Annons

Smärta


Hej!

Vi är två tjejer som ska utföra en BBL operation i mitten av juni på Nordiska kliniken i Stockholm. Vi åker från Göteborg och planerar på att bo på hotell de första två veckorna efter operationen för att sedan gå på återbesöket.

Vi vill gärna få tips på vad som är bra att ha med sig? Hur ska vi förbereda på bästa sätt så att vistelsen blir bra och bekväm för oss (med tanke på att vi inte kommer vara hemma) Vi tänker oss allt från kläder, medicin, underkläder, ja allt möjligt. Alla tips uppskattas!Anna-Lina's picture
Anna-Lina


Övriga taggar: 


Ni som gjort bröstförstoring mer än en gång, var det lika smärtsamt andra gången?
Hur skilde sig era upplevelser från första och andra gången?

Hur snabbt har ni, som har småbarn, fungerat som normalt igen efter andra bröstförstoringen?

Första gången var smärtan hemsk och jag kände mig riktigt hjälplös under åtminstone ett par veckor. Nu har jag tre barn och är nervös för hur det ska gå närmsta tiden efter op.athema's picture
athema


Övriga taggar: 


Hej, sommaren 2016 gjorde jag ett Bröstlyft samt bröstförstorning, dagen efter ingrepp skickar jag bild till min kirurg och uttrycker oro över smärta samt färg på bröstvårta på ena bröstet (blå/lila).
Han ber mig avvakta och träffar mig på eftermiddagen två dagar senare.
Hej,
Jag funderar på att göra en näsoperation och få en rak näsa i profil (dvs. ta bort knölen), samt eventuellt ändra tippen lite. Ni som har gjort detta, hur lång läketid behövde ni ungefär? Kan man gå igen direkt efter op eller är man så snurrig att man behöver vara sängliggande under några dagar? När kan man tex träna igen? Har hört att man kan vara mycket svullen/blå i ca 1-2 veckor. Rekommenderas semester? eller kan man jobba hemma?
När kan man träffa folk igen utan att man ser tecken från op? Tacksam för svar :)Gosan's picture
Gosan


Övriga taggar: 


Det har snart gått tre veckor sedan min övre ögonlocksoperation. Jag blev väldigt blå och svullen. Nu är blånaderna i princip borta men känner mig fortf svullen, ffa när jag tittar uppåt, då stramar det. Snitten ser fina ut och ingen infektion.
Jag hade mkt ont i huvudet på kvällen på operationsdagen och har egentligen haft det varje dag sedan operationen. Min fråga är nu om detta är normalt? Jag börjar bli lite orolig att det är något annat fel med mig...Repan's picture
RepanHej! Nu är det inte många dagar kvar till min bukplastik, som är av den nedre/mindre varianten, och jag hittar så himla lite information om nedre bukplastik och/eller som INTE inkluderat att sy magmuskler. Jag tänker att återhämtningsprocessen måste vara väldigt annorlunda då?
Hej! Operade motiva för 5 månader sedan. När jag ligger på ryggen eller på sidan gör det ont i det vänstra bröstet. Jag har en känsla av en friktion mellan protesen och musklerna. Jag tycker att det är obehagligt och min man får inte röra den bär vi har samlag. Är det normalt?
Mina bröst fyller 5 månader om 2 veckor och jag tycker läkningen har gått hyfsat bra. Nu har jag dock sedan 1 vecka tillbaka fått ilningar i båda brösten, mest höger. Det ilar på utsidan av brösten samt runt bröstvårtan. Det är ingen konstant smärta utan det kommer och går några gånger under dagen. Brösten är inte hårda och de ser inte missformade ut på något sätt.
Vad kan detta vara? Någon som känner igen detta?
Har sedan två dagar tillbaka (gjorde bröstförstoring för 5 dagar sedan) en hemsk smärta i vänstra bröstet.
Kunde inte lokalisera vart det gjorde ont till en början - det var en ilande och huggande känsla som gjorde att jag tappade andan (trodde jag hade ont i hjärtat) - men nu kan jag lokalisera vart det sitter och det är under armhålan/utsidan av vänster bröst.
Jag kan inte spänna mig och är rädd att använda vänster arm för att det gör så ont. :(Elfelf's picture
Elfelf


Övriga taggar: 


Söker er med erfarenhet av op med endast lokalbedövning. Oavsett ingrepp.

Hur kändes det för under operationen?
Fick ni någon slags lugnande medicin innan?
Vad gör man under tiden, stirrar i taket eller pratar?
Någon som fått panik under ingreppet?

Supertacksam för svar och egna berättelser då jag själv ska göra ankarlyft med lokalbedövning men fortfarande har några dagar på mig att ångra mig och boka in narkos istället! :)Annons
Annons
Annons