Annons

Bukplastik - full - stor, Bröstlyft Jun 2022 - Akademikliniken - Göteborg Jonas Lundberg - Jazze

Jazze's picture
Jazze

38 år. 3 graviditeter. 165 lång, 60 kg. Gjorde en blygdläppsförminskning i december 2021 på Akademikliniken i Göteborg (Hans Mark).

Genomförd full bukplastik samt bröstlyft utan implantat 13 juni 2022. Även det Akademikliniken Göteborg men denna gång med kirurg Jonas Lundberg.

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 13 June, 2022

Igår den 13 juni 2022 genomförde jag en full bukplastik och ett bröstlyft utan implantat. Jag har fött tre barn och fått gigantisk mage vid varje graviditet trots att jag är ”normalbyggd”. Min yngsta är 4 år och efter den förlossningen repade sig inte magen utan stor diastas och överbliven hud. Jag opererade mig av två anledningar. Främst för att bli av med ryggont som kommit efter tredje förlossningen och delade magmuskler. Jag tränar ca 4-5 ggr i veckan så är i god form men magen har liksom inte hjälpt mig tillräckligt i övningar så jag har därför fått ryggont. Anledning två och tre är rent estetiska/ytliga skäl. Det har därför tagit mig ganska lång tid att komma fram till att jag vill operera mig för jag ska kunna ”försvara” valet för mig själv. Man är
Fin som man är osv osv. Speciellt när jag har barn. Efter att jag varje dag kikar mig i spegeln ocb ser en putande mage där jag ser gravid ut kände jag mig trygg i att jag vill genomföra op.

Akademikliniken Göteborg, vilket ställe! Fantastiska undersköterskor, sjuksköterskor, narkosläkare Rolf är så grym samt kirurgen Jonas Lundberg. Vilket välkomnande ocb proffsigt team! Kände mig trygg från första stund.

Jag fick komma in 12.30. Opsköterskan hämtade mig i väntrummet 12.35. Tryggt och varmt välkomnande av henne.
In på Jonas Lundbergs kontor för att ta kort på mage och byst, mäta, målas på. Inte ens här när jag stod utan kläder på överkroppen kändes det obekvämt. Dr Jonas berättade igen hur operationen skulle få till och om jag hade frågor. Tryggt och proffsigt bemötande även här.

Ca kl 13 kom narkosläkare Rolf in. En rutinerad man med humor. Proffsig och vänlig. Man blir avslappnad av hans lätthet och expertis. Fick några lugnande tabletter (vilket är standard) och blev smått dåsig direkt.
In i omklädningsrummet för att ta på stödstrumpor, varma strumpor, hätta och den fina vita rocken. Därefter in på operation där samtliga ssk hälsade vid namn ocb var trygga och varma. Kl var nu ca 13.15. Slocknade nästan direkt:). Men obligatorisk tvätt och allt annat som hör till gjordes under tiden. Skönt att somna in direkt för att slippa vara mer nervös.

Operationen tog ca 3,5- 4 timmar totalt. Vaknade upp på uppvaket, lite groggy och väldigt törstig. Ingen smärta alls och inget illamående. Som sagt endast lite yrsel. Blev tillfrågad om jag ville kateter insatt under operationen för att underlätta att inte behöva springa på toaletten efteråt. Det var jag väldigt tacksam för i efterhand. Man dricker ju så mycket efter op och med tanke på magoperation ocb bröstlyft så är det ju inte så att man hoppar ur sängen med lätthet:). Så rekommenderar kateter.

Fick dropp, syresättningsmaskinen satt kvar på fingret en liten stund och sen fick jag en god ”frukostbricka”. Var fortfarande trött så åt och drack ocb somnade till en stund.

Dagsköterskorna sa hej då och nattsköterskorna kom och hälsade. Supertrevliga kvinnor båda två!
Kl var nu ca 19 och fortsatt ingen smärta. Nu behövde jag upp och prova att sätta mig och ta en kort promenad med hjälp av sköterskorna. Lite vingligt men skönt att komma upp. Ingen smärta alls här heller. Bra med tips kring hur jag skulle ta mig i och ur sängen på bästa sätt samt att
Verkligen krumma ihop när jag gick för att
Inte sträcka på magmusklerna.

Sen låg jag i sängen, fick egen tv inrullad med Netflix, Viaplay mm. Riktigt lyxigt kändes det som! En liten kvällsmacka, kaffe och yoghurt avslutade kvällen med smärtstillande och insomningstablett. Även om jag var trött är det ju lite speciellt att
Somna efter en sådan dag, bara få sova på rygg samt att man inte sover hemma.. så det var skönt att få hjälp att somna.

Nu på morgonen har de tagit bort kateter, droppet, gett mig god frukost. Jag har fått info kring medicineringen hemma, sprutorna för blodförtunnande som jag ska ta i låret varje dag i en vecka samt veta ungefär när jag får åka hem. En tydlig punktlista över vad jag får göra och efter antalet vecka skickades med. Det är superbra att ha och spara för man glömmer lätt bort när man får börja träna etc.
Nummer till kliniken som nås dygnet runt samt telefonnr till kirurgen som nås om det är något akut när jag kommit hem. Känns tryggt att veta.
Jag har inte tagit mer smärtstillande idag och har heller inte ont. Det stramar något i magmusklerna när jag flyttat mig i sängen men inget som gör ont. Brösten känner jag ingenting alls sonder är skönt! Jag är glad för alla minutrar utan smärta:)

Kan verkligen rekommendera Akademikliniken! Supervänlig ocb kunnig personal! Lugnt och tryggt. Noll känslan stress, tvärtom. Inlyssnande och erfarna samtliga på kliniken.

Jonas Lundberg är toppen i sitt bemötande!

Fråga om ni vill ha tips eller frågor om AK eller operationen. Känner mig så nöjd med att jag gjort operationen och att min ”bebiskula” är borta.

2022, August 22 - 06:17
Zebra333
Zebra333's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Brons
Joined: 2018-03-10 21:40

Låter som en dröm! Hur har det gått nu? Jag är 44 år 3 barn och vacklar också (så som du beskriver i början av din text)…. Och känner mig rädd för operation. Men landar ibland i att det nog verkligen är värt det! Har ca 3 cm diastas vilket känns på gränsen för att ”berättiga” en operation, alltså för mig själv (kirurg som jag varit hos ger grönt ljus för operation men de vill ju sälja operationer förstås…).
Skulle vara väldigt spännande att höra hur det har gått för dig?

2022, September 9 - 02:49
Granstigen
Granstigen's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Brons
Joined: 2022-08-15 09:53

Hej. Då jag fortfarande är i söka-information-fasen till att bestämma mig till vilken klinik jag ska vända mig till var din text toppen att läsa. Tack!

2022, September 10 - 20:47
crazybaby
crazybaby's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Silver
Joined: 2022-09-08 19:51

Har vart på konsultation med Jonas och fick direkt förtroende för honom. Härligt att läsa detta inför min op 8 dec!

Annons
2023, April 26 - 00:19
MammaMiia
MammaMiia's picture
Offline
Last seen: 2 months 6 days ago
Silver
Joined: 2023-04-06 14:51

Skönt att läsa om att Jpnas är en bra kirurg och att de är ett gott team, funderar på op hos dem nu i vår.

2023, September 1 - 17:01
jojo5
jojo5's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 day ago
Silver
Joined: 2023-08-31 11:27

Jag ska göra en liknande kombo (nedre bukplastik och bröstlyft utan implantat). Hur gick det för dig efterförloppet? Återhämtning? När började du jobba? Hur är resultaten nu? Tacksam om du ger lite feedback.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons