Annons

Bröstförstoring Aug 2019 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - anonym

anonym's picture
anonym (not verified)

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 14 August, 2019

Den 14 augusti var det äntligen dags för min bröstoperation!
Eftersom jag bor 1 h bort så innebar denna dag väldigt mycket väntan för min del. Först fick jag vänta på bussen till centralstationen (som såklart var försenad), och eftersom jag ville vara i god tid till tåget fick jag vänta på stationen. Jag anlände till Stockholm 2h före operation. Jag strosade på Drottninggatan men har nog aldrig varit så ointresserad utav shopping som då. Vilket ju verkligen inte är så konstigt när man väntar på sin operation och allt som hör till det. Jag beslutade då för att istället gå till kliniken och sätta mig och vänta, kändes skönt att vara på plats när jag ändå inte hade något bättre för mig.

Klockan 15.00 hade jag preliminär operationstid och runt den tiden blev jag uppropad av en sjuksyster. Hon visade mig vägen till ett omklädningsrum där hon lämnade en morgonrock, tofflor och en hätta till håret för mig att byta om till. Jag hade knappt fått på mig morgonrocken innan det knackade på dörren och ytterligare en sjuksköterska kom in och gav mig tabletter att ta direkt. Vad det var minns jag inte exakt mer än att det var Alvedon och någon tablett som skulle motverka illamående vid uppvaket. Fick efter det veta att kirurgen, Patrik Höijer snart skulle komma och hämta mig. Även här blev det cirka 20 minuter väntan då han var något sen. Där och då var det många tankar som snurrade i huvudet. Det var svårt att ta in vad som snart skulle komma skall. Riktigt overkligt att jag snart skulle sövas ner och bli skuren i....ja ni fattar.

Patrik knackade sen på dörren och ursäktade sig. Jag fick sen följa med honom till hans mötesrum, samma rum som vi hade min konsultation i. Vi pratade om storlek och kom fram till att 380 skulle passa mig bra utefter mina önskemål. Först tog han förebilder för att sen börja mäta och rita på mig. Minns inte riktigt vad vi pratade om däremellan. Han meddelade att det snart var dags och att jag bara skulle få sitta ner och prata med narkosläkaren/sköterskan? Det knackade ytterligare på dörren och en ganska ung kille i ca 35 års åldern kom in och presenterade sig. Han frågade lite frågor och förklarade hur allt skulle gå till. När han undrade om jag hade några frågor så sa jag bara -nej nu kör vi och sen skrattade vi. Jag fick sen följa med honom i korridoren och helt plötsligt så öppnades dörren till värsta operationsrummet. Det är det som jag ändå gillar med Nordiska kliniken. Man kan verkligen inte tro att det är en klinik där man faktiskt opereras för det känns så litet och mysigt.

Iallafall. I rummet befann sig redan en sköterska som glatt tog mig i hand och hälsade. Narkosläkaren berätta att jag kunde lägga mig ner på britsen och ha morgonrocken som täcke. Jag fick ett bra magkänsla kring alls och kände mig för första gången under dagen väldigt lugn.
När jag lagt mig kom Patrik in och vi sa hej med ögonen på något vis. Han kändes lugn och laddad. Narkosläkaren stack en nål i armvecket på ena armen och satte en vad jag tror pulsmätare på fingret. På den andra armen satte Patrik blodtrycksmätare. Jag fick sen andas lite syrgas och det sista jag minns är att narkosläkaren säger att alla mina värden ser jättebra ut och att jag skulle sova så gott.
Jag var väldigt spänd på hur det skulle kännas att just bli sövd. Jag hade föreställt mig att det skulle kännas som innan man somnar. Att man är riktigt riktigt trött och känner att ögonen nästan går igen av sig själv. Inget av detta upplevde jag dock haha. Det sista jag hinner tänka är att "nu ska jag verkligen försöka känna efter hur det känns innan man somnar"..... POFF så sover jag och helt plöstligt vaknar jag upp på uppvaket.Det gick så himla fort.

Jag vet att det var någon som var där när jag vaknade men det var ingen jag såg eller minns. Jag mådde hur bra som helst från start, inget illamående eller smärta. Jag låg där ett bra tag enligt vad jag tror iallafall och bara slumrade upp till vakenhet i lugn och ro. In kommer sen en sköterska som frågar hur det känns och om jag vill ha något att äta, vilket jag gärna ville. Det enda jag tackade nej till var kaffet för det var jag inte alls sugen på. Jag blev sen serverad en jättefin bricka med ett glas med yoghurt med musli och färska blåbär i, en (eller var det två?) smörgåsar med ost och goda grönsaker på, kexchoklad och en liten glasflaska med apelsinjuice med ett fint sugrör till. Denna flaska bad jag nog 3-4 gånger att få påfylld, jag var väldigt törstig.
Det tog ganska lång tid för mig att få i mig allt vilket inte hör till vanligheten när det kommer till mig. Jag var nog fortfarande lite groggy. När det kommer till brösten så kände jag mig väldigt lugn och nöjd för dom var inte alls stora, vilket jag var rädd för. Jag sa till Patrik att jag vill ha naturliga bröst till min kropp men hellre mindre än större när det kommer till storleken. Jag hade blivit rekommenderad Motiva Ergonomix demi 380-425cc och valde den förstnämnda storleken.

Allt flöt på på uppvaket och jag stannade kvar i nästan 5 h vilket faktiskt flög förbi. När jag skulle hem bar jag utan problem min väska till omklädningsrummet. Jag gick på toaletten och bytte sen om utan problem, jag var lite stel samt att det kändes som rejäl träningsvärk i bröstmusklerna. Gick sen ut och runt hörnet där min pojkvän hämtade upp mig med bil.

Jag är en av dom som faktiskt inte haft särskilt ont alls efter operationen. Redan dagen efter var jag iväg med sambon och 1-åringen till lekparken. Jag var mest med och tittade på men ändå. Jag slutade med alla mediciner på dag 4 och har mått väldigt bra. Jag förberedde mig på det värsta innan vilket jag tror är bäst, då kan det bara bli till det bättre. Nu är brösten 2 veckor gamla och igår var jag på återbesök på kliniken där jag fick veta att jag behöver bröstband för att få ner implantaten mer. Det är inte det mest bekvämaste och jag får mer ont i ryggen än i brösten. Är så spänd att se hur brösten utvecklas under dessa veckor och månader även om dom redan är fina!

2019, August 30 - 09:37
Ullis1010
Ullis1010's picture
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Silver
Joined: 2019-08-27 23:07

Tack för att du delar med dig! Kul att läsa att allt gått bra!

2019, September 1 - 21:54
Elin92
Elin92's picture
Offline
Last seen: 3 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2019-08-30 09:42

Tack för att du delar med dig och att få höra hur du kände. Roligt att du är nöjd.

2019, September 26 - 22:47
Elisabett
Elisabett's picture
Offline
Last seen: 2 years 4 months ago
Silver
Joined: 2019-09-14 18:27

Tack för att du delar med dig. Känner mig mer trygg och bekväm med valet av klinik nu känner jag. :)

Annons
2019, October 2 - 00:24
Nykupa
Nykupa's picture
Offline
Last seen: 7 months 1 week ago
Silver
Joined: 2019-08-20 12:22

Tack för att du delar med dig. Jag läser så mycket op berättelser och så många som är nöjda så det är svårt att välja ?

2019, October 4 - 19:03
eliwen
eliwen's picture
Offline
Last seen: 11 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2019-07-04 20:48

Lugnande läsning. Jag ska opereras av Patrik i december.

2019, October 18 - 19:36
dreamv
dreamv's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2019-10-02 11:27

Tack för att du delar med dig! ser jätte fint ut.

Jag undrar hur det kommer sig att du inte valde att opereras hos Proforma utan valde Nordiska istället) :)

Annons
2019, October 24 - 23:11
NettanSpättan
NettanSpättan's picture
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Silver
Joined: 2019-10-16 14:32

Hej, vilken härlig och lugnande historia!
Jag undrar om du lade ditt implantat bakom eller framför muskeln? Det kanske står någonstans men det missade jag isf :)

2019, October 26 - 15:11
Mej
Mej's picture
Offline
Last seen: 3 years 2 months ago
Silver
Joined: 2019-09-21 11:49

Tack för din berättelse! Ska opereras nästa vecka så är jättepirrigt men detta lät lugnande.

2019, November 3 - 21:26
kalaspuffen87
kalaspuffen87's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Silver
Joined: 2019-10-27 16:02

Tack för en fin berättelse. Ska opereras i dec på NK och nu blev jag mindre nervös.

Annons
Annons
Annons
Annons