Annons

Fettsugning (kirurgi), Bröstförstoring med eget fett nov 2016 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - Sliver

Sliver's picture
Sliver

2 barn, 58 år, 163 cm, 52 kg
Op 10/11 2016 Mattias Elmér, Nordiska Kliniken
Fettsugning mage samt Fettransplantation till brösten
Fettsugning ≈1,1 l, injektion ≈ 0,4 l per bröst
Strl före op: 70B
Strl efter op: 70D
Op 23/10 2018 Mattias Elmér, Nordiska Kliniken
Fettsugning sidor, rygg, insida lår, haka samt Fettransplantation till brösten
Fettsugning ≈ 4,7 l, injektion ≈ 0,55 l per bröst
Strl före op: 70D
Strl efter op: 70F

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 10 November, 2016

Vid konsultationen med Mattias hade vi diskuterat valet mellan bukplastik och bara fettsugning, och kommit fram till att det nog vore bäst för mig med ett ingrepp som kunde göras utan narkos. Alltså "bara" fettsugning, och hoppas att huden på magen skulle dra ihop sig tillräckligt. Inte självklart då jag är över 50 år, men han tyckte det såg lovande ut.

Kvällen före och på operationsdagens morgon dusch samt hårtvätt med Descutan, inga andra produkter alls. Lite jobbigt med supersträvt hår och stramande hud i ansiktet... Däremot skönt att inte behöva fasta!

Kom in till kliniken i god tid, fick gå in i ett omklädningsrum och ta på en badrock. Efter ett tag träffade jag Mattias, som tog foton ur olika vinklar. Sedan ritade han på magen och brösten, och tog ytterligare foton efter det. Fick också Alvedon och antibiotika.

På operationsbordet la jag mig till rätta med min ipod och hörlurar, medan operationssköterskan tvättade mig och sen ordnade skynke framför ansiktet. Det blev lite tätt inpå ansiktet, som ett trångt tält, men det fungerade bra. Sen började Mattias bedövningsproceduren, som bestod i att spruta in saltvatten, bedövning och adrenalin på en massa ställen på magen och brösten. Efter ett tag kände jag hur det rann lite kallt över magen, så jag sa att det känns som om jag läcker, och Mattias sa att "ja, du är som en stor schweizerost, hål överallt". Över huvud taget blev det inte så mycket lyssnande på ipoden utan mest småprat under operationen. Det kändes väldigt lugnt och tryggt.

När all vätskan sprutats in förstod jag varför det var så viktigt att rita på kroppen i förväg. Det var ju flera liter som sprutades in, vilket ju måste göra att jag såg helt uppsvälld ut, inte alls som normalt. Lyckligtvis behövde jag ju inte se detta elände själv... :)

Bedövningen tog rätt lång tid, kanske t o m lika lång tid som själva fettsugningen sen tog. Fettsugningen kändes lite obehaglig, men gjorde inte ont alls. Det verkar krävas en del kraft för att fettet ska lossna, och det känner man ju även om det inte gör ont.

Transplantationen av fett till brösten gick förvånansvärt fort, det tog inte mer än en kvart på slutet. Även det kändes lite allmänt obehagligt, men inte ont.

Efteråt plåstrades snitten om, det var två små snitt på var sida nedanför troskanten, och två små snitt på var sida ungefär i höjd med nedersta revbenen. (Alla de små stickhålen efter bedövningen behövde inte plåster.) Utanpå snitten lades absorberande material för att suga upp vätska som skulle läcka det närmaste dygnet eller så. Brösten packades noga in i värmande isolering. Till slut fick jag sätta mig upp och lägga en "platta" mot magen och sen gördel utanpå det. Slutligen en rejäl sportBH utanpå brösten och deras värmeomslag.

Jag fick instruktioner att behålla gördeln med plattan innanför dygnet runt i två veckor, sedan halva dygnet ytterligare två veckor. Dusch skulle gå bra redan nästa dag. Däremot fick jag inte röra omslaget om brösten på en vecka, för att ge det nya fettet värme och ro att växa fast, så det fick bli dusch av nedre delen av kroppen bara.

Allt kändes bra efter operationen, det gick till och med bra att sova på natten. Jag fick inte sova på magen pga brösten, men det gör jag ändå nästan aldrig så det var inga problem. Över huvud taget var det inte så stora problem efter operationen, jag hade fått utskrivet smärtstillande som jag tog, och de hjälpte. Mitt största problem var efter någon dag att jag började må väldigt illa. Det tog ett tag innan jag insåg att det var för att jag inte klarade det hårda trycket mot magen. Jag fick lov att lätta lite på gördeln för att inte må så illa, men allteftersom svullnaden gick ner kunde jag efter några dagar knäppa igen den igen. Jag var lite orolig för om det skulle få några konsekvenser för resultatet, men det verkar inte så, tack och lov!

De första dagarna fick jag hjälp att byta de absorberande kompresserna på snitten; det läckte en del i början. Blåmärkena på magen var ruskiga, men Hirudoid-kräm från apoteket gjorde underverk.

Jag hade fått höra att brösten skulle få sin slutgiltiga form efter ungefär sex veckor, eller lite mer, och svullnaden över magen skulle kunna ta upp till sex månader. Det stämde ganska bra när det gäller brösten, och tog inte fullt så lång tid för magen, kanske 3-4 månader.

Så här ett halvår efteråt är jag jättenöjd! Transplantation av fett är ett mycket bra alternativ för bröstförstoring, om man ändå har lite fett man gärna blir av med, och om man gärna vill slippa implantat. Huden på magen har dragit ihop sig riktigt bra. Det ser i alla fall inte värre ut än på andra i min ålder... :) Kan också varmt rekommendera Mattias Elmér!

2018, July 15 - 16:19
isabelle12
isabelle12's picture
Offline
Last seen: 5 years 5 months ago
Brons
Joined: 2018-07-14 12:04

Behövde du göra en till transplantation sedan, eller räckte det med bara en gång?

2018, October 19 - 16:39
Sliver
Sliver's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2016-09-12 20:42

(Ursäkta sent svar, har inte varit här inne på ett tag!)

Jag är nöjd med mina bröst efter en transplantation; jag åstadkom det jag ville vilket var att känna mig som att jag har någorlunda "normala" bröst. Innan var de så små att jag tyckte det var jobbigt, nu tycker jag de är fina. Dock kommer jag faktiskt att göra en transplantation till, eftersom jag ändå ska fettsuga sidorna/ryggen och då tänkte passa på att ta vara på en del av fettet. Men det är mest en bonus; hade jag inte ändå planerat denna fettsugning skulle jag inte ha gjort något mer åt brösten.

2018, November 2 - 01:02
SandraM
SandraM's picture
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Silver
Joined: 2018-10-29 02:20

Tack för att delade med dig av din upplevelse. Hur lång tid tog de innan blåmärkena försvann?

Annons
2018, November 9 - 08:00
Sliver
Sliver's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2016-09-12 20:42

Blåmärkena tog ett bra tag, lite olika på olika ställen, men i alla fall ett par veckor.

2019, August 12 - 21:23
adele96
adele96's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 day ago
Silver
Joined: 2019-07-31 12:25

Hej!
Roligt att läsa, är själv intresserad av samma ingrepp :)
Hur mycket skulle du säga att du fick behålla? Stämmer det som det står i din profil att du gick från B kupa till D?

2019, August 22 - 12:43
Missoj
Missoj's picture
Offline
Last seen: 4 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2019-08-19 13:22

Hej! Tänker göra samma operation hos Mattias. Fast han rekkomenderade göra det under narkos. Är lite fundersam över om jag ska göra precis som du gjort - fettsuga mage och transplantera fettet till bröst, och sen göra samma sak med ryggen. Eller göra rygg och mage samtidigt för då får jag rabatt . Min fråga är fick du behålla D-storlek eller försvann fettet?

Annons
2019, September 3 - 09:44
Mommyof3babys
Mommyof3babys's picture
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2019-04-20 14:01

Jag skall göra den operationen idag.
På art clinic Gbg.
Hur mycket sögs ut och hur mkt fick du insprutat ?

2019, September 16 - 20:11
Sliver
Sliver's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2016-09-12 20:42

Ursäkta sent svar igen, jag är här bara sporadiskt...
Ja, det stämmer att jag gick från 70B till 70D. Dock är det där med kupstorlek en komplicerad sak. Min nya BH-storlek efter operationen blev 70D, men att det blev en så pass stor kupstorlek hänger ju ihop med att jag har så pass litet mått runt bröstkorgen. En annan sak är ju när man diskuterar kupstorlek lite mer "allmänt", då har ju många en uppfattning om hur en B-kupa eller en C-kupa t ex ser ut utan att egentligen ta hänsyn till just omkretsmåttet. Jag skulle tro att med det synsättet så skulle min kupstorlek uppfattats som en fyllig B-kupa.

Sen kan jag ju tillägga att efter en andra fettransplantation har jag landat på BH-storlek 70F, vilket kanske uppfattas som en fyllig C eller mindre D...

2019, October 12 - 00:13
Smulan88 (not verified)
Smulan88's picture

Hur har det gått nu efter för er alla? Är själv intresserad av detta ingreppet så berätta gärna mer! Var ni nöjda med nordiska kliniken samt art Clinic i Göteborg?

Annons
2019, November 10 - 21:05
Sliver
Sliver's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2016-09-12 20:42

Jag är så här ett år efter min andra operation jättenöjd med resultatet. Även väldigt nöjd med bemötandet på Nordiska Kliniken. Jag har inte skrivit någon operationsberättelse för op nr 2, hoppas kunna ta tag i det snart, och då också lägga upp lite foton.

2021, August 9 - 19:00
Agusta
Agusta's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2021-08-09 01:59

Hur är resultaten för er idag?

2021, August 9 - 19:01
Agusta
Agusta's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2021-08-09 01:59

Mommyof3babys hur har det gått för dig?

Annons
Annons
Annons
Annons