Annons

Bröstförstoring med eget fett, Uttag av implantat feb 2017 - Art Clinic - Uppsala Anders Liss - Hemlis

Hemlis's picture
Hemlis

29 år, ca 160cm, 58kg
1 barn

Historik:
År 2005. 200 cc, framför placering, på Shama Aesthetic Group, Dr Rafael Acosta (ca 43000)
År 2010. 500 cc, framför placering, på Proforma Clinic, Dr Örjan Gribbe (ca 35000)
År 2017. Uttag av implantat, samt fettransplantation till brösten genom Body Jet på Art Clinic, Dr Anders Liss (50000)

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 20 February, 2017

Här kommer min OP-berättelse om uttag av implantat samt fett transplantation från mage/kärlekshandtag till bröst. (Jag har ätit starka smärtstillande så kanske skriver/stavar märkligt lite här och var ;o))

Jag kom in till kliniken på förmiddagen 11.15, fick byta om till en slags rock och ta lite smärtstillande och ta det lugnt i uppvaksrummet. Sen kom sköterskan och la dropp i armen. Efter ca 1 timme fick jag träffa narkosläkare samt narkos sjuksköterskan. Sen gick jag in till kirurgen (Anders Liss) och blev ritad på samt gick igen genom ca hur mkt fett jag hade att ta av återigen som på konsultationen. Han trodde på ca 400cc per bröst (eftersom att ca 50% blir kvar och jag önskade en förstoring på runt 200cc) Mest för att jag inte ville att brösten skulle bli för påsiga efter uttaget av mina 500cc jag haft innan i över 10 år (samt amning)
Jag blev mer och mer nervös. Sen blev jag hämtad in till OP salen ca kl.13. Jag var så rädd och nervös att jag skakade. Narkossjuksköterska lugnade mig och gav på en gång lite medel i droppet, som jag verkligen slappnade av utav. Han satt med mig och berättade vad som skulle hända och att allt var bra. Det sista jag minns är att han sa 'Nu kommer du börja bli dåsig och börja somna, så sov gott, allting kommer gå fint), Kändes bra.

Sen vaknar jag ca en halvtimme efter att operationen var klar i uppvaket.(själva OP tog ca 2 timmar) Var SÅ lycklig att jag klarade det! Var extremt dåsig, yr, och när dom tyckte att jag skulle prova att resa mig upp var det bara No way, Jose! Jag låg kvar säkert en och en halv timme mer. Jag fick ett stort glas fruktsoppa och vatten. Sen yoghurt och macka. Anders kom in och berättade att allt gått bra, han kunde dock enbart få ut 350cc per sida, till vardera bröst så jag hoppas att så mkt som möjligt blir kvar. Jag fick bra hjälp från sköterskorna att komma upp, gå på toa. Att ta sig upp och ner i sängen var hemskt svårt och plågsamt. Är det även idag (dag 1 efter OP) Åkte hem ca 19.45 samma dag, sambo och barn kom och hämtade mig. Fick fälla bak sätet mkt för att kunna sitta.

Rekommenderar ALLA som ska genomföra denna OP att ha någon hos sig som kan hjälpa till med allt, minst två dygn, fler om man har barn. (Uppdaterar lite mer hur det går allterftersom.)

Jag kunde inte vara mer tacksam över att bli av med mina tunga implantat som har fått mig att känna mig så ofri. Det känns verkligen fantastiskt att inte ha nåt främmande i kroppen och att vara lättare och nättare. Nu hoppas jag att hud/vävnad drar ihop sig så bra som möjligt. Kommer lägga in efter bilder när jag fått ta av allt och duscha. Har nu tajt gördel som är knäppt mellan benen samt ett tjockt vadd-aktigt förband över brösten, eftersom att värmen hjälper fettet att överleva bättre. Samt tunn, tajt nät-bh som håller allt på plats. Det jag kan se är att under gördeln vid ljumskarna är jag helt blå.

2017, February 21 - 21:20
fillers
fillers's picture
Offline
Last seen: 6 years 8 months ago
Brons
Joined: 2017-02-13 19:50

Så dom tog inte ut hela inplantaten utan bara lite eller va? :) Varför behövde du då bodyjet-fettransplantation? Jag är inne så inne i plastikvärlden så berätta gärna ;) Själv är jag SÅÅÅ sugen på bröstförstoring med bodyjet också men är rädd att resultatet kommer bli ojämt och att det kan bli gropigt från området man tar fettet ifrån. Tror du att denna risken är liten? Har för mig att bodyjet är ganska sällsynt än så länge. Hade läkaren bra erfarenheter och så?
Så skönt att höra att du är nöjd :) :)

Kan du inte beskriva lite om hur du upplevde din tid med sillisar? Kände du dig snyggare, gladare? Var det värt det eller var det mycket bök? Kände man sig klumpig? Ändrade du värderingar och slutade tycka att stora bröst va så snyggt?

Är verkligen i valet och kvalet mellan silikon eller bodyjet men bodyjet känns mkt naturligare och skönt att inte behöva göra om operationen var 15 år. Blir ju mkt billigare i längden tänker jag :)

Väntar med spänning på bilderna på resultatet sen.

Kram!

2017, February 24 - 21:59
Hemlis
Hemlis's picture
Offline
Last seen: 6 years 11 months ago
Brons
Joined: 2017-01-13 23:04

Hej Fillers,
Jo implantaten tog jag bort. Ville inte ha nåt onaturligt i kroppen mer.. Det som sattes in var fett från min mage/kärlekshandtag, fettet var 350cc per sida :) Så ca 50-70% blir kvar, så minst 175cc. Tycker fortfarande att stora bröst är fint, men jag föddes inte med det, så det är inte jag. Tycker även att små, nätta bröst är väldigt fint! Och börjat uppskatta det mer och mer när jag haft mina stora, tunga, bökiga bomber som det inte fanns några snygga BHar för. Längtade också efter mjuka bröst, som inte blir helt kalla som det blir med implantat. Det var obehagligt. Och all negativ uppmärksamhet sen.
Vill helst undvika lyft, skära, ta bort hud och ha sig i dom stackars brösten.. Så därför var jag 'tvungen' att fylla på med något för att inte ha två skinnpåsar kvar. Välj en riktigt bra kirurg, som har lång erfarenhet av Fettsugning/Body Jet så blir det förmodligen inte ojämnt. Idag är jag inne på dag 4 och magen/midjan ser redan fina ut! Däremot är brösten hängiga... Men räknar med att hud och vävnad drar ihop sig något med tiden. Kan inte rekommendera implantat efter att ha mått så dåligt med dom flera år och ha fått mina bröst 'förstörda'(ifall dom inte nu bouncar tillbaka..). Tycker hittills att Body Jet är en väldans bra metod! Förutsatt att man har fett på kroppen som man även vill bli av med. På måndag ska jag på återbesök. Ska försöka ta bilder snart :)
Hälsningar Hemlis

2017, April 12 - 22:27
AliciaEdoxia
AliciaEdoxia's picture
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Silver
Joined: 2017-04-11 10:29

Hur har det gått för dig Hemlis, hur blev resultatet? :)

Annons
2018, February 23 - 15:28
Villhaklyfta
Villhaklyfta's picture
Offline
Last seen: 3 years 2 months ago
Silver
Joined: 2018-02-18 11:32

Vad kostar det att göra Bodyjet i samband med uttag av implantat? Räcker det med en gång?

2020, January 6 - 13:32
Skgskgskg
Skgskgskg's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Brons
Joined: 2019-11-04 14:06

Hur upplevde du Anders liss som kirurg? :)

Annons
Annons
Annons