Annons

Näsplastik dec 2013 - Lidingökliniken - Lidingö Igor Niechajev - PJ95

PJ95's picture
PJ95

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Friday, 20 December, 2013

Operationsdagen 20/12

 

Var på klinken tio i 8 och operationen var beräknad att börja 08.00.

Kom dit och en sköterska hänvisade mig till ett patientrum där jag fick byta om till ''operationskläder'' sedan återvände jag till mina föräldrar som satt utanför op.salen. Ungefär kl kvart i 9 var det dags. Sköterskan frågade mig om jag var redo, och klart jag var. Kände ingen nervösitet eller rädsla, konstigt nog eftersom jag är så feg. Men sen låg jag där i britsen och pratade med sköterskan meda hon injecterade två kanyler, först dropp sedan ngn smärtstillande å lugnande. (opererades under halvnarkos). Hon sa att jag kanske skulle bli sömning, efter demdär orden minns jag bara små luckor. minns att jag frågade Dr. igor hur långtid det gått och han svarade en kvart. Sen minns jag att jag frågade igen då sa han att det är ca 10 min kvar, jag började småprata med igor o han berättade vad han gjorde, minns att han sa... nu ska jag hammra lite, då kände jag lite tryck i tänderna, sen sa han nu ska jag bara fila näsan smal, sen minns jag att han sa nu ska jag sy, då såg jag hur han sydde eftersom ''kompressorn'' jag hade för ögonen hade åkt av lite. sen sa han nu äre klart! det ser jätte fint ut. så hjälpte en sköterska mig till rummet där jag vilade, mådde ganska bra fram tills att jag drack en halv milliliter vatten, då kräktes jag en halv spypåse full m blod jag svalt under op. Sen började det spruta blod från mina ögon, så jag blödde ur ögonen hela dagen. Dr. sa att det är normalt eftersom mn kan komma emot slemhinnorna under op. d kan blöda ur ögonen, jag tyckte att det var jätte obehagligt. Iaf. när jag skulle lämna kliniken så sa sköterskn att jag och mamma ska ta en promenad till pressbyrån för att köpa isglass t mig, (för att få igång blodcirkulationen), så det gjode vi. jag var hemm ca 14.30 och sov fram till kl 20, sov nästan hela dagen, ingen verk eller nått. bara täppt.

(när jag var klar med op. gick Dr. ut t mina föräldrar och sa att allting gått bra och att jag var väldigt pratig under operationen *HAHA* han sa att jag var vaken under heloperationen (visste inte det), han sa att dom skrattade åt mig jätte mycket  jag hade tydligen sagt ''dethär är as coolt ju'' haha??

 

 

Igår. dag (1) efter op dagen.

vaknade till flera gånger då jag va tvungen att byta kompressor under näsan. Fått lite blåmärken under ögonen och mellan ögonen, snorig? det rinner ngn slemmig vätska ut näsan helatiden. fick i mig bra med mat, kan tugga mat, m svårt att svälja o öppna munnen .. så föredrar soppor. dricker ur sugrör. Desto mer jag står upp, destå mer blåmärken och svullnad framträder, stod upp väldigt mycket igår vilket var dumt gjort..

 

Idag. dag 2 efter op dagen.

Vaknade för 3tmmar sen, ser ut som avatar blandad av en kines japan, mina ögon är sjukt svullna och är blåslagen.. har bara legat i sängen är jätte seg.  Hittils ser näsan sjukt fin ut.

den 27 ska gipset av och det ska jag göra hemma eftersom Dr är bortrest..

 
2014, January 4 - 23:39
LillaLady1988
LillaLady1988's picture
Offline
Last seen: 3 years 6 months ago
Brons
Joined: 2013-12-11 20:00

Varför valde du att operera dig under halv narkos?
Varför inte bli sövd helt?
Väldigt modigt :)

2014, January 5 - 22:41
Moppsen
Moppsen's picture
Offline
Last seen: 2 years 10 months ago
Brons
Joined: 2014-01-05 22:14

Oxå nyfiken på valet av halvnarkos?:) Det är väl billigare men känns som det skumme vara så obehagligt men det verkar ju som det gått toppen för dig ju, rolig & allt;)

2014, February 28 - 11:55
Prinsessbakelsen
Prinsessbakelsen's picture
Offline
Last seen: 1 month 2 weeks ago
Silver
Joined: 2014-02-28 11:33

Jag skall på konsultation hos Dr Richard Rylander på Conturkliniken den 14/3 men är även nyfiken på Lidingökliniken där Dr Rylander har arbetat (fortfarande arbetar??).

Hur var din konsulation? Gick läkaren efter dina önskemål eller satt han och försökte propsa på nåt annat, typ nej det där går inte, det blir inte bra etc?

Grattis i alla fall!!! laugh

Annons
Annons
Annons
Annons