Annons

Bröstförstoring, Bröstlyft - Ankarlyft Sep 2022 - Aleris Plastikkirurgi - Umeå Jenny Cajander - Tittitop

Tittitop's picture
Tittitop

1barn, 40 år, 170cm, 62kg

Bröstförstoring + ankarlyft
Op 29/9-22 Aleris Umeå
Mentor runda texturerade 300cc, bakom bröstmuskeln
Strl före op: 65F
Strl efter op: vet ej än

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 29 September, 2022

Då jag har en bit att åka till Umeå så valde jag att för några månader sen ha en videokonsultation med Jenny. Hade sen tidigare haft en konsultation med annan kirurg på annan klinik där jag blev rekommenderad större anatomiska implantat utan lyft, medan Jenny föreslog lyft och mindre, runda implantat.
Det kändes rätt. Jag är inte ute efter stora bröst utan för mej är formen viktigast och det kändes som att Jenny förstod vad jag var ute efter. Det beslutades för ankarlyft med runda, texturerade mentor 300cc. Då ena bröstet dessutom var större än det andra så kändes lyft rätt, för då kunde hon ta bort lite mer på det.

Efter att ha fått första operationstiden framflyttad, då jag blev sjuk, fick jag vänta ytterligare en månad innan det äntligen var dags. Kan säga att jag var sjukt nervös innan över att kanske hinna bli sjuk igen, men jag klarade mej! 😅

Kvällen innan operationen checkade vi in på hotell där jag och sambon skulle övernatta. Jag hade tid redan 7:15 på morgonen.
Duschade på kvällen och sedan på morgonen igen, innan vi promenerade till kliniken. Förväntansfull och pirrigt nervös för vad som väntade.
Behövde inte vänta länge innan en sköterska kallade in mej och jag pussade sambon hej då. Fick byta om och tog på mej skjortan bak och fram, med knäppningen framåt. Vad vet jag liksom!

Sen gick jag ut i salen där jag fick en sängplats vid fönstret med skynke runtom, men det var bara en till patient i rummet så det var väldigt lugnt och stillsamt.
Sköterskan ställde lite frågor och sen fick jag några tabletter innan han satte nålen i armvecket. Förklarade hur allt skulle gå till och berättade att jag skulle ha väldigt ont när jag vaknade. Blev lite nervös då, men jag har ju klarat att föda barn så då skulle jag nog klara det här också.
Passade på att gå på toaletten i väntan på att få träffa Jenny.
En stund senare kom narkosläkaren och hälsade, frågade om jag blivit sövt tidigare och hur det hade gått. Frågade om jag kände mej helt återställd efter min influensa tidigare.
När Jenny sen kom in gick vi vidare till ett rum där hon först tog lite foton, gick igenom vilka implantat jag skulle ha, att hon skulle lägga dom (delvis) bakom muskeln. Sedan ritade hon streck på hur snitten skulle vara. Redan då när jag tittade i spegeln och såg hur mycket högre upp bröstvårtorna skulle hamna kändes det bra!
Sen fick jag på mej skjortan rätt väg med knäppningen bak 😄 Hon förklarade att det var så för att de lätt skulle kunna ta av den sen.
Efter det gick jag en sista gång på toaletten och en stund senare fick jag gå in till operationssalen. Då var nog klockan närmare 8:30.
Tänkte att nu är det äääntligen dags och noterade att sängen såg smal och oskön ut men när jag väl fick lägga mej ner och de startade värmetäcket så mådde jag riktigt gott! Fick krypa ur ärmarna och hade skjortan som ett täcke. Narkosläkaren värmde min hand då jag var lite frusen om fingrarna och de förklarade vad som skulle hända och sen fick jag ta några djupa andetag i syrgasmasken innan jag somnade och sedan vaknade, tillbaka i min mjuka sköna säng.
Det första jag tänkte var att jag inte hade så ont. Var rädd att jag skulle må illa, ha kissat ner mej, ha jätteont, men allt kändes så mycket bättre än förväntat. Fick vakna till ordentligt och bad om att få gå på toaletten. Stapplade iväg med rangliga ben och hade lite problem att dra upp trosorna efteråt, men det gick.
Efteråt började jag skriva med sambon och mina vänner. Var så töntigt glad och lite småhög på medicinerna så jag vet knappt vad jag sa eller skrev. I efterhand såg jag att sambon fått ett riktigt fylle sms. Inte många ord som var stavat rätt! 😂 kommer inte ens ihåg vad klockan var då.
Sedan fick jag frukost. Hade varit avis på sambon som skulle få äta hotellfrukost, men det här var ju ännu bättre när man får det serverat på sängen. Åt upp allt och fick sedan en påtår kaffe. Inget illamående alls.
Tillslut fick jag träffa Jenny igen som berättade att allt gått bra, hon knäppte upp så jag fick kika ner på mina nya bröst och de såg så fina ut. Hade nog förväntat mej ett par blodiga, såriga stackare men det såg så rent och snyggt ut.
Vilade en stund till innan jag samlade ihop mina grejer. Sköterskan frågade om jag ville att min sambo skulle komma in och hjälpa mej att klä på mej, men jag fixade det själv. Mötte min älskling i väntrummet och passade på att köpa med mej en extra stödbehå och bokade en tid för återbesök om 14 dagar.
Apoteket låg mittemot så jag passade på att hämta ut mina mediciner och sedan rullade vi iväg 20 mil hemåt.
Då var klockan strax före 14.
Hemresan gick jättebra och jag kände mej oförskämt pigg hela dagen och klarade mej på Alvedon var sjätte timme, men hade svårt att komma till ro och sova. Inte förrän på kvällen då jag började känna av ryggen också, tog jag en oxynorm och kunde sova några timmar.
Idag har det gått en dag och jag tycker smärtan är helt okej. Brösten är väldigt svullna och hårda och bröstbandet trycker på, men det går fint. Trodde helt ärligt att det skulle kännas mycket värre. Tog mej t.o.m. upp ur sängen själv imorse, även om det såklart kändes.

Jag är så nöjd med bemötandet på kliniken och kände mej väldigt trygg och omhändertagen. Kan verkligen rekommendera Aleris och Jenny!
Nu återstår min del, att vila och ta det lugnt. Jag får duscha idag om jag vill och ta mej en första titt på helheten, men förväntar mej inga skönheter än 😄
Tänker positivt, att läkningen tar den tid det tar och jag inte ser ett slutgiltigt resultat förrän om flera månader!

2022, November 3 - 21:00
Röttot
Röttot's picture
Offline
Last seen: 22 hours 38 min ago
Silver
Joined: 2022-10-20 12:41

Hej. Va kul att läsa din upplevelse om operationen. Att få veta lite mer helhet hur det går till. Mest läst om hur dåligt det gått för vissa och blivit lite små närvös om man ska göra operationen eller inte. Men när jag läser din berättelse om upplevelsen blir jag nästan bara taggad. Tack för en rolig och intressant läsning .

2023, September 13 - 23:40
mekka
mekka's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Brons
Joined: 2023-08-22 22:18

Hej! Såhär ett år senare - du skulle inte vilja berätta hur det gått? Om du är nöjd osv?🥹 Funderar nämligen på att boka konsultation hos henne, har tidigare varit till specialistkliniken men fick tyvärr inga bra vibbar där så det var roligt att läsa din berättelse och förhoppningsvis kanske du vill berätta mer 😁

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons