Annons

Bukplastik - nedre - mindre, Bröstlyft - Ankarlyft Nov 2023 - Akademikliniken - Göteborg Jonas Lundberg - jojo5

jojo5's picture
jojo5

Ålder: 41 år, Längd: 165cm, Vikt: ca: 62kg
Intresserad av: Bröstlyft utan implantat, Bukplastik nedre
Har nu: Hängande bröst, något osymetriska, 75c. Mammamage där nedre delen buktar, även delade magmuskler.
Vill ha: Bröstyft, utan implantat. Slät mage.
Klinik/Läkare: Akademi kliniken, dr Jonas Lundberg. Op datum bokat.

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 21 November, 2023

Hade bokat konsultation vid 2 kliniker i Göteborg, Akademikliniken och Art Clinic. Dr Jonas Lundberg på AK valde jag efter forskning på nätet, hans CV och meriter, en kompis personlig erfarenhet mm. Jag hade nästan redan bestämt mig för honom baserat på allt det. Den personliga kontakten vid konsultationen förstärkte ytterligare mitt beslut och jag avbokade den andra konsultationen direkt efter ha träffat dr Jonas.

Operationsdagen 2023-11-21 kom jag in 10:15. Fick info i receptionen att vänta i väntrummet och att jag skulle tas in mellan 10:15 - 11:15. Men efter bara någon kvart kom min plastikkirurg och hämtade mig. Vi gick först in i kontoret för anamnes genomgång, förklaring av procedur, mätning och ritning samt fotografering. Fick kort info om efterförloppet, jag fick ställa några frågor. Jag fick en cocktail av smärtstillande tabletter att ta med en gång (Alvedon, Celebra, Oxycontin+Naloxon). Dr Lundberg är otroligt fin i kontakten, lugn, ödmjuk, väldigt professionell och tydlig, förklarar i detalj och på ett förståeligt sätt. Sen kom narkosläkaren dr Rolf Boström, för genomgång och info. Även han proffsig och fin i kontakten, över 40 års erfarenhet. Även han kändes trygg. Till slut träffade jag narkos ssk och fick byta om till sjukhus rock, stödstrumpor och op- huvudmössa. Hon mätte mig för bh och gördel storlek. Vi gick sen in i operationssalen. Fick där ta av rocken och la på britsen naken under värmefilt. In i op-salen var narkosläkare, narkossjuksköterskan och operationssjuksköterskan Eva. Övervaknings sladdar, ven katteter, dropp, läkemedel intravenöst kopplades . Och sen minns jag inget mer. Efter ha blivit sövd la ssk urinkateter (det får man alltid vid längre / större ingrepp). Allt gick fort och smidigt och klockan var 11:00 strax innan jag somnade in.

Kl 15:00 vaknade jag på uppvaket med kvar urinkateter, venkateter med vanlig dropp, ett dränage i magen (ingen i brösten). Strax innan uppvaknandet ca 15:00 hade jag fått intravenöst smärtstillande. Fick macka, vatten, kaffe. Jag ska övernatta (det gör man vid bukplastik).

Kl 17:00 fick jag Fragmin sprutan, som jag kommer fortsätta få en gång dagligen i 7 dagar totalt. Jag är nu fullproppad med smärtstillande så ingen riktig smärta än så länge. Jag känner bara viss spänning på mage och bröst, liknar svår träningsvärk typ.

Kl 18:00 tog ssk upp mig och jag gick runt några steg. Fick lite mer smärta då, men det var yrseln & illamåendet som var värst. Jag låg mig ner efter några minuter. Illamåendet gick över och jag spydde inte. Smärtan gick ner när jag la mig, utan extra smärtlindring.

Kl 19:00 fick jag mat.

Kl 22:00 kom natt ssk med nattmediciner: Alvedon, Celebra, Oxycontin, Naloxon, Imovane. Senast hade fått smärtstillande vid 15tiden, ej behövt fram tills nu.
Var väldigt trött och sömnig innan men tyvärr hade Imovane en paradoxal effekt på mig så jag piggnat till. Sov mellan 2 och 5, med flera uppvaknanden. Hade aldrig förr fått Imovane så jag visste inte hur jag skulle reagera.

Kl 5:00 kom usk och drog av urinkatetern.
Kl 6:00 kom natt-ssk och la om mage och bröst med nya förband. Fick ny ren gördel på magen. Bukdränaget togs bort. Fick mina morgon mediciner efteråt (samma cocktail som innan förutom sömntabletten). Kirurgen kom också förbi en stund. Sen kom dag-ssk med skriftlig information, återbesökstider (efter en vecka till ssk och efter 2 veckor till kirurgen). Fick med en Fragmin spruta för idag och recept för resten. Fick med påsar med alla mediciner jag kommer behöva: Oxycontin och Oxynorm för 4 dagar, dessutom Alvedon och Celebra. Fick med även ett par extra förband. Har på mig gördeln, kompressionsbehån och stödstrumporna. Jag kommer använda de närmaste veckor enligt ordination. Vid ÅB ska förband tas bort och ärren ska tejpas. Och så kommer jag få tejp härifrån för ett tag framöver har de sagt.

Jag kommer uppdatera med bilder framöver.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons