Annons

Landstinget


Känns som jag skriver trådar hela tiden här men det är ju så mycket man funderar över 🤷🏻‍♀️
Nu är det bara 7 dagar kvar tills min operation och först nu så börjar verkligheten kicka in för mig. Har inte kännt mig speciellt stressad innan, lite visst, men nu börjar det kännas så seriöst.
Hur har ni andra hanterat ångest inför operation? Har ni några tips för hur man minskar oron lite eller några visdomsord att dela med er av?
Jag ska göra en bröstförminskning och funderar på hur mycket som är lagom att ta bort. Jag har storlek 65l/J på bh och trots att jag är ung så hänger det mycket, jag använder dock alltid sport-bh eftersom att tyngden på mina revben från bygeln gör för ont.
Som ni förstår så är det mycket bröstvävnad som jag vill ha bort. Jag har dock jättesvårt att veta hur mycket som det går att ta bort! Vill verkligen inte göra operationen för att sedan fortfarande ha stora bröst efteråt, men jag vet inte hur mycket som kirurger vill ta bort.
ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN!

Tio år efter att jag fick mina efterlängtade lika stora bröst via landstinget har jag nu opererat mig igen den 17 mars 2022 hos Dr. Alexander Kamali på ACPK (Akademiskt Centrum Plastikkirurgi).
Jag har efter många år äntligen bokat en tid på VC för mina tubulära bröst. Jag hade någon sista förhoppning om att brösten skulle växa iom graviditeten men icke. De är precis lika som de varit sedan jag var tretton och nu är barnet över året (jag är idag 26 år). Jag har inget hopp kvar om att brösten ska bli "normala" utan hjälp och har därför samlat mod till mig och bokat tid på VC. Jag har inte ekonomi att fixa brösten privat pga student men tänker att det bör gå få landstingsfinansierat iom att det är en missbildning. Jag är så trött på att må dåligt över mina bröst.
Hej,
Någon som gjort bukplastik via landstinget (numera region) efter stor viktnedgång?
Nöjd med resultatet?
Har du före- och efterbilder som du vill dela med dig av?
Hur länge sen gjorde du op och har resultatet ändrats?
Fettsög de något?
Vad är jobbigast med läkningen?
Hur är rörligheten efter op?
När kunde ni "räta upp" er igen ;-)anonym's picture
anonym (not verified)Hej! Jag har nu påbörjat processen till att operera mina tubulära bröst. En remiss har skickats från ett närliggande sjukhus till Linköping. Vill få operationen betalad av landstinget och har då fått höra att det är i Linköping operationen kommer ske, om jag får någon dvs. Väntar på svar.

Därför undrar jag, är det någon som har opererat sina tubulära bröst i Linköping? Via landstinget? Väldigt viktigt för mig att personen som gör ingreppet gjort många liknande förut. Rädd för att bara bli kallad någonstans utan att veta att de verkligen kan operera just tubulära bröst.fluffigtt's picture
fluffigttHej! Jag har problem med att mina inte blygdläppar skaver och gör ont när jag har på byxor speciellt jeans. Ibland hamnar de utanför trosan vilket skaver ännu mer. Jag har orkar verkligen inte leva med detta problemet längre och har läst om andra som fått operation via landstinget. Hur har ni gått till väga som fått via landstinget? Hur stora besvär ska man ha för att få operation via landstinget?Ojämn's picture
OjämnHejsan, jag har precis börjat processen med att försöka få en bröstoperation för asymmetri betalad av landstinget. Undrar vad ni som fått en sådan beviljad tillhör för landsting, hur lång tid det tog, om de ville förminska eller förstora, eller om någon kanske gav upp/fick nej och bekostade själv? Alla erfarenheter hjälper!
Hej!
Jag har funderat långt och länge på om OP är något för mig och nu har jag bestämt mig för att jag iaf skulle vilja prata igenom det med en läkare för att se vad han/hon tycker och ja ... få reda på allt som finns att veta.

Jag tänker mig en sleeve. GP vill jag inte göra!
Var inte på ballong också ett tag. Men vill prata med någon som kan som sagt.Annons
Annons
Annons