Annons
16 posts / 0 new
Last post
#1 2011, November 15 - 21:26
Mulligadamen
Mulligadamen's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2011-11-12 22:41

Massa frågor om Smartlipo och Bodytite

Hejsan,

Jag är väldigt sugen på att göra en smartlipo på flertalet ställen, men min första prioritet är magen. Jag har precis varit på konsultation hos Mattias Elmér på Laser & Estetik i Stockholm. Innan jag bokar in en tid eller bestämmer om jag ska våga göra en operation över huvudtaget vill jag väldigt gärna höra allt möjligt av er som redan har gjort det här, tänker göra det eller har väldigt bra kunskap inom områden.
1. Någon som har erfarenhet av Mattias Elmér och eller Patrik Höijer på L&E i Stockholm?
2. Vem av dessa läkare skulle ni rekommendera?
3. Finns det någon annan läkare i Stockholm eller i närområdet som ni kan rekommendera?
4. Jag är 167 och väger 80 kilo och mitt största problemområde är magen och insida lår. Han rekommenderade att göra en BodyTite på magen och smartlipo på nedre delen av ryggen och insida lår. BodyTite var tydligare bättre för större områden men jag tycker det verkar lite läskigt då det är en så ny metod på marknaden. Är det någon som har gjort BodyTite på magen? Har mest läst skräckhistorier om det på nätet men vet inte vad man ska våga tro på.
5. Någon som har haft rätt så stor mage och fått väldigt lyckade resultat med smartlipo eller BodyTite?
6. Någon som gjort Smartlipo för flera år sen och fortfarande tycker att det ser bra ut?
7. Jag har från och till alltid varit överviktig och är nu på min absoluta maxvikt. För ett år sen vägde jag hela 12 kilo mindre men fick problem med knä och har bara tappat motivationen. Min tanke var att försöka gå ner allt det igen och sen gå och göra en smartlipo på mina problemområden. Men enligt läkaren är det bara en fördel att göra det nu då ”fettcellerna” är uppsvällda och lättare att hitta. Alltid tidigare har jag hört att att det är helt tvärtom. Dvs att man ska försöka nå sin målvikt och efter det endast göra det på sina problemområden. Vad har era läkare sagt? Är det dumt att göra något innan jag hunnit gå ner?
8. Någon som förflyttat fett från magen eller annat område till exempelvis brösten? Hur har det gått i så fall? Nöjda?
9. Läkaren rekommenderade även att göra magen och lovehandles ena dagen och nedre delen av ryggen dagen efter pga av att bedövningsvätskan inte skulle ta slut. Men är det inte bara att ta in mer då? Måste väl vara skönare att göra det på en gång… Eller?
10. För hela magen, lovehandles och nedre delen av ryggen (ryggslutet) ville han ha 80 000:-. Jag tycker det låter väldigt mycket. Särskilt när jag ska göra flera delar och även insida lår. Vad har ni fått betala för liknande områden? Särskilt intressant om ni varit på L&E och fått bättre priser men alla prisuppgifter är intressanta.

Jag skulle bli jätteglad om ni ville dela med er av era BILDER!

Jag är tacksam för alla svar jag kan få. Vare sig du bara har svar på en eller alla mina frågor.
Stort tack på förhand!

Med vänliga hälsningar

Mulliga damen

Annons
2011, November 16 - 14:51
kanskecamilla (not verified)
kanskecamilla's picture

Är Smartlipo utan kirurgiskt ingrepp och ärr? Om man inte vill åt lovehandels eller ryggen, vilket pris tar han för endast magen? Jag har sagt det på ett par andra trådar men jag är jätte intresserad av att testa på dessa behandlingar som inte görs genom kirurgiska ingrepp och blod och ärr, eftersom det skrämmer skiten ur mig (excuse my french). Idag har Goddess på Saltsjöbaden ett erbjudande på Groupon och jag ska nog köpa det och så ser jag hur det känns efteråt.

2011, November 16 - 20:04
Mulligadamen
Mulligadamen's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2011-11-12 22:41

Hej kanskecamilla,

Nej det är ett kirurgiskt ingrepp och du kommer få några ärr om du skulle göra den. Däremot är det väldigt små ärr.

Finns massa info på nätet så googla lite om du vill veta vad det innebär.

Såhär beskriver Laser & Estetik det:

http://www.laserestetik.se/sv/behandlingar/fettsugning.aspx

 

Med vänliga hälsningar

Mulliga damen

2011, November 17 - 17:52
gumman77 (not verified)
kanskecamilla's picture

Hej,

Jag känner igen mig mycket i ditt meddelande. Jag kollade runt hos massa kliniker innan jag gjorde mitt val, Laser & Estetik i Stockholm kändes väldigt seriöst och jag hade hört positivt om dom från olika håll.

Jag gjorde en laserfettsugning hos Mattias Elmér för drygt en månad sedan. Vi diskuterade magen, kärlekshandtagen och insidan av låren. Blev rekommenderad att dela upp detta i 2 omgångar eftersom det var säkrare så. Läkaren sa att för mycket bedövningsvätska vid samma tillfälle inte var hälsosamt, därför kunde vi inte göra allt samma dag. Dessutom skulle läkningen vara lättare ifall man delade upp det. Nu så tycker jag att det var rätt beslut med tanke på min snabba återhämtning.

Jag hade ganska höga förväntningar inför operationen och fick mycket förtroende för doktor Elmér. Nu i efterhand är jag hur nöjd som helst Midjan är slank och magen är platt och fin. Låren skaver äntligen inte mot varann och jag kan ha på mig mindre storlekar! Hade lite verk första dagarna efter operationerna men det stoppade mig inte att jobba. Första operationen gjordes på en fredag och på måndagen jobbade jag som vanligt. Nu ca en månad senare har mina svullnader försvunnit och det ser jättebra ut! Enligt min doktor så kommer resultatet att bli ännu finare, han sa att läkningsprocessen fortfarande pågår. Kan säga att jag kommer vara nöjd även om det jag ser i spegeln idag blir slutresultatet, klagar dock inte om det blir ännu bättre

Jag fick betala 98 000 kr för kalaset, men det är inget jag ångrar. Du kan alltid försöka pruta priset lite om du känner att det är för högt

I övrigt så kändes det som att personalen runt om var mycket kompetent. Sköterskan stod vid min sida nästa hela tiden, det kändes jätte tryggt. Fick telefonsamtal från kliniken 2 gånger efter operationen där dom bara kollade hur jag mådde. Kändes så tryggt att dom verkligen bryr sig om patienten även efter operationen. Kändes även tryggt att dom hade så stora lokaler och operationssalar på L&E, fick dåliga vibbar av detta när jag besökte ett par andra kliniker (vill helst inte namnge).

Jag ska på ett återbesök om 2 veckor och ta lite efterbilder. Är sugen att blogga om min upplevelse på L&E sthlm och lägga upp mina bilder. Jag kan ju skicka bilderna till dig när jag har fått dom så får du se mitt resultat.

Nu funderar jag på att fettsuga hakan, men det får vänta några månader.

Annons
2011, November 17 - 21:03
Mulligadamen
Mulligadamen's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2011-11-12 22:41

Tack snälla gumman77 för ditt utförliga svar! 

Får man fråga hur du valde vem av alla läkare du skulle använda på L&E? Jag tycker Mattias verkar jättebra och känns trygg att prata med. Men det står inte så mkt om honom på nätet. Däremot läser man om väldigt nöjda kunder till Erik Wassberg och Patrik Höijer. Skulle vilja höra lite fler som har träffat Mattias och höra vad de tycker.

Jag vill väldigt gärna se dina bilder. Är supernyfiken. Får man fråga om du var mullig som jag innan, eller normalviktig? Du måste inte svara om du inte vill. Men vore ganska intressant att höra eftersom jag är osäker på om jag ändå bör gå ner lite i vikt innan jag gör en operation. Men har samtidigt bråttom nu när jag insett att jag ändå verkligen vill göra en operation. Han har tydligen en tid den 1 december som jag funderar på att boka in.

Otroligt att du orkade jobba bara några dagar senare. Var det svårt eller gjorde ont att sitta ner? Det verkar vara så olika. Vissa kan börja jobba och andra vill vila en hel vecka. Känns somjag som ska ta bort rätt så mkt kommer att behöva några dagar extra. Hur mkt tog du bort?

Tack igen för ditt svar!

Önskar att det var fler som orkade svara på mina frågor också!

/Mulligadamen

Med vänliga hälsningar

Mulliga damen

2011, November 17 - 23:52
gumman77 (not verified)
kanskecamilla's picture

Hej Mulligadamen! :)

Min arbetskollega gjorde en operation hos Mattias innan mig, magen och sidorna. När hon visade mig sitt resultat så blev jag lite småchockad över hur bra det blev. Efter det så blev jag själv så sugen på att göra en operation. Jag ville självklart gå till hennes läkare trots att dom andra kanske också är jätte duktiga.

Jag va lite småmullig innan operationen, lite överviktig faktiskt. Jag orkade inte gå ner i vikt innan operationen, nu efter operationen har jag minskat i storlek på nästan hela kroppen. Jag tänker mycket på kosten och försöker träna regelbundet. Känns som att det har varit mycket lättare att gå ner i vikt efter operationen. Jag frågade sköterskan vad detta kunde bero på och fick svaret att kroppen arbetar hårt under läkningsprocessen vilket gör att fettförbränningen går mycket snabbare. Som sagt så orkade jag inte gå ner i vikt innan operationen men kan säga att man verkligen får en kick efteråt. Man vill bara hålla sig i trim :)

Det gick faktiskt ganska bra att jobba efteråt. Gördeln kunde skava lite när man satt ner längre perioder. Jag försöka röra på mig lite då och då, det funkade utmärkt. Tror det handlar lite om vad man har för typ av jobb också, men för mig gick det hur bra som helst.

Jag fick bort ungefär 5 liter fett totalt från alla områden, det motsvarar ju nästan 5 kilo. Sen har man gått ner några kilo själv. Personligen så tycker jag inte man ska behöva gå ner i vikt innan operationen, man får ju bort allt ändå :)

Alltid kul att svara på frågor när man är nöjd :)

2011, November 18 - 00:01
Mulligadamen
Mulligadamen's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2011-11-12 22:41

Åhh, nu blir jag ju sugen att boka en tid på en gång! Vill verkligen få det här gjort nu. Jag har ju ett BMI på 29 idag vilket är mer än lite överviktig, så jag har nog mer att ta av än vad du hade. Ser fram emot att övriga kroppen förhoppningsvis också kan minska snabbare efter en operation. :)

Känns skönt att höra att både du och din kollega är nöjda med honom. Alltid tryggare att höra det från folk som är i samma sits som mig, och inte någon på deras mottagning.

Som sagt, tusen tack för alla dina svar gumman77!!!

Med vänliga hälsningar

Mulliga damen

Annons
2011, November 19 - 14:34
Mulligadamen
Mulligadamen's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2011-11-12 22:41

Nu har jag bokat en till konsultation hos Erik Wassberg som jag läst så mkt gott om. Jag vill få en "second opinon" och därefter tänkte jag boka tid hos antingen honom eller Mattias. Beror på vem som känns bäst.

 

Bokar jag tid så är det i så fall antagligen bara ett par veckor kvar till operation. Ahhhh :)

 

Någon som har några fler tips eller erfarenheter att dela med sig av?

 

/Mulligadamen

Med vänliga hälsningar

Mulliga damen

2011, November 21 - 10:55
SandraD (not verified)
kanskecamilla's picture

Hej på er!

 

Kul att höra så mycket positiva reaktioner från er om Laser och Estetik Stockholm. Jag har bokat en konsultation där för fettsugning och bröstförstoring. Jag blev också rekommenderad av vänner som har varit där och nu är supernöjda. Jag har åkt ända från Karlstad så jag hoppas på ett positivt besök. Tror att jag skulle träffa Erik Wassberg och/eller Patrik Höijer men är inte helt säker. Jag frågade inte om en specifik läkare när jag bokade. Hursomhelst så delar jag gärna med om min upplevelse när jag sitter på tåget hem =)

Sandra

2011, November 21 - 15:45
kanskecamilla (not verified)
kanskecamilla's picture

Jag köpte aldrig det där erbjudandet till Goddess på Saltsjöbaden. Jag fegade ur. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill så gärna bli av med min mage men så tänker jag samtidigt att det är löjligt att ta till en operation när jag ändå inte är livshotande överviktig. Men det är obekvämt att sitta i jeans och böja mig framåt, och det är obekvämt att springa i linne, och det är obekvämt på stranden. Och det kostar så mycket. Jag vet inte vad jag ska göra!

Annons
2011, November 21 - 18:46
SandraXX (not verified)
kanskecamilla's picture

Nu har jag varit på min konsultation hos Laser och Estetik Stockholm. Har även passat på att skaffa ett eget konto på detta forum, sist fick jag använda min väninnas forum =)

Jag fick som jag misstänkte träffa Patrik Höijer. Fick jättebra förtroende för läkaren, han var väldigt lugn och informerade mig i minsta detalj, ska isf göra både laserfettsugningen och bröstförstoringen hos Patrik. Ska fundera ett par dagar och ringa sen för att boka en tid. Känns tryggt att flera har träffat dessa läkare på Laser och Estetik och känner sig nöjda, det underlättar mitt val lite grann =)

Man vill ju gärna få detta gjort innan jultiderna, men vi får se om jag hinner. Om ni har fler tips så får ni gärna dela med er =)

Sandra

Annons
Annons
Annons