskt är det egentligen inte så jättelilla, jag har en liten ojämnhet på ena sidan efter kejsarsnittet. Om jag står rakt upp så syns det inte överdrivet mycket att jag varit gravid. Men böjer jag mig eller liknande så blir den lösa huden väldigt framträdande.

Utifrån detta har jag dragit slutsatsen att det skulle räcka med en mindre/nedre bukplastik. Jag har inget som syns över naveln.

MEN jag har delade magmuskler, jag känner det tydligt med fingrarna. Men jag har egentligen inga problem relaterade till delningen. Magen är platt och jag har inte ont. Det som är tråkigt är att jag alltid haft väldigt vältränad mage med synliga magmuskler. Detta kan jag ju aldrig träna upp igen pga klyvningen. Det var nästan 6 år sedan jag var gravid, så det lär ju inte dra ihop sig något mer.

Vad jag läst mig till så krävs det en stor bukplastik för att kunna sy ihop delade magmuskler. Men jag tycker att det låter så himla läskigt med en stor bukplastik och att man flyttar naveln och grejer.

Jag har ju egentligen inget som är synligt över naveln men det är ju detta med magmusklerna, som egentligen inte påverkar så mycket varken estetiskt eller medicinskt.

Jag vet inte hur jag skall göra, hur jag skall tänka.

Är det någon som vill dela sina tankar kring det hela?
Liten bukplastik för att det egentligen bara är där det är en synlig skillnad pga av lös hud?

Eller stor bukplastik för att komma åt dom delade magmusklerna, som egentligen varken syns eller orsakar problem?

1 barn, 35 år, 176 cm och 64 kg. Har 75B och vill göra bröstförstoring med ca 500 cc. Är även intresserad av bukplastik. Har tidigare tagit bort åderbråck som jag fick betalt av landstinget. Nu 3 år senare har åderbråcken tyvärr börjat komma tillbaka, så jag överväger att göra något åt det. Söker information om vilken metod som ger minst risk för att dom skall komma tillbaka. Så jag är inte så erfaren inom plastikkirurgi. Har mest gjort olika fillerbehandlingar hitintills.

Annons
2021, November 12 - 07:22
123malin
123malin's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Silver
Joined: 2021-01-02 13:10

Om jag inte hade haft problem med magmusklerna samt sett gravid ut jömt så hade jag aldrig sytt dom.
Jag har gått ner ca 50 kg, fött 4 barn så jag sydde ihop dom mest för att få tillbaka funktionen i tarmarna och för att kunna få en bättre hållning och stabilitet i buken.

41 år
4 barn
166 cm 70 kg
Funderar på bukplastik

Annons
Annons
Annons