Annons

graviditet


*Till alla kunniga kring graviditet + bröstimplantat*

Jag förstorade brösten 2015 med Motiva Ergonomix, så det är ett tag sedan. Implantaten är placerade bakom muskeln och har inte haft några problem förutom lite rippling på ena bröstet, antagligen för att jag är ganska smal och implantaten tunga.

Nu har jag och min partner bestämt oss för att skaffa barn och så kom jag och tänka på mina implantat… har lite frågor kring dessa i samband med graviditet, för det sista jag vill är att mitt framtida barn ska behöva lida för att jag ville ha fina bröst för 9 år sedan :’)
Jag har gjort HyaCorp på rumpan i februari-mars 2020 på en klinik i Malmö ”Nordic Glam Clinik” vid totalt 2 tillfällen, omkring 100 ml. Därefter i slutet av november 2020 blev jag väldigt röd (nästan lite blå också), varm, svullen, fick pulserande känsla samt väldigt öm. Jag kunde då även känna exakt vad materialet låg. Under denna tiden var jag även gravid men fick missfall i samband med infektionen (vet inte ifall infektionen orsakade detta). Därefter fick jag antibiotika utskrivet av en läkare (dock inte från kliniken).
Hej.
Jag är ny här och har två frågor, jag och min man har två barn och vi vill ha ett tredje men inte riktigt än. Men ska man vänta med att förstora brösten till efter graviditeten och man har ammat? Kan brösten få en annan form efter graviditet och amning om man har förstorat brösten innan graviditeten?Ängelin's picture
ÄngelinHej!

Jag gjorde en bröstförstoring 17/4-18, la in 500cc bakom muskeln hos Tuve Mårtensson på Reformkliniken i Malmö. Jag var och är nöjd med resultatet, de flesta tror att det är mina riktiga bröst om de bara ser mig med kläder på, brösten har blivit riktigt mjuka och fina.
Har surfat runt litegrann och hittar inte riktigt svar på min fråga så kanske ni kan hjälpa mig.

Jag har bestämt mig för att lyfta och lägga in implantat i brösten. Detta är något som inte är aktuellt just nu eftersom jag är gravid med mitt 5:e barn och även tänker amma så detta är något som ligger lite längre fram i framtiden men jag vill ändå läsa på och höra om lite erfarenheter.Elin Maria's picture
Elin MariaHej! Jag funderar starkt på att göra en bröstförstoring. Det som håller mig tillbaka är framförallt eventuella framtida barn och sorgen inför att kanske inte kunna amma.
Hur har det gått för er som gjort operationen? Hur har det känts när bröstmjölksproduktionen kommer igång, skiljer det sig från hur det var utan implantat?
Har det gått att amma med implantat?
Är det vanligare med komplikationer, t.ex stockning?
Blev lite många trådar här på en gång men iaf
*Ni som har barn sen innan och gjort bröstförstoring sen får 1 eller fler barn efter, hur ser era bröst ut idag?

*ni som inte har barn, och fått barn efter en bröstförstoring, hur ser era bröst ut?

Kannonerna kan ju växa en heldel under graviditeten och bli rätt så mycket större (var så originalet förstördes för mig) så tänkte om se sabbat era bröst med implantat?Lisas-resa's picture
Lisas-resaHej, jag är relativt ny medlem här (detta är mitt första inlägg). Jag har länge funderat på bröstlyft då jag är "född" med naturligt "hängande" bröst: de är fasta, på sitt sätt, men bröstvårtorna har alltid pekat neråt och brösten har aldrig varit "runda" eller "perky". Jag har också alltid haft stora vårtgårdar (areola). Jag har varit normalviktig fram tills ca 4 år sen, legat (och ligger) ca 8 kg över vad jag borde väga för ett normalt BMI. Jag tror att bröstlyft är den mest passande operationen för mitt problem.Granatäpple's picture
GranatäppleHej tjejer! Jag är så sugen på att boka tid för en bröstförstoring men har så mkt tankar kring sedan när jag får barn!! Hur blir det sedan? Blir de hängiga? Kan man rädda det genom att använda bh?
Tänker att jag kanske skaffar barn om fem år (Då är jag 25)... Jag räknar med att behöva göra en omoperation, men man vill ju ha brösten längre än fem år liksom.... Och att vänta med op känns som att kasta bort fem somrar till då jag inte visat mig i bikini för folk på flera år.
Blir tokig!!!!Hejsvejs's picture
HejsvejsJag har bokat op-tid 30/11 på Art clinic i Jönköping hos Karl Bremer men nu är jag orolig för hur brösten kommer att bli efter en graviditet. Jag är nu 25 år och tänker att jag kommer vilja skaffa barn om 3-4 år ungefär, hade ni väntat med er operation då eller gjort den nu ändå?
Sedan är tanken anatomiska 225-255 cc bakom muskeln, vill verkligen att de ska se naturliga ut.
Jag vill så gärna ha snygga bröst nu, annars kommer det dröja säkert 10 år innan jag är klar med barnafödandet... Men samtidigt tråkigt att behöva lägga ut pengar och opereras en gång till sen...Annons
Annons
Annons