Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2019, August 11 - 09:38
bumble_bee
bumble_bee's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Silver
Joined: 2019-06-01 13:24

Yoga

Hej yogisar/tränande brudar! Jag håller på en hel del med yoga, en del styrketräning (marklyft, bänkpress, knäböj osv.) och det är någonting jag känner att jag måste kunna fortsätta med efter op för att må bra och stärka upp/förebygga skador.
Från vad jag läst på och blivit rekommenderad så tror jag att framförplacering vore det bästa alternativet för min livvstil och undrar därför vad ni har för tips och erfarenheter att dela med er av när det kommer till att trappa upp igen efter op. Söker främst svar från er med framförplacering, men om det är någon som kunnat träna på med bakom är det såklart också av intresse!
Hur lång var återhämtningen och vad rekommenderades?
Uppstod några komplikationer med framförplaceringen?
Kände du av restriktioner i rörelser eller smärta?
Har du fått några kosmetiska komplikationer?
Övrigt? :)

Tacksam för svar!
 

0 barn, 24år, 171 cm, 65 kg
Bröstförstoring
Konsultation planerad höst 2019 och op. tänkt vinter 2019/20.
150-300 cc hp framför bröstmuskeln (pga rädd att påverka muskel och träning)
Strl före op: 70AA (knappt)
Önskad strl efter op: 70-75 B eller C

Annons
2019, August 11 - 10:31
Snöflinga123
Snöflinga123's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Silver
Joined: 2019-01-31 12:25

Enligt vad jag läst och hört mig till så är framförplacering relativt ovanligt, helt enkelt för att det oftast blir bäst resultat med helt eller delvis bakomplacering. För mig var det aldrig aktuellt med framförplacering och jag tror det hade sett jättetokigt ut på mig eftersom jag är smal och har lite underhudsfett. Risken med framförplacering är att hela implantatet syns eftersom det ligger direkt under huden, det finns heller ingen muskel som håller upp implantatet och risken för häng kan också bli större. Nu vet jag inte hur du ser ut och en kirurg är såklart bäst lämpad att svara på vad som blir bäst på dig. Det du får fundera över är nog vilket resultat du vill ha, är det viktigast att det ser naturligt ut eller känns det okej om implantatet blir mer synligt?

Vid bakomplacering blir muskeln naturligtvis påverkad, jag opererade mig för fem månader sen och har först nu börjat kunna göra armhävningar. Fortfarande på knä och inte i samma utsträckning som innan operationen (klarar max 15 i rad) men jag räknar med att kunna öva upp musklerna igen så att det blir mer eller mindre som innan operationen. Jag löptränar mest så för mig är det inte jätteviktigt att ha exakt samma muskelstyrka i bröstmusklerna som innan.

Om du jobbar med träning och kanske tävlar (?) i tex. crossfit tror jag du ska fundera ett varv till gällande operation. Bröstmusklerna blir helt klart påverkade och jag var tvungen att vänta tre månader innan jag kunde träna allt som vanligt.

Kanske finns det någon som gjort framförplacering som kan svara bättre kring just det men det här är i alla fall min upplevelse såhär långt in i processen.

3 barn, 35 år, 163 cm, 54 kg
Bröstförstoring
Konsultation 25/1, Paolo Montemurro, Akademikliniken
Op mars Paolo Montemurro, Akademikliniken
300 cc Mentor CPG 323, bakom bröstmuskeln
Strl före op: 75 A
Strl efter op: 75 C

Annons
Annons
Annons