Annons
26 posts / 0 new
Last post
#1 2015, January 3 - 14:59
anonym (not verified)
anonym's picture

*3D Bild* lång Konsultationsberättelse Patrik Höijer

Tänkte att jag skulle berätta om min långa konsultation hos Patrik Höijer, ifall någon är intresserad men också för att jag inte ska glömma bort vad som sades. Allt är min subjektiva syn på konsultationen och jag kan ha uppfattat det Patrik sa väldigt subjektivt, men vill ändå skriva ner allt.

 

INFORMATION:

Patrik var väldigt lugn, trevlig, professionell, hade tålamod som en sten, etc etc. Kändes jättebra med honom! Det som slog mig var att allt jag läst inne på POF verkades ”slås” bort av det Patrik sa… Så jag tror att man ska akta sig för att lyssna för mkt på vad som sägs här inne på POF, och bara ta dom som RÅD och inget annat. Jag själv har lyssnat och tagit till mig väldigt mkt här inne på POF, så det blev en liten omställning i hjärnan när jag fick höra det Patrik istället hade att säga.

 

Konsultationen tog hela 1,5 timme.... Men han hade kunnat spara in lite tid genom att inte berätta om olika implantat i början, innan han hade kollat på mina bröst. Han pratade väldigt gott om COH2. Det verkade, enligt min subjektiva uppfattning, att han föredrog COH2. Jag TROR att han sa att dom flesta väljer COH2 hos L&E, men att man ser så många COH1 (i mentor) bara för att det är vanligast och för att man oftast går på det som är vanligast. Coh2 eller soft-nånting av allergan finns inte i USA. Där finns bara COH1 av mentor och allergan och silimed. Tror han sa att det är för att man tycker att coh2 är fördyrt lr nått.. och att man därför inte gjort så mkt forskning på det. Det finns typ ingen forskning som säger att coh2 ger mindre rippling eller håller bättre. Men teoretiskt sätt så ska coh2 vara bättre sa han.

 

Ang. COH2 så sa han att dom ev. kan ge mindre rippling. Eftersom dom inte veckar sig på samma sätt som COH1 (jag pratar endast om mentor här). Själva höljet och innehållet är "ett och samma", medan det i COH1 implantaten är "två olika enheter". Med andra ord, om du lyfter upp coh1 och har sönder det så kommer innehållet att rinna ut på golvet. Medan innehållet i coh2 kommer att stanna kvar, därför är det endast silimed och mentors coh2 som kallas gelehallon. 

 

Han sa även att coh1, då det blir mer "vågor"/veckar sig, får mer slitage. Eftersom "vågorna" gör så att toppen av vågorna slits (kanske blir friktion på toppen av att det rör sig mot personens egna bröst?). Typ som ett papper som du viker flera ggr. Han sa även att formen håller bättre på coh2, om man vill ha lite bollighet/fyllnad i överpool, i jämförelse med coh1. Han berätta att man kanske måste byta ut implantatet efter ca 15 år.

 

Han sa att muskelpåverkan var väldigt ovanligt och att han endast opererat 1 person pga muskelpåverkan på flera år. Tycker jag låter lite konstigt eftersom man ser endel muskelpåverkan här på POF, men dom kanske inte gjort sina hos patrik och dom kanske inte har gjort något åt det heller. Eller så har dom kombinerat korren med ngt annat. Muskelpåverkan och db är gratis att korra sa han till mig. Om man får rippling så kostar det 15 000 kr att byta implantat. Han sa dock att db typ inte kommer hända på mig eftersom min vävnad är så mjuk *peppar peppar*. Tenting måste jag fråga om.

 

Han rekommenderade 4 års kapselförsäkring.

 

MINA BRÖST:

Trots att han verkade föredra coh2, så föreslog han coh1 till mig. Detta efter att han sett mina bröst. När han berättade om alla implantat och coh1,2 så hade han inte sett mina bröst. Han sa att eftersom jag har egen vävnad så kommer det att täcka implantatet och därför få väldigt liten risk för rippling (om jag sätter bakom muskeln).

 

Jag fick först pröva ett implantat som var ca 200 cc, har jag för mig. ALLDELES FÖRLITET!!! Jag är ändå sjukt kort, ca 150 cm och väger ca 42 kg.

Så jag fick pröva 275 cc MP+, vilket var mkt bättre. Dock tycker jag nog att det kändes liiiite  förlitet….. Men då min bröstbredd var 13 (trodde inte det skulle vara så stort..) så passade mentor runda 275 cc MP+ väldigt bra, med bröstbredd 11,7. Det var denna storlek han rekommenderade till mig.

 

Jag har dock inte fått några klartecken varför han inte rekommenderade mig HP.. Det verkar som om dom flesta får HP. Dock, så var jag tvungen att ha 325 cc om jag skulle ha HP i mentor runda, eftersom bröstbredden måste passa. Och jag tror att han ansåg att den mindre storleken (275cc) var bättre och att det var därför han inte rekommenderade mig HP, eftersom bröstbredden var något smalare med HP än MP+. Bröstbredden med HP var 11,5. Vilket är absolut minsta jag kan ha. Storlek 325cc var gaaanska mkt större än 275…

 

Jag har ju läst mkt här inne på POF att man ska välja den större storleken om man tvekar. Så för mig står det ju för 275 MP+ eller 325 HP. Dock frågade jag honom flera ggr om det kommer försvinna massa CC när man lägger bakom muskeln på mig. Och han sa att ungefär kanske 25 cc försvinner. Men när jag då påpekade att jag kanske borde ha 300 cc för att med andra ord få 275 i bröst så sa han att det typ kommer se ut som 275 cc ändå, även om jag tar 275cc. Så det blev jag inte klok på…?

Tyvärr så kan jag ju inte ha 300 cc mp eller hp, eftersom det inte finns någon bröstbredd som passar för mig. Utan steget efter 275cc MP är 325cc i HP…

 

Jag kommer alltså ha runda mentor textuerade bakom muskeln.

 

Det jag är osäker på är:

- 275 cc mp+ (vänster på bilderna) eller 325 cc HP (höger på bilderna)

(egentligen hade jag vart osäker på om jag skulle ha mp eller hp, men nu blir det ju såhär eftersom det är dessa storlekar som gäller pga bröstbredden)

- COH1 eller COH2.

 

När jag fick se 3D bilden och jämföra COH1 och COH2 i samma storlekar så kunde jag inte se skillnad. Men Patrik visade hur mitt bröst skulle se ut om jag valde coh1 och coh2 genom att ”trycka upp” mitt naturliga bröst när jag inte hade någon BH. Och coh1 blev lite plattare framifrån, inte lika ”rund” som coh2 skulle bli. Dessutom skulle ju coh1 ”plattas” till lite med tiden. Jag vill ju ha fyllning och rundhet upptill, men vet inte om jag vill ha hårdheten som jag är rädd att jag får om jag väljer coh2. Fördelen dock är ju att implantaten förmodligen håller längre och håller formen bättre än coh1. Dock visade jag tre bilder på bröst där jag tycker att brösten ser förhårda ut och han sa att dom förmodligen har coh2.. vilket gör att jag kanske inte ska ta coh2 ändå.. dessutom blir dom inte lika "skidbacke"-aktiga som coh1 har jag för mig att han sa.. Sedan visade jag bilder på vääldigt naturliga bröst, och nästan liiite hängiga (väldigt mjuka) men då sa han att dom förmodligen hade haft lite mer häng innan op.

 

Dock tycker jag att allas bröst är ganska platta i överpool på 3D bilderna, därför borde jag inte kolla så mkt på mina 3D bilder eftersom jag tror att dom kommer bli rundare och fylligare upptill än på bilden…

 

Jag är rädd att om jag tar 325 cc HP i COH2 så kommer dom att se jättestora och bolliga ut. Brösten kanske blir bolliga och runda och fylliga med 325 cc HP COH1 ändå, bara det att jag inte kan se det på 3D bilderna?

Dock, eftersom jag är osäker på om 275 blir förlitet, så tror jag att 275cc i MP coh2 skulle se försmå ut ändå.. trots att dom är lite hårdare och rundare.

Jag vill ju dock inte korra för att jag tycker att coh1 blir förplatta i överpool… men när jag har sett bilder här på POF så tycker jag inte alls att coh1 liknar perthese (som jag anser säckar ihop efter ett tag).

 

Jag är dock väldigt nöjd med min 3d bild, jag trodde dom skulle se kaos ut… men tycker dom var väldigt fina J  Han sa att jag har ett jättebra utgångsläge och jag kan inte förvänta mig annat än perfekt resultat. Att det kommer bli jättefint. Det kändes jätteskönt att höra. Han sa att det räcker att vara ledig i 5 dagar efteråt (jag har kontorsjobb och inga lyft, inga barn etc).

 

Jag vet inte hur patrik kan komma ihåg vad man har sagt.. alla vill ju ha olika. Hur ska han komma ihåg att jag inte vill ha fakelook, utan naturligt och mjuka men med en hint av fake (typ ”är det fake eller inte??”) samt lagom stora men nååååågot förstora.

 

Det jag bad honom om var:

Runda framifrån, inte platt.

Pigga bröstvårtor

Lite mer underpool än överpool (dock inte så bröstvårtorna ligger på brösten)

Proportionerligt lagom stora men med en hint av nåååågot förstort.

Naturlig look men med en hit av fake (typ ”är det fake eller inte?” svårt att säga)

 

Vad jag inte ville ha:

För mjuka och hängiga = väääldigt naturliga

Motorväg mellan brösten

Vill inte se bredaxlad ut (ännu mer)

Inte bredare implantat än kroppen

Nedåtpekande bröstvårtor

Inte sänka bröstvecket så att det sitter på revbenen, så att överpoolen upp till halsen blir en halvmeter lång.

 

 

 

Mitt pris blir 34 000 kr för coh1, och 38 000 kr för coh2.

Han berätta att man i januari vet mer ang. momshöjningen. Å nya priset, men jag får ju förra årets priser eftersom jag redan bokat op. Dock sa han att höjningen blir kanske 1500 kr-2000 kr bara.

 

Som sagt:

Osäker på COH1 eller COH2?

Osäker på storlek 275cc MP+ eller 325cc HP?

 

Annons
2015, January 3 - 15:09
Annaas
Annaas's picture
Offline
Last seen: 7 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-12-24 12:24

Kul att läsa en så detaljerad konsultationsberättelse :) Jag tycker både MP och HP ser bra ut storleksmässigt på dig, men hade jag varit du hade jag nog valt HP faktiskt :) Är ju ingen jätteskillnad i cc, när det gäller Mentor tycker jag HP ofta ger fina resultat. Lycka till!

28 år, 170 cm, 60 kg
Strl före op: 75A/70B
Strl efter op: 65F enl. Change
Konsultation 21/12-13 Mattias Elmér, Laser & Estetik
Operation 6/2-14 Mattias Elmér, Laser & Estetik
Perthese Moderate Plus 345 cc delvis bakom bröstmuskeln

2015, January 3 - 15:14
cosmolover (not verified)
anonym's picture

Annaas wrote:
Kul att läsa en så detaljerad konsultationsberättelse :) Jag tycker både MP och HP ser bra ut storleksmässigt på dig, men hade jag varit du hade jag nog valt HP faktiskt :) Är ju ingen jätteskillnad i cc, när det gäller Mentor tycker jag HP ofta ger fina resultat. Lycka till!

 

Kul att du orka läsa ;) aa.. jag håller med, HP ger fina resultat. Dock är det ju 275-325 cc = 50 cc mer i såfall, och med HP så kan det nog upplevas större eftersom det blir putigare. Blir förvirrad eftersom patrik sa att 275 (som jag prövade) kommer att se ut som 275 jag prövade, och inte typ 250cc efter op.. men men!

2015, January 3 - 15:27
Nemax78
Nemax78's picture
Offline
Last seen: 6 years 5 months ago
Silver
Joined: 2012-09-26 12:04

Herre gud, jag tycker man var så nervös att man glömde typ allt :)

Därav blev det en massa mailkonversation efteråt och för att vara helt säker på detta ingrepp man ändå ska göra.
Jag har oxå kontorsjobb och opererade mig på tors, redan på kvällen kunde jag jobba hemifrån och dagen efter jobbade jag hemifrån. Deltog i möten online och måndagen var jag på jobbet. Däremot väntade jag med att köra bil tills en vecka hade gått, vinterväglag här uppe i norr kändes inte så roligt för bröstmuskelaturen.
Nu 16dgr efter operationen är jag i princip som vanligt, men undviker lyft och att överanstränga mig. 
Så jag tror inte du behöver vara orolig för jobbet :)

2barn, 37år, 168cm, 52kg
Strl före op uppskattningsvis 65C, en aning slappa efter amningen.
Strl efter op 65 G/H
Konsultation okt 2014
Operation Dec 2014
Strl, 495XH Silimed

Annons
2015, January 3 - 15:42
Mulberry (not verified)
anonym's picture

Tror att vad du än väljer så kommer det bli jättefint! Imponerad att du kommer ihåg allt han sa :)

2015, January 3 - 15:46
cosmolover (not verified)
anonym's picture

Mulberry wrote:
Tror att vad du än väljer så kommer det bli jättefint! Imponerad att du kommer ihåg allt han sa :)

Haha, fråga min pojkvän vad han tycker om mitt minne ;) 

2015, January 3 - 20:26
Bennybob
Bennybob's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago
Silver
Joined: 2014-03-21 09:33

Vad kul att du delar med dig :D haha tycker de va kul att du skrev naturliga men lite fejk, precis så vill jag också ha :D inte att de ska synas på en gång att de är fejk, men samtidigt lite för snygga för att vara egna :p

2 barn, 24år, 171 cm, 54kg

Konsultation 6/7 Proforma Clinic, Örjan Gribbe
Op 8/9 Proforma Clinic, Örjan Gribbe
400cc HP bakom

Annons
2015, January 3 - 20:33
cosmolover (not verified)
anonym's picture

Bennybob wrote:
Vad kul att du delar med dig :D haha tycker de va kul att du skrev naturliga men lite fejk, precis så vill jag också ha :D inte att de ska synas på en gång att de är fejk, men samtidigt lite för snygga för att vara egna :p

 

haha, ja precis ;) man kan ju hoppas att patrik fattar vad man menar ;)

just nu känns det som om jag vill gå på en konsultation till.. trots att jag var där 1,5 timme så kändes det som att det inte räckte. vet inte om det är jätteonormalt att det tar så lång tid :P skäms nästan. och patrik stressar verkligen inte, vilket gör mig stressad eftersom det går så långsamt när det är tidsbegränsat :P

2015, January 3 - 20:54
Bennybob
Bennybob's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago
Silver
Joined: 2014-03-21 09:33

Men måste ju kännas riktigt skönt att han inte stressade utan att det fick ta den tid de tog :) om du känner att du vill gå på en till kanske det är smart att vänta ett tag och smälta allt ni pratade om idag och om du fortfarande känner dig lite osäker så kan du ju gå på en till några veckor innan op :) ang hur Patrik ska minnas vad just du vill ha så har han nog en fil för varje patient med bilder och vad ni har sagt och kommit överens om :)

2 barn, 24år, 171 cm, 54kg

Konsultation 6/7 Proforma Clinic, Örjan Gribbe
Op 8/9 Proforma Clinic, Örjan Gribbe
400cc HP bakom

2015, January 3 - 21:09
Leeto
Leeto's picture
Offline
Last seen: 6 years 6 months ago
Silver
Joined: 2014-12-28 12:56

Kul att läsa att Patrik är så passa bra vill också gå på konsultation hos han, börjar
nog bli dax att boka en tid :)

2 barn, 27 år, 157cm, 48kg
Strl nuvarande: liten 70A
Efter op 1: 65F/70E
Efter op 2: ?
Konsultation: 17/4 -15 hos Patrik Höijer, laser & estetik
Op 1: 8/5 -15 hos Patrik Höijer, laser & estetik , 370cc anatomiska silimed
Op 2: 10/12 -15 hos Patrik

Annons
2015, January 3 - 21:12
cosmolover (not verified)
anonym's picture

Bennybob wrote:
Men måste ju kännas riktigt skönt att han inte stressade utan att det fick ta den tid de tog :) om du känner att du vill gå på en till kanske det är smart att vänta ett tag och smälta allt ni pratade om idag och om du fortfarande känner dig lite osäker så kan du ju gå på en till några veckor innan op :) ang hur Patrik ska minnas vad just du vill ha så har han nog en fil för varje patient med bilder och vad ni har sagt och kommit överens om :)

 

ja, isåfall kommer jag gå någon vecka innan op. sköterskan i repan sa att han kommer ha båda hemma åt mig så jag kan välja på opdagen. Dock får jag nog fråga hur lång tid i förväg som jag behöver bestämma mig så dom kan beställa hem :)

sant, men jag tror dock inte han skriver "vill ha skidbacke, liiiiiiite fakelook," osv, kunde typ inte se att han skrev alls och efter mig tog han in en annan person direkt..

Annons
Annons
Annons