Annons

Bröstförstoring May 2023 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Dödskallerosen

Dödskallerosen's picture
Dödskallerosen

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 16 May, 2023

Här kommer min operationsberättelse
Hade operationstid 9.30 men skulle vara på kliniken ca 60min innan. Jag gjorde sista descutan duschen och gick sedan till tåget som skulle gå 05.45 mot Stockholm. Ca 7.30 var jag framme på centralen och nervositeten började krypa fram men jag gick sakta och lugnt till kliniken

Väl på plats så får jag visa leg och ge mitt samtycke till hon i receptionen, sedan fick jag sätta mig och vänta. Efter ungefär 20 minuter så kom en och ropade upp mitt namn och jag blev visad till ett jätte mysigt litet rum med tv och där låg även morgonrock, tofflor och hårmössa. Skulle behålla trosor på och sedan hänga in mina saker i skåpen precis utanför och lägga nyckeln i rocken. Gick på toa och när jag är klar står världens underbaraste sköterska där och ska ta min vikt och ge mig 2g Alvedon och en Targiniq, sedan får jag sitta och vänta på Patrik.
När han kommer så går vi till hans rum där han ska ta före bilder samt rita på mig. Vi valde storlek på implantaten då mellan Mentor Siltex HP Xtra 515cc & 570cc vilket landade på 515cc.
Men nu i efterhand hade jag gärna tagit aningen större. Men hellre för litet än för stort.

Carlos (narkosläkaren) kom in efter ett tag och var hur snäll och lugn som helst. Jag berättade även för han att jag är rädd för att sövas av anledning att jag är rädd för att vakna under tiden, trotts att jag blivit sövd förut. Men han sa att han finns där hela tiden vilket kändes tryggt.
Vi går sedan mot operationssalen och där får jag titta på kartongerna till mina implantat så allt stämde samt skriva på ett papper. Sedan tog jag av mig tofflorna och fick lägga mig på operationbritsen, armarna rakt ut och med morgonrocken över som ett slags täcke över mig. Narkosläkaren berättar vad han gör och sätter PVK i höger arm där narkosen sakta börjar sippra in, blodtrycksmätare sätts på vänster arm och jag kommer ihåg att jag låg med benen i kors så innan jag somna så skyndande jag mig snabbt att lägga benen rakt haha, sedan hörde jag bara ett godnatt sov gott och en smekning på kinden.

På uppvaket sen så mådde jag helt okej. Jag var så trött så jag knappt orkade hålla mig vaken men varje gång jag var påväg att somna så tog maskinen blodtrycket🥱 Fick efter ett tag be om smärtlindring och mot illamående då detta blev värre när jag varit vaken ett tag. Jätte trevlig sköterska på uppvaket som tog hand om mig (minns inte om det var samma som tidigare på morgonen) hon hämtade min mobil och frågade vad jag ville ha till fika. Tydligen hade jag sagt när dom väckte mig ur narkosen att jag absolut inte vill ha yoghurt då jag avskyr det, (vilket ja inte kommer ihåg att jag sa) men det stämmer😂
Fick macka, te, kexchoklad, och saft. Mackan tog mig ca 1 timme att äta upp då jag somnade mitt i flera gånger.

Personalen hjälpte mig att få i mina bröstpiercingar som de lovat innan vid kontakt på mail.
När det var dags att åka hem så behövde jag gå på toa och visa att jag kunde kissa, den underbara sköterskan är jag evigt tacksam för, när jag skulle gå upp så mådde jag så dåligt, jag blev yr, illamående och kallsvettig på samma gång men hon lämnade aldrig min sida, inte ens på toa då ja va rädd att svimma
Fick en sista dos av smärtlindring och mot illamående innan vi tog ut PVK då jag skulle gå en bit där min skjuts hade parkerat bilen.

Resan hem gick bra, ungefär 2 timmar var hemma till 17 typ. När jag kom hem så började helvetet. Jag mådde så fruktansvärt dåligt och när jag tog kvällstabletterna så spydde jag upp dom direkt. Fick nästan ingen sömn alls och ångrade allting för stunden.
Dag 8 slutade jag på morfin tabletterna (tog aldrig dom vid behov då jag brukar få biverkningar av Oxynorm) även om de gärna hade behövts.
Tog Alvedon i 2 veckor 3ggr/dag.

Hade återbesök dag 10 och ena såret såg bra ut och kunde börja tejpa men det andra var lite mindre bra så jag håller på med omläggning var 3-5 dag med Jelonet & Cosmopore. Nytt återbesök fredag 9/6

3 veckor senare mår jag ännu inte så topp, mycket bättre iallafall men inte helt bra än. Den hemska smärtan är borta men är väldigt spänd i bröstmusklerna och bröstkorgen även så ont i axlarna, kunde bero på överansträngning i bröstkorgen sen tidigare som ja förstod det.

Under tiden nu efter operationen så har jag haft lite komplikationer så som sår som läkt lite tokigt och har haft oturen att få små hål där stygnen på insidan irriterade min hud efter ca 3 månader. Men som nu är bra och Patrik informerade mig att vi kunde fixa ärren framåt om jag så önskade eftersom ärren efter hålen även syns. Men jag ger det lite tid först innan jag tar beslut om korrigering av ärren behövs.

Är jätte nöjd med hela upplevelsen på Nordiska Kliniken och speciellt med Patrik som kirurg, väldigt lugn och professionell.
Personalen ska ha en stor guldmedalj, vid minsta lilla fundering kan man alltid maila eller ringa och man får alltid ett bra & trevligt svar, vilket var viktigt för mig som jämt oroar mig över de mesta. Mer tacksam hade jag inte kunnat varit!

Stor eloge till dom på NK

2023, September 25 - 11:31
mammatill2busar
mammatill2busar's picture
Offline
Last seen: 1 month 6 days ago
Silver
Joined: 2023-08-21 20:08

Tack för att du delar med dig :) jag ska operera mig hos Patrik nu på fredag och är supernervös! men blir lite lugnare utav att läsa andras upplevelser. Hoppas att du mår bättre nu

2024, March 12 - 23:07
Dödskallerosen
Dödskallerosen's picture
Offline
Last seen: 1 month 2 weeks ago
Brons
Joined: 2023-04-10 15:27

Såg nu att du skrivit!
Ja jag själv blev aningen lugnare av att läsa folks berättelser så tänkte jag skriver min egna också!
Hoppas allt gått bra för dig och att du är nöjd🥰

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons