Annons

Bröstförstoring jun 2018 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Liilla

Liilla's picture
Liilla

29 år
1 barn
Bröstförstoring bakom muskel, motiva Round 375 cc.
Snitt under bröst.
Strl före op: 70C
Strl efter op: 70E
Konsultation över telefon : Nordiska kliniken, Patrik Höijer.
Operation: 12/6, Nordiska kliniken, Patrik Höijer.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 12 June, 2018

Hej! Tänkte dela med mig av min bröstoperationsberättelse då det kan hjälpa andra som ska göra samma sak:). Kommer även berätta lite om tiden efter då jag känner att jag skulle villa veta det innan jag opererade:)

Kvällen innan var det dags att ta den ”berömda” descutan duschen, tvåttade håret och kroppen!

Eftersom vi bodde på hotell(rätt åvanför kliniken, 1 min att gå) så var sängen redan bäddat med rena sängkläder, insåg dok att jag glömt ren bh, så då var det bara att komma sig i säng och kolla lite tv och surra med mitt sällskap innan vi somnade!

Kl 06.30 ringde klokkan så då var det bara till att komma sig i duschen för att ta tvätt nr 2:) tid för op var kl 08.00, så det blev lite tid att bli nervös så fick springa på toan en del ggr innan jag tog mina saker och gick ner till kliniken;)

På kliniken blev jag bemött av en jätte trevlig mann(sköterska) som kollade leg och visade mej vägen till omklädningsrummet där han visade vart jag skulle lägga mina saker och vart jag skulle lägga telefonen så sköterskan kunde hämta den när mannär klar efter op!
Jag fick byta om till morgonrock, tåfflor och en blå liten mössa.
Efter en liten stund kom narkosläkaren(Ove) inn för att prata och ge mig lite lugnande och smärtstillande!
Eftersom jag aldrig blivit sövd förut så var jag sjukt rädd för det men Ove var så OTROLIGT duktig och lugn så han förklarade och pratade om narkos så jag glömde typ att jag var nervös;) all kredd till den mannen!
Efter en stund kom Patrik och hämtade mig så vi kunde ta 3D bilden, tog även förebilder och kollade sen på datorn med lite olika storlekar!
Han föreslog Motiva Round 375 cc och jag kände direkt att dem såg snyggast ut på min kropp så vi körde på det!
Efter han ritat på kroppen så var det dags att gå till operationssalen och där gick allt super snabbt!
Den ena sköterskan kollade blodtrycket medans narkosläkaren satte nålen i armen så jag inte skulle tänka så mycket på sticker eftersom jag är nålrädd;)
Fick en mask över näsan och var borta på en sekund;)
Vaknade av att sköterskan frågade om jag var trött och om jag hade ont!
Kännde inget annat än ett tryck över bröstet, så ingen smärta med andra ord(hadde verkligen ställt inn mig på det värsta) så det var en lättnad!:)
Jag var så fruktansvärd trött efter narkosen så efter en stund blev jag väckt igen av att dom kom med en super härlig matbricka.
Drack lite kaffe och försökte äta lite men efter en stund började jag må väldigt illa så jag fick lite medicin mot illemåendet, den funkade bara ett tag till jag hade varit uppe och kissat! Så det ända jag orkade med var vatten. Efter några timmar var det dags att åka där ifrån! Dom hadde satt mina saker i ett omklädningsrum så jag fick ta den tiden jag behövde eftersom jag mådde så illa!
Anledningen till att jag mådde så illa var pga morfinen som jag tydligen är känslig mot!
Hade 5 timmars resande hem med tog och flyg, vilket gick jätte smidigt eftersom jag inte hadde några smärtor!
När jag kom hem på kvällen var jag bara vaken en stund för det var dags att ta smärtstillande och då var det bara att lägga sig i sängen inann morfinen kickade igång;) jag sov väldigt mkt dom två första dagarna och åt väldigt lite eftersom jag fortfarande mådde superilla av morfin! Så inne på dag 3 kännde jag att det var dags att sluta med morfin så jag kunde få i mig lite mat!
Det blev som en ond cirkel med morfin och ingen mat!
Det gick bra att sluta med morfin då jag inte haft smärtor, det som känns är att det stramar men det går över efter några dagar:)
Efter 5 dagar tog jag inge mer smärtstillande och fick i mig mat så jag kunde vara mer vaken och börja röra mig lite utanför sängen;)
Nu, 3 veckor efter mår jag bra, svullnaden börjar lägga sig och jag väntar bara på att brösten ska ”droppa” så jag kan se lite hur det kommer se ut!

2018, July 26 - 16:47
Lilltutten
Lilltutten's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Silver
Joined: 2018-07-25 05:44

Tusen tack för att du delar med dej.
Ska träffa Patrik för konsultation på tisdag! Känns riktigt bra :)

2018, August 8 - 20:41
Heyu
Heyu's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2016-11-16 14:45

Tack så mycket för att du berättar om din upplevelse! Är så nyfiken på Nordiska kliniken och just Patrik så det är så intressant att höra om folks upplevelser därifrån. Hoppas att du fortfarande känner dig nöjd och att läkningen gått bra :)

Annons
Annons
Annons