Annons
51 posts / 0 new
Last post
#1 2011, September 13 - 23:46
anonym (not verified)
anonym's picture

Konsultationen med Örjan Gribbe!

Kan tänka mig att kanske en och annan som inte läser min blogg är nyfiken på hur en konsultation med Örjan Gribbe kan gå till! Jag hade ju min igår, så kopierar inlägget jag skrev på bloggen och postar här också. :)

 

 

Jag hade då min allra första konsultation igår, den 12:e September klockan 16.00 hos Örjan Gribbe på Proforma Clinic i Stockholm. Åkte dit med min favorit TinyLingonberry som var så snäll och följde med mig så jag slapp gå själv! :) Vi gick åt fel håll först, kasst lokalsinne som vi båda har, gick fel fast vi hade gps på mobilen. Men vi kom fram till slut iaf. ;D Blev lite förvirrad först då det såg ut som om man var på väg in i typ ett lastutrymme eller nån slags lastbilsparkering eller nåt. :P Men sen såg vi den lilla skylten till vänster och så gick vi in genom dörren, två trappor upp å plingade på ytterligare en dörr. Rummet man klev in i var stort och hade ganska högt i tak men var ganska mörklagt med mysbelysning överallt och det var liksom reception och väntrum i ett med massa tavlor på nakna statyer överallt. Jag anmälde mig, betalade och så fick jag sätta mig ned och fylla i en hälsodeklaration. Sen så satt vi och väntade och pratade om typ väldigt udda samtalsämnen som det brukar bli med henne. ;) Det gick förbi en kort man med helvita kläder och kort, blondt krulligt hår i väntrummet nu och då. Jag trodde att det måste vara hans kollega Calle först! Sen tänkte jag att det kanske är Örjan? Prick klockan fyra kom lockiga mannen mot mig och ropade upp mitt namn, så hälsade vi och klev in i hans rum!

 

Vi satte oss ned och jag blev genast nervös och det kändes konstigt och pinsamt. Sen pratade vi lite och han sa det klassiska som jag läst så många gånger om på POF att han säger "det är viktigt att du och jag förstår varandra". xD Vi typ diskuterade min hälsodeklaration lite och sen förklarade jag vad jag var ute efter, att få lika stora samt större bröst. Sen visade jag lite bilder på fina och mindre fina bröst enligt mig. Sen så var det dags att "titta i spegeln" som han kallade det. Fick ta av mig på överkroppen framför honom och TinyLingonberry. Faktiskt den första tjejen som NÅGONSIN sett mina bröst IRL. Alltid skämts mer över dem framför tjejer än framför killar faktiskt (även om jag skämts framför killar också). Ingen ens på gymnastiken i duschen eller i duschen på gymmet eller nåt har sett dem. Aldrig någonsin i hela livet! Alltid lyckats dölja dem väldigt bra med handduk osv. Så kändes dubbelnervös att flasha boobsen för en tjej och för en främmande man samtidigt. :P Men gick bra! Han var proffsig. Han satte sig på en stol framför mig å tittade och mätte osv. Han sa dessutom FLERA GÅNGER att jag har jättevackra bröst!!! :D Whaaaaaat! Blev skitglaaaaad! Om en kirurg säger så känns det extra speciellt. :) Sen när han var klar fick jag testa en massa implantat under en tajt t-shirt. Han satte först in ett par under t-shirten och så frågade han vad jag tyckte. Jag bah "mjah..asså de känns lite små. Ser typ ut som när jag har BH på mig med vaddering liksom". Så fick jag testa större och större och olika profiler och så fick jag till slut ÄNTLIGEN veta vilka storlekar jag testat. Och de han sa att han rekommenderade mig och som jag enligt honom skulle få minst komplikationer av och vackrast bröst och som passade min kropp bäst var ett par implantat på 175cc i stora bröstet och 250cc i det lilla. Nej tack! :P Jag vill ha 400cc i lilla sa jag. Han sa att jag kunde ha 400cc i lilla, men att jag GARANTERAT SKULLE få rippling på lilla bröstet. Att han kunde lova mig det i princip. Och han trodde inte på mina argument angående släta implantat, men jag skulle så klart få det ändå om jag ville ha det. 

 

Det var skönt för har ju mailat en del med Örjan och han mindes mig så han visste exakt att det var jag som ville ha framför och släta så han tog inte ens upp bakomplacering överhuvudtaget. Jag frågade honom "rent teoretiskt, nu vill jag ju ha framför garanterat, men rent teoretiskt, hur stor skillnad i rippling skulle jag få om jag la bakom istället?" Han svarade att det skulle bli ENORM skillnad å så förklarade han hur muskeln ligger över osv. Å så förklarade han det där med DB väldigt noggrannt och ritade på papper. Ja jag fick verkligen uppfattningen om att Örjan var väldigt noggrann och matematisk precis som alla säger. Han sa också flera gånger att han skulle prova under operationen sen så att jag fick rätt storlek på implantaten för att jämna ut skillnaden. Men det han trodde passade mig bäst var endast 75cc skillnad mellan implantaten!!! Jag bah whaaaat? är han knäpp eller? Tänkte jag typ. Jag har ju typ 150cc skillnad! Men han ansåg att jag borde ha 75cc skillnad mellan och att jag ska ha high profile på båda brösten! Det gjorde mig förstås överlycklig för jag vill verkligen ha high på båda om det går! Jag gick igenom min långa lista med frågor och han svarade noga och tydligt på alla frågor och lät mig verkligen ta mig allt tid jag behövde. Konsultationen var slut kvart över fem! Så hade fått en timme och en kvarts konsultation! Han gick även noggrant igenom exakt hur allt gick till på operationsdagen och uppvaket osv osv.

 

Här är svaren på några av frågorna. Frågade först vad han korrigerade gratis:

 

DB: Nej! Du kan ge honom en miljon kronor men han korrigerar inte DB för det GÅR INTE att korrigera! När han opererar brösten skapar han ett nytt bröstveck och det är det gamla bröstvecket som kan bilda DB. Så redan under första operationen skär han upp trådarna som håller fast vecket i ett "veck" liksom för att det ska kunna drapera över implantatet sen. Men om det ÄNDÅ blir DB sen kan man inte göra något menade han. För om man går in och skär ÄNNU MER då förstör man bara bröstet totalt istället. Det kan möjligtvis hjälpa att lägga i en högre profil, det hade han gjort på en tjej som fått massa DB för hade lagt i stora implantat i ett litet bröst. När han då gratis byttet ill hög profil istället för medium så blev hon tydligen av med DB:n. Men han sa att jag inte hade någon stor risk alls för DB.

BO: Inte hans fel för han syr väldigt hårda och fasta stygn, men inte heller mitt fel menade han. Därför korrigerar han det gratis om det skulle ske.

Symmastia: Ja, men det är väldigt svårt att korrigera, men skulle det ske skulle han göra sitt bästa. Däremot har det aldrig hänt att någon av hans patienter fått det.

Estetiska fel, typ höjdskillnad osv: Ja det korrigerar han gratis!

Rippling: Nej. Finns inte så mycket att göra mer än att välja fastare implantat t.ex. Men det får man i så fall bekosta själv. Kostar 25 000:- att göra en sådan korrigering.

Kapselkontraktur vid släta implantat: Nej, men det visste jag ju redan, men det korrigerar de ju inte gratis. Kostar 12 000:- att korrigera.

 

Han sa också att släta implantat inte ska masseras alls enligt mentor själva, och han gör som mentor säger då det är deras implantat han använder sig av. Det förvirrade mig lite då jag alltid trott att släta ska masseras!

 

Om jag skulle vara sjuk på självaste operationsdagen är det INGA problem sa han! Det är bara att avboka och boka ny tid i så fall.

 

En annan intressant sak var att implantatet på 400cc som jag funderar på, det är 13mm bredare än mitt bröst! Och han sa att det kan jag ha. Men att jag GARANTERAT skulle få rippling samt kanske känna implantatet genom huden på lilla bröstet. På det stora bröstet skulle jag inte få mycket problem alls då jag kommer lägga i ett ganska litet implantat i ett stort bröst liksom, men det lilla får ju ett stort implantat i ett litet bröst och därför är det där komplikationerna kommer uppstå.

 

Så slutsatsen då? Jag gillade Örjan. Han var rolig och skämtade en del, han var noggrann och gav mig verkligen tid så jag hann gå igenom ALLT jag ville gå igenom och jag fick prova massvis med implantat. Vad som gjorde mig lite osäker var väl att han sa att jag helt garanterat SKULLE få rippling och inte sa "troligtvis" eller nåt sånt. Kändes väldigt tråkigt att höra och jag hoppas förstås att han har fel... men när han säger det så låter det ju verkligen som om mitt högra bröst kommer bli helt skrynkligt typ... och han påstod ju också att risken för kapselkontraktur var mycket större med släta samt att han inte alls trodde att ripplingrisken var mindre. Men samtidigt känns det ju inte så kul att ta 175 och 250cc som han rekommenderade mig då de ju skulle bli jättesmå då... vågar man riskera ripplingen är frågan? För bakom vill jag verkligen inte ha.

 

Jag fick ju även känna på släta implantat och jag märkte STOR skillnad mot de texturerade. De var mycket mjukare tyckte jag och när jag hade ett texturerat och ett slätt implantat under tröjan sa Örjan "titta där ser man redan nu vecken". Och det gjorde man! På båda alltså. Men då kände jag med fingrarna över och de vecken som kom på det släta implantatet kändes mjukare än de på det texturerade implantatet. Och huden är ju mycket tjockare än t-shirten + att man har vävnad å grejer emellan också, så jag hoppas ju att det ska kunna förhindra rippling en del iaf... för mig kändes verkligen släta bäst iaf. De var sjukt mycket gosigare att klämma på! Men då till frågan... är risken större för kapselkontraktur eller inte?

 

Träffade även Gunnar Kratz idag tillsammans med missgold och Pixel från POF! :) Vi lyckades fixa tre tider efter varandra/tillsammans så vi hade roadtrip dit imorse och kom hem ikväll! :) Men kan skriva om den i en annan tråd. Kan dock påpeka att Gunnar OCKSÅ sa att jag hade ca.75cc skillnad mellan brösten! WHAT THE FUCK??? JAG ÄR SÅ GLAD SÅ NI ANAR INTE! Har trott att jag haft 150cc skillnad liksom så är det bara 75cc!!! Ingenting typ! :D Har massvis med fler implantat att välja på och kan ha samma profil i båda brösten!!! ÅÅÅÅH!!! Gunnar menade att när man har mindre bröst, som jag har, då ser 75cc skillnad mycket mer ut än om man har stora bröst och 75cc skillnad. Skillnaden blir mer märkbar liksom. JAAAAAAAAA! :D:D 75cc bara! :D HURRA!!!!!!

Annons
2011, September 13 - 23:57
Jordan (not verified)
anonym's picture

Skoj att du var nöjd! smiley

 

Men blir lite tveksam till en del grejer, bla det där med DB, där han har tokfel förstås, men det har vi ju redan konstaterat. Men att dessutom påstå att släta inte ska masseras, är blir ju dubbelfel. Det är texturerade som inte ska masseras pga det går emot det facto att de ska "fästa på insidan", det är liksom grejen med dem, men inte med de släta... som då bör masseras, hmmm.

2011, September 14 - 00:08
Zucchini (not verified)
anonym's picture

Ja jag blir jätteförvirrad verkligen. Och det är just alla de här småsakerna som gör mig osäker på honom. Han sa också att mentors texturerade var microtexturerade och att de därför inte ska fästas på insidan, de är alltså som släta på det sättet. Men då blir jag ju ännu mer förvirrad för då borde man väl massera dem också? För det är väl massagen som håller fickan lite större än implantatet just för att det inte ska fästa... aaah fattar ingenting!

 

Bokade en preliminär op-tid med honom 22 december, men kommer avboka den. Ville bara ha bokat ifall att liksom! Var iaf mycket mer nöjd med Gunnar Kratz idag så i nuläget lutar det åt Kratz. :) Men ska träffa Michael Olenius också och kanske någon till innan jag bestämmer mig.

 

Önskar det fanns någon kirurg som rekommenderade mig släta bara istället för att hela tiden säga att jag borde ta texturerade istället för det är bättre... för jag tror ju släta är bättre... känns så. Mot rippling framförallt å så är de ju hållbarare. Känns rätt segt att liksom "gå emot" kirurgens råd. Vill ju att vi ska tycka exakt samma typ.

2011, September 14 - 00:19
Malin88
Malin88's picture
Offline
Last seen: 4 years 8 months ago
Silver
Joined: 2010-05-29 10:42

Ooh vad kul o läsa hur det gått!!:)) vad skönt det bara är 75cc skillnad. Borde det va lättare o hitta rätt implantat. Men jag tror inte risken för kapsel öka med släta. Jörg sa man trodde det innan o de har kommit fram till att kapsel minskade pga geleimplantaten. Så örjan kanske ligger lite efter :) eller har han rätt.
Kan man få db med framför? Risken borde väl va väldigt liten isf så det behöver du nog inte oroa dig för.
Att han sa du har stor risk för rippling kanske beror på att du kommer ha 13mm bredare implantat i de lilla bröstet, o då ökar nog risken för rippling då huden måste töjjas ut extra på sidorna. Men det betyder ju inte du kommer få russinbröst utan bara lite rippling när du böjer dig fram. Tror släta kommer minska det endel. Du har inte funderat på allergans släta då? Eftersom de även är fastare o maxfyllda borde de va bra mot eippling. Sen finns det mkt mer att välja på än mentor släta

25 år

168 cm / väger ca 54kg.

Mått:
första op: 15 september 2010 på Citadellkliniken av Jörg Bohn.
La i 390cc hög profil Perthese Sensitive genom armhålan delvis bakom muskeln.

Fick Muscle Flex

Annons
2011, September 14 - 00:24
Malin88
Malin88's picture
Offline
Last seen: 4 years 8 months ago
Silver
Joined: 2010-05-29 10:42

Hmm mentor är inte microtexturerade. Hur kan han tro det? Jag har känt på ett par perthese o mentor och mentor hade mkt grövre yta än perthese. Om de också är microtexturerade, undra hur texturerade är då :P som en kaktus typ?

25 år

168 cm / väger ca 54kg.

Mått:
första op: 15 september 2010 på Citadellkliniken av Jörg Bohn.
La i 390cc hög profil Perthese Sensitive genom armhålan delvis bakom muskeln.

Fick Muscle Flex

2011, September 14 - 00:27
Jordan (not verified)
anonym's picture

Zucchini wrote:

Ja jag blir jätteförvirrad verkligen. Och det är just alla de här småsakerna som gör mig osäker på honom. Han sa också att mentors texturerade var microtexturerade och att de därför inte ska fästas på insidan, de är alltså som släta på det sättet. Men då blir jag ju ännu mer förvirrad för då borde man väl massera dem också? För det är väl massagen som håller fickan lite större än implantatet just för att det inte ska fästa... aaah fattar ingenting!

 

Bokade en preliminär op-tid med honom 22 december, men kommer avboka den. Ville bara ha bokat ifall att liksom! Var iaf mycket mer nöjd med Gunnar Kratz idag så i nuläget lutar det åt Kratz. :) Men ska träffa Michael Olenius också och kanske någon till innan jag bestämmer mig.

 

Önskar det fanns någon kirurg som rekommenderade mig släta bara istället för att hela tiden säga att jag borde ta texturerade istället för det är bättre... för jag tror ju släta är bättre... känns så. Mot rippling framförallt å så är de ju hållbarare. Känns rätt segt att liksom "gå emot" kirurgens råd. Vill ju att vi ska tycka exakt samma typ.

 

Vad sa Gunnar om släta då, han är ju inte så förtjust i tanken på släta implantat? Skulle ha ett par till min omop, men han hann inte beställa dem, skulle inte hunnit fram till opdagen, det var längre beställningstid på dem, enligt honom då. Vad gäller ripplingsrisken så fick du bra tips från Malin, checka Allergans släta med högre fyllnadsgrad!

2011, September 14 - 00:27
Zucchini (not verified)
anonym's picture

Jag har funderat på allergan, men enligt Gunnar Kratz så hade allergans implantat en något mer "kantig" form enligt honom. Han sa att det förstås är en smaksak men att han personligen tyckte att mentor gav finast övergång. Gunnar Kratz alltså! Pratade inte med Örjan något om allergan faktiskt.

 

Men jag vill ju samtigt få mjuka bröst liksom... är rädd att coh 2 blir för hårda. Men samtidigt känner jag ingen skillnad ALLS när jag klämmer på coh 1 och coh 2 liksom i handen.

 

Vah är de inte? :P Men vaa? Måste maila Gunnar och fråga lite. :P Han verkar veta mer typ än Örjan. :P Haha!

 

Jag tror att man KAN få DB med framförplacering, men det är typ om man har extremt tubulära bröst då eller nåt tror jag. Och Örjan sa att han inte trodde jag skulle få det. :) Så jag är inte orolig över det alls faktiskt!

 

Det är ripplingen jag oroar mig mest över... men om det bara blir lite när jag böjer mig kan jag leva med det. Om det däremot blir helt skryngligt hela tiden i klyftan då känns det jättehemskt! :(:(

Annons
2011, September 14 - 00:30
Zucchini (not verified)
anonym's picture

Jordan wrote:

Vad sa Gunnar om släta då, han är ju inte så förtjust i tanken på släta implantat? Skulle ha ett par till min omop, men han hann inte beställa dem, skulle inte hunnit fram till opdagen, det var längre beställningstid på dem, enligt honom då. Vad gäller ripplingsrisken så fick du bra tips från Malin, checka Allergans släta med högre fyllnadsgrad!

 

Gunnar ansåg att texturerade implantat har lika tjockt hölje som släta, men jag håller inte med om det för jag kände ju på båda igår och jämförde och jag tyckte de släta kändes mycket tunnare faktiskt. Han sa att han absolut kunde lägga i släta om jag ville ha det! Men han ansåg också att risken för kapselkontraktur var större och han trodde inte heller på att ripplingen skulle minska av släta jämfört med texturerade då mentors texturerade hade så fin textur osv.

2011, September 14 - 00:31
Malin88
Malin88's picture
Offline
Last seen: 4 years 8 months ago
Silver
Joined: 2010-05-29 10:42

Kanske beror på att allergan är maxfyllt. Jag får hoppas jag får en fin övergång. Jörg gillade att jobba med allergan implantat o han vill ju de ska se naturliga ut. Så hoppas det inte blir kantigt :S

Ja ripplingen är det man mest oroar sig för då det är så vanligt.
Vill du lägga in drygt 300cc i de stora bröstet då?:)

25 år

168 cm / väger ca 54kg.

Mått:
första op: 15 september 2010 på Citadellkliniken av Jörg Bohn.
La i 390cc hög profil Perthese Sensitive genom armhålan delvis bakom muskeln.

Fick Muscle Flex

2011, September 14 - 00:34
Zucchini (not verified)
anonym's picture

Ja jag tror det kommer bli ungefär 400cc i lilla och 325cc i stora då! :D:D Nu när jag har mina mått så ska jag kolla implantat i listorna och nu när jag vet min storleksskillnad. :)

 

Men en sak var konstigt! Och det var hur Örjan och Gunnar mätte bröstbredden. Örjan mätte så som jag trodde man ska mäta, från bröstets utkant till bröstet innerkant liksom. Men Gunnar mätte från ytterkanten till typ mitten på nåt sätt. Fattade inte helt, men han menade att man ska mäta så för vissa tjejer har ju så små bröst att de inte har några bröst alls, men de har ju inte 0 i bröstbredd för det.

Annons
2011, September 14 - 00:38
Jordan (not verified)
anonym's picture

Zucchini wrote:

Jordan wrote:

Vad sa Gunnar om släta då, han är ju inte så förtjust i tanken på släta implantat? Skulle ha ett par till min omop, men han hann inte beställa dem, skulle inte hunnit fram till opdagen, det var längre beställningstid på dem, enligt honom då. Vad gäller ripplingsrisken så fick du bra tips från Malin, checka Allergans släta med högre fyllnadsgrad!

 

Gunnar ansåg att texturerade implantat har lika tjockt hölje som släta, men jag håller inte med om det för jag kände ju på båda igår och jämförde och jag tyckte de släta kändes mycket tunnare faktiskt. Han sa att han absolut kunde lägga i släta om jag ville ha det! Men han ansåg också att risken för kapselkontraktur var större och han trodde inte heller på att ripplingen skulle minska av släta jämfört med texturerade då mentors texturerade hade så fin textur osv.

 

Ok, men se då till att påminna honom om att beställa implantaten i tid, så att det inte blir en besvikelse för dig att behöva stå kvar med valet; texturerade eller ingen op alls när det är 2dgr kvar till op, typ.

Annons
Annons
Annons