Annons

Bröstförstoring, Bröstlyft dec 2015 - Strandkliniken - Stockholm Oya Kocabalkan - auriaya

auriaya's picture
auriaya

25 år, 160 cm, 62kg
Strl före op: 80C
Strl efter op: 75E
Konsultation 17/11-15 Oya Kocabalkan, Strandkliniken
Op 22/12-15 Oya Kocabalkan, Strandkliniken
450 cc hp bakom bröstmuskeln

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 22 December, 2015

Jag var bokad för operation kl 06:30 en morgon :) Jag var under fasta sedan kl. 00.00, därför valde jag en tidig tid! När jag kom till Strandkliniken möttes jag direkt med ett varmt välkomnande av sjuksköterskorna på plats. Jag klädde av mig ytterkläderna och blev visad till min säng som stod avskärmad i en korridor. Där tog jag av mig alla kläder förutom trosor och strumpor, fick en rock att ha på mig inför OPn. Jag gick in till dr. Oya som tog bilder och markerade på brösten utifrån det vi hade kommit överens om. Efteråt gick jag tillbaka till sängen där narkosläkaren kom och presenterade sig, gav mig lugnande och smärtstillande tabletter. Sedan gick vi in till operationssalen där jag lade mig på operationsbordet. Sjuksköterskorna i rummet var väldigt snälla och samtalade med mig för att jag skulle hålla mig lugn. När jag väl låg på operationsbordet tyckte jag att allting gick väldigt fort. Jag fick dock intrycket av att alla verkade professionella och rutinerade så jag höll mig naturlig lugn. Ena sjuksköterskan satte dropp i höger hand medan andra sjuksköterskan kollade blodtrycket på vänster arm. Efteråt började jag sövas ner med sömnmedel intravenöst samt sömnmedel + syre via ansiktsmask som jag hade på mig under hela operationen. Jag somnade på 2 sekunder kändes det som :) skönt!

Efteråt vaknade jag upp lugnt och långsamt där jag möttes av 2 sjuksköterskor som kollade till mig. Det kändes som att det bara hade gått typ 5 minuter från det att jag sövdes ner, men själva operationen tog hela 4 timmar (bröstlyft + förstoring). Eftersom jag går på antidepressiva läkemedel så behöver jag ha dubbel dos av smärtstillande läkemedel för att det ska ha någon effekt. Jag bad om det snabbt eftersom jag kände en sjuuk smärta efter att jag hade vaknat upp. Det kändes som att någon hade sparkat mig otroligt hårt kontinuerligt i bröstkorgen. De gav mig snabbt lite mer smärtstillande. Jag minns att jag blev serverad frukost men jag hade så ont så jag hade svårt att resa mig upp, ena sjuksköterskan var snäll och satt med mig och försökte hjälpa mig att äta. Men då hade jag tydligen somnat om igen och vaknade upp ca. 2 timmar senare. Smärtan hade då avtagit mycket. Frukosten stod kvar och orörd, hade verkligen ingen aptit för att äta (och jag som älskar frukostar!). Jag fick hjälp av en sjuksköterska att gå på toaletten, sjukt snäll sjuksköterska! Jag kommer aldrig glömma det bemötande och den hjälpen jag fick av sjuksköterskorna där! Atmosfären var otroligt harmonisk, alla verkade så lugna och glada :) det hjälpte mig mycket kände jag. Narkosläkaren kom förbi och tittade till mig efter operationen också vilket jag vart smått chockad över.  Inför hemfärd fick jag med mig smärtstillande läkemedel och läkemedelsschema där det stod exakt vilka klockslag + dagar som de skulle tas. Jag fick också papper på återbesöket som var en vecka efter OPn. Fick hjälp att klä på kläder och ytterkläder. Sedan blev jag hämtad av min kompis.

 

Första dygnet gick bra, jag var mestadels trött så jag sov hela tiden kändes det som, sov halvt sittandes i sängen på 3 kuddar bakom huvudet/ryggen. Min kompis assisterade mig med mat och toabesök de första dygnen. Hade omöjligt klarat mig så bra utan hjälp, hade svårt att resa på mig och sträcka ut armarna. Resten av veckan låg jag mestadels i sängen, försökte såklart att röra på mig så gott jag kunde. Jag hade mycket smärta på morgonen, dock inte i brösten utan axlarna, av någon anledning spände jag axlarna jämt. Jag bad ofta kompisen om massage. Första duschningen skulle ske 4 dagar efter operationen. Då fick jag hjälp av min kompis att ta bort bandage och kompressorer (tejpen skulle dock sitta kvar till återbesöket). Min första titt på brösten! :D jag var sjukt nöjd redan då faktiskt! storleken och lyftet gav mig en sjuk wow-känsla :) min kompis  hjälpte mig att tvåla kroppen och schamponera håret. Duschningen gjorde inte alls ont, kände ingen smärta eller obehag i brösten. Jag tyckte snarare att det var såå skönt att duscha, särskilt för ryggen och axlarna! Jag hatar att sova på rygg och axlarna var ju helt mörbultade! Efter duschningen så skulle bandaget på igen. Resten av veckan flöt på otroligt bra :)

 

På återbesöket tog dr. Oya bort stygnen och bytte plåster. Jag fick då ett bröstband som jag skulle ha på mig i några veckor för att hjälpa till att "trycka ner" implantaten lite för en mer naturligare form. Bröstbandet kändes först obehagligt att ha på, ovant att ha något som trycker så hårt men sedan började jag vänja mig och nu sover jag faktiskt bättre med bröstbandet! På något sätt hålls implantaten på plats som gör att jag kan ligga på SIDAN utan att känna obehag :) åh va skönt det var att äntligen få kunna sova på sidan!

 

Allt som allt känner jag mig nöjd med mitt beslut och mitt val av klinik! Mina bröst håller fortfarande på och läker, det har bara gått 2 och halv vecka sedan OPn och jag känner mig redan sjukt nöjd med brösten! :) ska på ett ytterligare återbesök om några dagar för att se om bröstbandet har gett någon effekt :)

2016, July 31 - 15:31
morotstjej
morotstjej's picture
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Silver
Joined: 2016-06-28 21:30

Hej! Kul att du är nöjd! Hur känns det med brösten nu? :) mvh Sarah

2016, September 12 - 14:34
Yuyu77
Yuyu77's picture
Offline
Last seen: 7 years 7 months ago
Brons
Joined: 2016-07-24 21:22

Ta de så lång ting ? Jag ska minska , lyfta och sätta inplantat och även göra en stor bukplastik glömde fråga hur lång tid det tar . Med vänlig hälsning, yuyu

Annons
Annons
Annons