Annons
7 posts / 0 new
Last post
#1 2016, February 10 - 10:59
Sofieah
Sofieah's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Brons
Joined: 2016-02-10 10:52

Vilken är bäst?!

Hej på er!

Har gått ner en del i vikt och ska därför göra en bröstoperation. Står mellan bellakliniken - Johan Nordquist eller Proforma - Örjan gribbe!

Skulle ni vilja dela med er? Har så svårt att välja mellan dessa två...

22år, 180cm, 80kg
Bröstförstoring

Operation Örjan gribbe, Proforma
550 cc hp bakom bröstmuskeln
Strl före op: 80C
Strl efter op: 80H

Annons
2016, February 10 - 11:41
stilettogirl
stilettogirl's picture
Offline
Last seen: 5 years 8 months ago
Silver
Joined: 2015-06-22 21:27

Läs på många trådar om örjan gribbe och se hur han beteer sig när det gäller komplikationer etc.

jag skulle rekommendera min kirurg patrik höijer på Laser & Estetik :) han gör också sjukt snygga bröst och hjälper en om man får problem. tillskillnad från vissa andra.......

Inga barn men kanske snart, snart 27år, 161 cm, xx kg
Bröstförstoring genomförd
Op 2015
300 cc-ish bakom
Strl före op:70b/c?
Strl efter op: 65D/E

2016, February 10 - 11:51
Ellie1
Ellie1's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2016-01-20 14:53

Sofieah wrote:
Hej på er! Har gått ner en del i vikt och ska därför göra en bröstoperation. Står mellan bellakliniken - Johan Nordquist eller Proforma - Örjan gribbe! Skulle ni vilja dela med er? Har så svårt att välja mellan dessa två...

 

Hej!

Jag opererades av Örjan Gribbe för 9 dagar sen efter en viktnedgång på 15-20 kilo och jag är i skrivande stund såå nöjd! Lite tidigt att veta hur slutresultatet blir givetvis men ändå en bra början :)

Jag var helt inställd på att behöva göra ankarlyft också, men han avrådde mig direkt från det eftersom mina bröstvårtor satt där dom skulle, och jag ville återställa mina gamla bröst och därmed kunde tänka mig ett större implantat som på så vis lyfte och fyllde ut så som jag önskade. Så det blev 550cc i höger och 600cc i vänster som var lite mindre från start. Tyckte det lät gigantiskt men ärligt talat så är det inte så stort. Allt hänger på hur ens egna kropp är också.
 
Jag är glad nu att jag slapp göra ankarärr och är helt inställd på att kanske behöva göra det i framtiden men hellre då än att ha gjort det från start faktiskt. Han ville för övrigt inte göra ett lyft samtidigt som han satte in ett sånt stort implantat med tanke på efterföljande läktid och vad det kan innebära, då gör han hellre det i två steg. Det tyckte jag lät vettigt.
Jag tycker att det ser ut att bli så som han sa från start att det kommer bli.
 
Jag läste mycket om Örjan och att han är en jävel på att trolla bort häng på bröst utan att göra lyft. Jag läste även att han är lite speciell och det stämmer på båda hehe
Jag läste även om att han är grym på att göra ärr som knappt syns vilket var viktigt för mig om jag skulle göra ankarärr. Sen har jag en bekant som gjorde sina bröst hos honom förra året och fick kontakt med några nöjda tjejer här som hade ungefär samma utgångsläge som mig med bröst som nu är ett par veckor och över 5 månader gamla. Så även det lugnade mig med mitt val.
 
Sen läste jag även en del skit om honom från missnöjda patienter, men jag har läst det om Alla kirurger, så jag valde att bortse från det. Av alla bröst jag sett senaste månaderna (och det är många haha) så tycker jag personligen att Örjan gör finast bröst. 
 
Han är lite kort när man pratar med honom eller mailar, skriver inte mer än han behöver om man säger så. Men jag inser också att han har MASSOR med mail att svara på dagligen från nya och gamla patienter och jag förstår ärligt talat inte hur han hinner med allt. Han ringde mig kvällen innan operation för att gå igenom det sista med mina funderingar vid 21.30, då var han på väg hem från kliniken, och när jag kom in på kliniken 7.20 morgonen efter var han redan på plats.. förstår inte när han hinner med att sova och koppla av hehe
 
Jag gick bara på konsultation hos honom och bokade in operation 13 dagar efter det. Ville bara ha det gjort!
Är du osäker vore det nog bra att gå på olika konsultationer så du verkligen känner dig säker.. 
 
Personligen kände jag att personkemin inte är det viktigaste, han ska inte bli min polare efter detta, jag vill bara att han ska göra ett bra jobb och det tycker jag det ser ut som han gjort hittills :)
Komplikationer skrämmer mig och det tog jag upp från start, men det måste man vara inställd på att få, och det är hur ens egna kropp välkomnar implantatet, hur man själv sköter sig under läkperioden osv som spelar stor roll. Jag personligen känner många som har opererat sig och Ingen har fått komplikationer, dom flesta som hänger kvar här hänger mest kvar för att dom är missnöjda eller fått någon komplikation, det får man ju tänka på också.
Jag hänger mest kvar här nu för det är nytt och jag vill läsa om hur andra läker och vad som kan hända på vägen :) Och lite för att dela med mig om hur nöjd jag är från start :)
 
Sen är det jättesvårt att jämföra med andra här, även om det är samma längd och vikt och lika stora implantat så ser det otroligt olika ut.. mycket hänger ju på ens egna utgångsläge också, vissa saker framhävs ju mer när brösten blir större, om ena bröstvårtan är större eller pekar åt ett annat håll osv.. lite kan han justera, det gjorde han på mig. Men jag tror det är viktigt att man har en realistisk inställning till hur resultatet kommer bli, dom kan förbättra massor, men dom är inga trollkarlar och kan ta bort ens utgångsläge :) Så om man bara är inställd på det och förstår sin kirurg så blir det nog skitbra, då får man nog dom perfekta brösten även enligt en själv! :)
 
Så att säga vem som är bäst är nog omöjligt, alla tycker olika :)
 
Lycka till! :)
 
 

176 cm, 67-68 kg
Strl före op: 70E (tappat fylligheten efter 20 kilos viktnedgång)
Strl efter förstoring: 65J
Konsultation: Januari 2016, Örjan Gribbe, Proforma
Op 1 Förstoring: Februari 2016, Örjan Gribbe Proforma
Mentor runda high profile coh 1, 600cc vänster & 550cc höger delvis bakom muskeln
OP 2 Bröstlyft: Augusti 2016, Örjan Gribbe Proforma.

2016, February 10 - 12:06
Sofieah
Sofieah's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Brons
Joined: 2016-02-10 10:52

Tack för din utförliga berättelse! :-) Är väldigt inne på att låta Örjan operera mig. Verkar vara väldigt många som är nöjds med hans resultat. Känner som dig, hellre bättre resultat än att skapa en god relation med denne Örjan! Det här ankarlyftet du ska göra i framtiden. Vad innebär det? Är det ett vanligt bröstlyft? Hur lång tid dröjer det innan du måste genomföra detta? Kan tänka mig att jag behöver göra likadant som dig. En bröstoperation först och sedan något slags lyft! Har gått ner strax över 35, och brösten finns men är lite "tomt", så ser fram emot att få mina kvinnliga former tillbaka!

22år, 180cm, 80kg
Bröstförstoring

Operation Örjan gribbe, Proforma
550 cc hp bakom bröstmuskeln
Strl före op: 80C
Strl efter op: 80H

Annons
2016, February 10 - 13:03
Ellie1
Ellie1's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2016-01-20 14:53

Sofieah wrote:
Tack för din utförliga berättelse! :-) Är väldigt inne på att låta Örjan operera mig. Verkar vara väldigt många som är nöjds med hans resultat. Känner som dig, hellre bättre resultat än att skapa en god relation med denne Örjan! Det här ankarlyftet du ska göra i framtiden. Vad innebär det? Är det ett vanligt bröstlyft? Hur lång tid dröjer det innan du måste genomföra detta? Kan tänka mig att jag behöver göra likadant som dig. En bröstoperation först och sedan något slags lyft! Har gått ner strax över 35, och brösten finns men är lite "tomt", så ser fram emot att få mina kvinnliga former tillbaka!

 

Så lite så, svårt att hålla det kort känder jag haha

 

Jag förstod inte riktigt vad ett lyft innebar när jag var på konsultationen, jag trodde att man fick brösten högre upp med ett lyft för tyckte mina var så långt ner när dom hängde, men bröstvecket sitter ju där det sitter så man kan inte påverka utgångsläget hur mycket som helst.

Det man gör vid ett ankarlyft är att man flyttar upp vårtorna och tightar till huden i underpolen något. Man får då ett ärr runt bröstvårtorna, sen ett ärr rakt ner från bröstvårtan till bröstvecket och så det vanliga ärret under längst med bröstveck, det påminner lite om ett ankare, där av "ankarlyft" :) Finns filmer och bilder om exakt hur det går till om man googlar.

Om mina bröstvårtor hade pekat ner mer eller varit mer i underkanten av brösten hade ett lyft varit ett måste från start, nu satt dom på rätt höjd så ett lyft var verkligen onödigt eftersom stora implantat kunde fylla ut så som jag ville, hade jag däremot inte velat ha så stora bröst hade nog ett lyft varit ett måste direkt.

Sen kan man göra ett minilyft tror jag genom att bara flytta bröstvårtorna något men det tror jag inte man kan göra om det handlar om mer häng, fast jag vet inte :)

 

Det han sa var att jag kanske kan få något lösare i underpolen än i övre delen av brösten med bara implantat, och jag kommer inte få bröst utan minsta häng alls, jag hade mycket häng från start. Så om jag själv känner mig missnöjd med detta lite lösare så kan ett lyft göras för att tighta till något. Det kanske man kan se först om något halvår eller så, om jag känner att jag vill göra det eller inte.
 
Jag tycker däremot bara det ser naturligare ut med stora fylliga bröst med något litet häng/markerat bröstveck när man är naken vilket var helt ok för mig, ett par extrema putiga runda höga fakebröst skulle jag aldrig kunna få med mitt utgångsläge ändå, det är nog lättare för någon som är helt platt från start.
Jag hade ändå några hundra cc i egen vävnad innan då jag efter viktnedgång ändå behövde ha 70E i bh men jag fyllde absolut inte övre delen av bhn.. det blev som platt med fyllning i kupan bara om du förstår.
Var lite rädd att det skulle bli som tunga klumpar men så känns det absolut inte nu. Men som sagt, tidigt att säga i nuläget hur dom kommer se ut om några månader, tar ju något år innan dom är helt klara :)
 
Jag kunde däremot inte ha framför bröstmuskeln, det sa han direkt. Det skulle bli som "rock in a sock" och det kändes det ju som jag redan hade så det klarade jag mig utan hehe
Jag är verkligen tunn på bröstkorgen efter viktnedgången, man såg som revbenen lite och all egen bröstvävnad var typ i underpolen av bröstet, dvs under bröstvårtorna. Nu fyller implantatet ut mycket i övre delen och ger en fin form, nästan som man har lite push-up fast man går helt topless :) Dom kommer ju sjunka något när dom mjuknar dock, men känns så skönt att ha fylliga bröst igen!
 
Jag vet ju däremot inte vad en annan kirurg hade sagt till mig, nu efteråt hade jag nog velat höra det, fast å andra sidan kanske jag bara blivit mer förvirrad då, nu litade jag på Örjan och det är jag glad för :)
 
Visst blev jag orolig när jag läste om att han kan vara klurig OM man får en komplikation, men eftersom jag inte kunde hitta så många som faktiskt fått komplikationer så kände jag att dom flesta överlag är nog nöjda. Det var lixom samma personer som kommenerade i trådar gällande Örjan som inte hade något bra att skriva om honom.
Och en kirurg som går ut med att man korrigerar utan problem som vissa andra gör gjorde mig inte heller så säker.. varför gör man inte ett perfekt jobb från start lixom? :)
 
Det är mycket att fundera på och viktigaste är väl att ens egna magkänsla känns bra även efter konsultationen.. Många avrådde mig från att läsa här i forumet för dom flesta som hänger kvar här är dom som är missnöjda eller fått komplikationer.. men jag satt som klistrad här och läste mycket skit men ändå valde jag honom och som sagt, i skrivande stund är jag nöjd. :)
 
Har hittat många som opererats av Örjan som inte varit inloggade här på år och då känner jag att dom nog är så nöjda och helt enkelt inte känner att dom har något här att göra :)
 
 

176 cm, 67-68 kg
Strl före op: 70E (tappat fylligheten efter 20 kilos viktnedgång)
Strl efter förstoring: 65J
Konsultation: Januari 2016, Örjan Gribbe, Proforma
Op 1 Förstoring: Februari 2016, Örjan Gribbe Proforma
Mentor runda high profile coh 1, 600cc vänster & 550cc höger delvis bakom muskeln
OP 2 Bröstlyft: Augusti 2016, Örjan Gribbe Proforma.

2016, February 10 - 14:09
stilettogirl
stilettogirl's picture
Offline
Last seen: 5 years 8 months ago
Silver
Joined: 2015-06-22 21:27

Problemet är inte dom som inte är inloggade här för att dom är nöjda. problemet är hur vissa kirurger bemöter patienter som inte är nöjda eller som har problem!! och där bör man läsa på när det kommer till örjan. 

 

/Allt väl

Inga barn men kanske snart, snart 27år, 161 cm, xx kg
Bröstförstoring genomförd
Op 2015
300 cc-ish bakom
Strl före op:70b/c?
Strl efter op: 65D/E

2016, February 10 - 15:32
Ellie1
Ellie1's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2016-01-20 14:53

stilettogirl wrote:

Problemet är inte dom som inte är inloggade här för att dom är nöjda. problemet är hur vissa kirurger bemöter patienter som inte är nöjda eller som har problem!! och där bör man läsa på när det kommer till örjan. 

 

/Allt väl

 

Det skadar aldrig att läsa på, men tror nästan det viktigaste är att träffa honom personligen och gå igenom alla frågor och funderingar gällande komplikationer och Sen skaffa sig en egen uppfattning.. Inte bara läsa här och bestämma sig efter det, var mest det jag ville ha fram :)

 

 

 

 

176 cm, 67-68 kg
Strl före op: 70E (tappat fylligheten efter 20 kilos viktnedgång)
Strl efter förstoring: 65J
Konsultation: Januari 2016, Örjan Gribbe, Proforma
Op 1 Förstoring: Februari 2016, Örjan Gribbe Proforma
Mentor runda high profile coh 1, 600cc vänster & 550cc höger delvis bakom muskeln
OP 2 Bröstlyft: Augusti 2016, Örjan Gribbe Proforma.

Annons
Annons
Annons
Annons